Ahojda. Dosud naše 4 leté děti jezdily na ponym pouze s madly, ale rozhodli jsme se zúčastnit Lead rein poháru, a tam už je potřeba sedlo. tak vybírám... Nejsme na tom finančně tak, abychom si do sedýlka mohli dovolit investovat třeba 5000 Kč, takže vybírám něco levnějšího.
Jaké máte zkušenosti s kvalitou syntetických sedel? Nebo máte nějaká doporučení?
narazila jsem třeba na toto sedlo http://www.potreby-jezdecke.cz/jplanskroun/eshop/19-1-JEZDECKE-VYBAVENI-PRO-DETI/128-2-Detska-a-pony-sedla/5/1568-Detske-sedlo-Starter, je fakt, že je holé, ale i tak se mi zdá ta cena zas až příliš nízká. Tak se bojím, abych něco nenakoupila špatně.
díky moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám na poničku (shetty) pro nejmenší děti, co si chtějí vyzkoušet "jezdit jako velký jezdec" sedlo Wintec Start - je to také levné sedlo, pro malého poníka lehké, sedí dobře. A co se dětí týče, tak u těch dět. levných sedel člověk nemůže počítat, že by je tam nějak děsně dobře usadilo nebo podrželo - prostě je to sedlo a né madla. U čtyřletých dětí je problém ten, že mají krátké nohy a nedosáhnou na koně tak jako tak... mám 4,5letou dcerku - má chuť se učit vysedávat, ale na malém poníkovi tu rychlost nedává a velkého neusedí... tak jezdíme většinou na madlech v pracovním klusu a čekáme, až povyroste :) Chápu to, kvůli soutěži... ale zase takovéhle sedlo na moc let pro své děti nevyužijete...
Každopádně u toho sedla, co jste na něj dala odkaz, bych se bála toho "držátka", které dítě zajisté bude hojně využívat - ty karabinky hrozí skřípnutím (při pádu zlomením) prstíků - ať už je do nich bude dítě strkat vědomě, nebo se jen prostě chytne ve špatném místě... tak to promyslete ;).
Wintec pony start, dcerka na něm jezdí od dvou dodnes (7, ona je drobek;o), od pěti let terén na shetlandovi ve všech chodech, sedýlko krásně drží sed, dětičky tam pěkně "zapadnou", má polštáře na suchý zip, takže se dá napasovat na každýho koníka, za nás velká spokojenost:o). http://www.zooprodukt.com/index.php?zbozi_detail=40378.
Taky jsem pro to první...
v tom Wintecu jsem chvilku jezdila na ponici- bez sedla to bylo o hubu takže jsem si tam ten zadek radši nacpala ale majitel měl 3 sedla a jedny třmeny takže se třmeny pokaždé musely nandavat a sundavat (to že zbylý dvě sedla nikdo nikdy neužil ho nezajímalo) takže jsem strávila 20min čištěním,30min nasazováním třmenů,5min sedlání/uždění a měla jsem krásných 15min na práci a jak psala aggitta byla jsem stále sedřená pokud jsem třmeny narvala z venku nebo si ulámala nehty když jsem je dávala zevnitř
u toho prvního sedla si to držátko můžete sundat nebo udělat doma bezpečnější.
Ale máme ty originál wintec řemeny, tzn. jeden řemen, ne dvojitý: http://www.zooprodukt.com/show_img.php?zbozi_detail=41454&set_lang=CZ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jj, chápu, co výše píšící myslí - taky v tom mám narvané klasické třmen.řemeny a u zámků to odstává. Ale děti si nestěžovaly.
S těmi wintecovými řemeny řeším jiný problém - koupila jsem nějaké pro dětská sedla a ty mají tak malý "rozpal", že jsem je přestala používat. Seděli jen pár dětem a těm s krátkými nohami nebo naopak s dlouhými už neseděly :( ale jistě když by se člověk porozhlédl, našel by jiné, delší, vhodnější, flexibilnější na vícero délek nohou...