Březí? ježdění, strava atd

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2015 18:52
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Dobrý večer,

Chci nechat připustit svojí klisnu slovenského teplokrevníka připustit s hannoverským koněmm ale zajímalo by mě jak dlouho po připuštění na ní můžu jezdit a dělat s ní co normálně když nebyla březí...

Krmivo = co jí dávat za krmivo (vitamíny) Je celoročně na pastvě, v noci box ve kterém má samozřejmě také seno..

Růst hříběte = a co dávat hříběti na podporu růstu? Měla jsem vitamíny které podporovali růst koně ale bohužel to bylo před 4 lety... Tak pokud někdo budete o nějakých vitamínách vědět budu ráda...

Práce s hříbětem (vyjíždky s matkou, procházky na ohlávce atd..) = A za jak dlouho mohu začít dávat hříběti ohlávku a dělat všechny možné věci... Jako jezdit ven s jeho matkou

děkuji za vaše odpovědi

11.3.2015 23:51
mgtka

XXX.XXX.36.4

polinkaminka napsal(a):
Dobrý večer,

Chci nechat připustit svojí klisnu slovenského teplokrevníka připustit s hannoverským koněmm ale zajímalo by mě jak dlouho po připuštění na ní můžu jezdit a dělat s ní co normálně když nebyla březí...

Krmivo = co jí dávat za krmivo (vitamíny) Je celoročně na pastvě, v noci box ve kterém má samozřejmě také seno..

Růst hříběte = a co dávat hříběti na podporu růstu? Měla jsem vitamíny které podporovali růst koně ale bohužel to bylo před 4 lety... Tak pokud někdo budete o nějakých vitamínách vědět budu ráda...

Práce s hříbětem (vyjíždky s matkou, procházky na ohlávce atd..) = A za jak dlouho mohu začít dávat hříběti ohlávku a dělat všechny možné věci... Jako jezdit ven s jeho matkou

děkuji za vaše odpovědi

Jezdit dokud nepoznáte, že už je třeba ubrat-poznat byste měla
Dávala jsem asi od poloviny březosti musli spillers pro březí a kojící, menší dávku než je na pytli napsáno a vše bylo v nejlepším pořádku.
Prckovi jsme žádný příkrm nedávali, občas mámě trochu musli užral a opět rostl jak z vody, vše bylo OK.
Práce s hříbětem nebyla žádná(mluvím o práci jako nějací experti, kteří hříbata tahají do kruhovky a dělají si to svoje slavné PNH a podobné věci), ohlávku jsme prdli hned první den(nejdříve provazovku, pak normální), učili zvedat nožky, ošahávat, po čase vodit(nejdříve za matkou, pak i jiným směrem) a hlavně nechat užívat dětství.

12.3.2015 08:03
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Co začít u strejdy Googla?
např. zde: http://www.equichannel.cz/budeme-mit-hribe-1
A až když nenajdete opověď na konkrétní otázku tak se zeptat zde?

12.3.2015 09:26
axl

XXX.XXX.159.147

Jezdit muzete a na prochazky, kobyla vam sama rekne, kdy ubrat. JInak co se tyce krmeni. Urcite mit po ruce pripadne veta. Staly nam dve brezi kobyly vedle sebe, jedne se pridavalo musli pro brezi kobyly a druha se krmila mnohem opatrneji, vsechno predavala hribeti, ktery pak moc rostlo a porod byl o to tezsi.
Prckovi bych na podporu rustu nedavala nic, pokud by se jevil v poradku, kdyz hribata rostou moc rychle, taky neni dobry. A ucit jen takovou tu klasika manipulaci, vodeni do vybehu s mamkou, zvykat na cisteni...je to decko a prace a uceni si v zivote uzije jeste dost.

12.3.2015 22:05
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

U nás klisna lítala až do dne před hřebením poslední 4 měsíce bez sedla nijak se netlačila tempo si řekla sama a porod byl uplně v pohodě hříbě si zvyká na manipulaci od mala a na vyjíždky běhá s námy je to už půlroční výrostek ale at si užije dokud ja to mládě tak pěkně venku vyvádí

Přidejte reakci

Přidat smajlík