amonitka

XXX.XXX.11.21
Ahoj, co si myslíte o využití gogue, který nejde do rukou jezdce, pod sedlem na mladém sveřepém koni nerespektujícím jezdce? Používat, nepoužívat, jak často, na vyjížďkách jo, ne atd atd...zajímají mě Vaše názory.
Velice krátce jezdím mladého koně, který je zkažený a jezdci se vyložen naučil mstít za to, že není po jeho - dělá bordel a snaží se shazovat. Gogue mi "naordinoval" velice oblíbený trenér, ale ne jen na lonž, ale i pod sedlo (i na vyjížďky). Jenže mne se to nějak nezdá. To, že se nemám bát použít bič, proti tomu nic, jelikož koník je doopravdy extrémně rozmazlený...ale výše zmíněné už mi na jízdu přijde tak nějak moc a i když je člověk s dobrými výsledky ku spokojenosti majitelů a prospěchu psychiky koně, tohle se mi nějak nepozdává.
Jujky celkem mi to připomíná můj případ- přišla puberta a valachovo přesvědčení mrtvý jezdec-dobrý jezdec mě dohnalo k trenérovi, než ale přišel čas zavolat si ho "naživo" konzultovala jsem problém se známou- taky okamžitě gog a furt ať si z tebe nedělá pr-el... a závěr? vyřešili jsme si respekt a to, že "zabíjet" umím i já a to vše jen na volném martingalu na mé nouzové chytání když došlo na nejhorší, jinak jsme přidali na uzdečku nánosník a do ruky bič, zvládli jsme to nyní začínáme s pomocí pořádně přiježďovat raději se sním budu vztekat pár měsíců než ho zbytečně svazovat akorát by se nas-al a bylo by hůř.
amonitka

XXX.XXX.11.21
Ahoj, úplně jsem to nepochopila...mohu se prosím zeptat, jak jinak jsi to tedy řešila přesněji?:).
Taky bych to viděla jako nouzovou brzdu, myšleno tak, že jak je guma na nátylníku, dáš si ji trochu níže po krku a kdyby bylo nejhůře tak prostě lapneš ty gumy a přitáhneš je. Kdysi jsem v nějakém tom fórumu četla, že takto jezdí i v dostihových stájích, taková sychr pojistka.
PS Omlouvám se beru zpět pokud myslíte gogue jako pevný provázek vedoucí do trojúhelníku nátylník-udidlo-řemen od podbřišáku.
Tady článek od Dominiky Švehlové, píše, že se může používat i při ježdění
http://www.dominika-svehlova.cz/lonzovani15.php
Mluvila jsem o gumovém chambonu já husa hloupá:).