Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jackie26

8.3.2015 13:05
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Zdravím mám 3 letého valacha je to takové děcko bláznivé ještě a když se občas honí s koňma ve výběhu tak mu podjedou kecky a švihne sebou na zem zatím se mu nikdy nic nestalo ale bojím se že by jednou mohlo výběh máme jen lehce do kopečka takové lehké přechody ale teď v tomhle období i docela blátivo ale byl schopný sebou švihnout i na rovince když zatáčel a někdy když mu ujedou kecky a ustojí to tak si jakoby naštvaně vyhodí ze vzteku. U žádného z našich koní sem to nikdy neviděla nemůže mít třeba nějaký problém? nebo je to u mlaďochů normální že se rozvášní a pak nekoukaj pod nohy. Jinak co se pohybu týká je vše naprosto v pořádku nikdy nezakulhal hřbet na pohmat nemá citlivý když ho občas protahuju tak mu nedělá nic problém. Má někdo s koněm podobné zkušenosti? Mám to vůbec řešit?

8.3.2015 16:04
mgtka

XXX.XXX.92.148

Je to plácání po zemi dlouhodobé? Nebo jen teď...ono ani vás by nebavilo sebou flákat o zem, myslím, že si začne dávat bacha, snad se mu nic dříve nestane.

Jackie26

8.3.2015 16:38
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Vždycky se hned zvedne a běhá dál.

Jackie26

8.3.2015 17:57
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Navíc nevím jak často to dělá nejsem tam každý den a pořád ale máme ho rok a takhle mu to jezdilo už od začátku a párkrát už sem u toho byla a jednou mi řekli že se koně honili taky sebou plácl pak ho poncl pohryzal ale tak párkrát do týdne bych řekla že asi jo záleží jak mají koně náladu se nahánět.

Jackie26

9.3.2015 10:57
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Opravdu tu není nikdo kdo by poradil?

9.3.2015 13:51
blackmyday

XXX.XXX.236.67

Ahoj, nikdo lepší nepíše, tak ti snad poradím já. Slyšela jsem, že u mladých koní se tohle stává, je to tím, že "hlava neví kde má nohy". Nervový systém se nejspíš nevivíjí dostatečně rychle, ale to nevadí časem se to srovná a pomoct se koníkovi může prací na kavaletách atd.

Je to jen jedna z možností, může to být i něco jiného, ale vzhledem k tomu, že má tvůj koník 3 roky, tak bych asi tipla, že je jen nemotora :D.

9.3.2015 16:08
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Jednou za "sto let" se to stane i mému 7 letému valachovi, dřív častěji, nyní spíš vyjímečně a to většinou ještě uklouzne... jak se psalo nad tak pomohla práce na kavaletách ze sedla což pro Vás ještě nehrozí tak ze země různé "labyrinty" z břeven, v lese ho nechat chodit přes kořeny on si párkrát dá do čumáku a pak začne přemýšlet že má vlastně 4 nohy a ty musí někam dát a nezabít se při tom...

Jackie26

9.3.2015 23:01
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Jsem ráda že alespoň někdo odepsal děkuji za rady s kavaletama to určitě zkusím je pravda že když s ním dělám ze země tak kavalety moc nepoužívám tak aspoň bude mít nějaké zpestření no je pravda že on je takový děcko pořád takže jsem si od začátku říkala že je to jen nemehlo a naučí se tak snad ano ale přesto mě to znepokojuje občas mám o něj fakt strach a měli jsme kdysi koníka co zase vyhazoval když ho něco vyvedlo z rovnováhy a pak se zjistilo že má ataxické příznaky smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík