Jak dlouho při odstavu trvá, než máma a hříbě zapomenou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2015 17:12
kykyna

XXX.XXX.153.126

Jak dlouho při odstavu trvá, než máma a hříbě zapomenou? Nebo se nepoznají? Za jak dlouho myslíte, že můžu hříbě navštívit s mámou? smajlík

11.3.2015 21:39
mgtka

XXX.XXX.36.4

Hlavně ať už má vemínko ve stoprocentně nekojícím stavu ať vám ji prcek nerozdojí...a i tak bych ještě více počkala.

11.3.2015 22:07
kykyna

XXX.XXX.133.188

mgtka napsal(a):
Hlavně ať už má vemínko ve stoprocentně nekojícím stavu ať vám ji prcek nerozdojí...a i tak bych ještě více počkala.

Né, to nehrozí, do takové blízkosti se nedostanou. Ale chceme ho jezdit navštěvovat na koních, tak bych chtěla vědět, kdy můžeme začít, aby neplakali nebo tak něco... nejspíš je ani nepostíme k sobě, leda přes ohradu.

11.3.2015 23:43
mgtka

XXX.XXX.36.4

To vám musí říct tam kde je, jak to má s ostatníma koňma. Náš prcek ještě před odstavem měl mamku totálně na parku, více lítal s tetama se kterýma bylo více srandy, takže u takového bych se nebála, záleží jací jsou vaši koně povahy.

12.3.2015 08:05
8bek8

XXX.XXX.11.217

My jsme hribe po odstavu poslali na pastviny...když se po dvou letech vrátilo, poznaly se obě, matka i dcera.Radostně se spolu vítaly tak jako s dalšími dvěmi koňmi ne?(kteří tam byli už za narození prcka).

12.3.2015 08:31
aggitta

XXX.XXX.65.76

Jestli se poznají? Záleží, jestli měla kobyla mezitím jiné hříbě, pak na starší zanevře. Popř. ho prohání víc než cizího odrostence.
Jinak pokud koně k sobě nepůjdou do výběhu, mohou se vidět po 2-4 týdnech. To už opadne "mléčné" tesknění (hříbě si zvykne na stravu bez mléka, klisna zaprahne), spolu do ohrady bych je dala nejdřív za 1-2 měsíce. Je to individuální, trpělivá klisna si nechá ožužlat prázdné vemeno po delší době, jiná po 2 týdnech nekojení hříbě odmítá.

12.3.2015 10:09
kykyna

XXX.XXX.153.126

No jaké jsou povahy... Malý vyrostl s mamkou a s valachem - více si hrál s valachem, ale od maminky se mu nikdy nechtělo - ani s tím valachem. Stále pil, odstavili jsme v 8-9. měsíci.
Nemohu ani uvěřit tomu, co píše Likvidity - protože já jsem naopak slyšela, že je někdy i problém, když se po dvou letech hříbě vrátí domů, začlenit ho do stáda nebo i k matce..
Pro kobylu to bylo první a poslední hříbě.

12.3.2015 11:02
8bek8

XXX.XXX.139.26

kykyna napsal(a):
No jaké jsou povahy... Malý vyrostl s mamkou a s valachem - více si hrál s valachem, ale od maminky se mu nikdy nechtělo - ani s tím valachem. Stále pil, odstavili jsme v 8-9. měsíci.
Nemohu ani uvěřit tomu, co píše Likvidity - protože já jsem naopak slyšela, že je někdy i problém, když se po dvou letech hříbě vrátí domů, začlenit ho do stáda nebo i k matce..
Pro kobylu to bylo první a poslední hříbě.

Zde to bylo také její posledni hribe.

6.6.2015 14:26
kykyna

XXX.XXX.161.241

Tak jsme hříbě po pouhých třech měsících z nečekaných důvodů vrátili zpětky domů - máma kobyla i valach se tvářili, že ho chtějí zabít.. Dlouhé tři dny na něho útočili. Byla jsem hrozně zaskočena, nečekala jsem, že zapomenou úplně...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2015 16:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

To nemusí byť o zabúdaní, len proste toho koňa nemusia asi celkovo. Vrátili sme takto po dvoch rokoch kobylku späť do stáda. Keď odhcádzali tváili sa úplne v pohode, normálne člen stáda, konflikty minimálne. Keď sa vrátila, jeden valach sa tešil, druhý ju natvrdo útočil. Nechali sme ich pár dní cez ohrady kontaktovať, za pár týzdňov bolo vypustenie na pastvu úplne bez problémov.

6.6.2015 16:39
kykyna

XXX.XXX.161.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nemusí byť o zabúdaní, len proste toho koňa nemusia asi celkovo. Vrátili sme takto po dvoch rokoch kobylku späť do stáda. Keď odhcádzali tváili sa úplne v pohode, normálne člen stáda, konflikty minimálne. Keď sa vrátila, jeden valach sa tešil, druhý ju natvrdo útočil. Nechali sme ich pár dní cez ohrady kontaktovať, za pár týzdňov bolo vypustenie na pastvu úplne bez problémov.

Tohle chápu, ale u mě (ještě nedávno plačící) matka prostě nechtěla svoje chříbě... Dokonce i po tom, co valach ho přijal, ona ještě několik dní útočila. Nečekala bych to..

7.6.2015 08:08
dsj

XXX.XXX.84.244

Naši koně se poznali okamžitě. Když jsme mladou kobču přiváželi ve třech letech z pastvin, okamžitě se pozdravily a stará kobyla začala hned mladou vychovávat - jakoby chtěla dohnat ty dva roky, kdy jí neměla pod dohledem. Dnes je "mladá" šéfovou stáda, a její matka je jedinou kobylou, která jí občas může dát jednu výchovnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík