Přepravníky Impex - znáte? Doporučíte jiný?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 09:01
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Vkládám sem dotaz na přepravníky. Konkríétně mne zaujala zn. Impex. Měli by to snad být Holanďané. Máte s nimi někdo zkušenost? Uvažuji o něm, chci koupit nový. Další možností je Wormann nebo Bockmann. Cenově vede Impex. Ale neznám tu značku, nevím o nikom, kdo by ho měl. Nechci se po třech letech hroutit, že mám ve stáji krám, pokud by to hrozilo, raději si připlatím. Budu ráda i za jiná doporučení, Ifor nechci, ten už je moc drahý. Cenově do max.150tis.

6.3.2015 10:18
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

Dobrý den,
první co je dobré si ujasnit je:
- za čím (hmotnost)
- kolik, koní,
- co (jen koně nebo i jiná zvířata či balíky)
- kam (závody, stáje, zahraničí)
- jak daleko (krátké cesty, dlouhé)
- jak často (jednou do roka nebo 3x za týden)

Pokud budete jezdit převážně s koňmi a jen občas se dvěma je dobré mít možnost přestavit přepravník pro jednoho koně (aby stál uprostřed ale pokud možno s pevnými stěnami). Oddělená sedlovna je fajn pokud máte menší auto nebo nechcete aby to v autě zavazelo.
Některé přepravníky mají možnost předního výstupu (zvířat) a nebo otevření zadních dveří do strany (ne sklopením) což je někdy fajn...

6.3.2015 11:34
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Ano, toto všechno mám ujasněné. Přesně vím, co chci. Přepravník na 1,5 koně (širší jednokoňák), bez sedlovny, nechci celolaminát. Celková do 1700kg, ale čím lehčí, tím lépe. Cesty výhradně po republice, na tréninky přes zimu (hala), jinak cesty na semináře, kurzy, soustředění, závody. Možná i na dovolenou - to se uvidí.

S čím si nevím rady je značka. Vyzkoušené mám Bockmanny (super), Humbaur (super), Woermann (dobrý), Cheval Liberte (katastrofa), nějaký no name - asi ČR výroby (překvapivě byl výborný, jen mi nevyhovovala krátká rampa). Hodlám si koupit nový, kvalitní vlek. Proto jsem chtěla Bockmann, ale narazila jsem na Impex a je levnější, vypadá skvěle, tak proto se na něj ptám. Jestli nenajdu nikoho, kdo ho má vyzkoušený, koupím pravděpodobně Bockmann.

6.3.2015 11:48
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

Ještě jsem se nesetkal s celolaminátem Impex...
Nejvíce času jsem s trávil s českými, no name,. a za pár tisíc z nich byly kvalitní bytelné (ale těžké) většinou problém jen v podlaze.

Z anglie mám super vztah k, Ifor Williams, , taky jsem párkrát použil Woerman a spokojenost i s Chevalem ale vždy to bylo hodně o tom co to bylo za vozík (kolik stál-jak byl udělaný). Protože jsem se setkával hlavně se zakázkovýma.

6.3.2015 15:37
ustulina

XXX.XXX.63.251

Mám impex, jednoapůlkoňku,1500Kg - takže s naším autem se vejdu jen do rozšířeného řidičáku B96. Já jsem naprosto spokojená, ale třeba nemám vysoké nároky :) je nizoučký, rampa lehoučká na hydraulický píst (nebo jak se to jmenuje?) a koupili jsme ho "jetý" za super cenu

Barborka.0017

10.4.2015 15:57
Barborka.0017

XXX.XXX.158.34

Zdravím,
chtěla bych se zeptat ustuliny na přepravník. Vypadá moc dobře. Také nějaký sháním, ale zatím jsem na žádný nenarazila. Na kolik vyšel ten váš a kde jste ho sehnala? Jde o dovoz, nebo nějaký internetový bazar?

Děkuju za odpověď smajlík

11.4.2015 07:46
ustulina

XXX.XXX.63.251

Je z dovozu přes inzerát, pán prodával hodně přepravníků, někde od Liberce, ale koukala jsem na bazos a jeho inzeráty jsem tam už nenašla :(
Pokud vládnete cizím jazykem např. na německých inzertních servrech je hodně vozejků a levnějších než u nás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík