Co když se kůň vykadí ve městě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 21:28
Nibbleof

XXX.XXX.241.177

Ahoj mám otázku, jak by se měl jezdec správně zachovat, když jede přes město/vesnici a kůň mu někde na silnici udělá potřebu?
Díky za odpovědi.

18.3.2015 21:35
katkaa1

XXX.XXX.234.30

Mal by to odpratať, ale všetci jazdci vieme že to nie je vždy jednoduché, ja sa preto čo najviac vyhýbam prechodu cez mesto, alebo centrum dediny a vyjdem prvou ulicou von na hrádzu. Poznám ľudí čo so sebou nosia igelitky a v prípade vykadenia sa koňa to pozbierajú a odnesú do najbližšieho koša, ja chodievam len cez našu ulicu kde ma poznajú a vedia že to prídem odpratať lopatou keď sa vrátim z vychádzky. Nechať to tam určite nie je správne a nerobí to ostatným koniarom dobré meno.

18.3.2015 21:39
kapička

XXX.XXX.140.215

Správně by měl kobližky sebrat do igelitky a vyvodit, stejně jako se to dělá s psími exkrementy. Já nejsem taková cíťa a tak považuji za adekvátní i odklizení do přilehlé zeleně (pokud to zrovna neni park).

18.3.2015 21:44
Nibbleof

XXX.XXX.241.177

Přemýšlela jsem, že taky sebou začnu nosit igelitky,
jelikož, .. je to na dlouho ale prostě aby jsme se dostali do jednoho lesa, musíme přejít přes dědinu.. obejít ji na okolo je za 1) strašně dlouhé a za 2) by jsme museli jít opravdu přes pole a to nemáme dovolené...
takže chodíme přes vesnici.. máme sice A1 po dostihu, ale jsou 100% a aut se nebojí, jsou uplně zvyklý takže jim nedělá problém jít přes město, .. nicméně.. nikdo nejsem tak uplně jistá co mám dělat tak alespon sesednu a odkopu to na kraj.. nebo do trávy. :/
Tak nevím.. jako nejezdíme tam často.. ale v létě třeba tak 3x za měsíc.. jelikož vyjíždky po polích ve stupních 30+ je uplná kalamita, v lese je alespon chládek :)
díky za odpovědi :).

18.3.2015 22:05
Galathea

XXX.XXX.12.66

Mám gumové rukavice a zásobu igelitek s sebou, přes obec musíme vždycky, takže uklízím několikrát týdně, někdy i dvakrát za den, spotřeba igelitek je opravdu veliká. Ale co se dá dělat, lidi si choděj stěžovat, nadávaj na koně a víme, co dokážou naštvaní lidé, takže nechceme ještě víc provokovat. Co mě ale dokáže rozčílit je, když já poctivě uklízím a někdo jiný ne a já pak za něj dostanu vynadáno. To je jako kdyby někdo řval na každého pejskaře, protože jednou šlápl do psího h...smajlík

18.3.2015 22:06
-šumák-

XXX.XXX.166.126

Abych se dostala do lesa musím jít přes polovinu obce- část lidí volá ať to nechám, že si to rovnou hodí na zahrádku zbytek se samozřejmě šklebí no buď "pohnojím" stromky a tam kde je jen silnice mezi domy beru igelitku a sbírám- popř. z domova někdo naběhne uklidit. Lepší to než dělat zbytečně zle
Pokud jedu po silnici kde není až tak potřeba to uklízet (mezi obcemi) jedu při kraji a zastavím atˇ je bobek na kraji a pohromadě když to není zrovna v zatáčce zakopu do příkopu.
Naštěstí už koně pochopili, že si to mají odnést buď do lesa nebo domů a když už bobkují zásadně před domem známých nebo 10m od našich vrat

19.3.2015 09:10
alfonza

XXX.XXX.72.69

Rozhodně po sobě uklízet. U nás na vsi, když je to možné, kopeme do strouhy, když ne, tak se později vrátíme s lopatou. Kolikrát to bývá už i uklizené, někdo si to hodí do zahrádky. Ale určitě po sobě nenechávat ho.na. Někteří lidé si myslí, že když máte koně, tak musíte být nějaký zbohatlík a takoví lidé jen čekají na záminku, aby si mohli jít stěžovat. Takže netřeba provokovat. Nehledě na to, že uklízet po sobě bordel by měla být samozřejmost. Takhle jsme třeba museli upozorňovat koňáky od nás, že si po sobě mají bobky uklízet, ne je nechávat veprostřed cesty. A to jsou to všichni dospělí lidé..
Jinak ve městě bych s sebou asi vozila igelitku a buď lopatkou nebo botou nakopala do igelitky- uklízet hned.

19.3.2015 09:32
kapička

XXX.XXX.216.88

A jaký máte názor na uklízení až se jezdec vrátí? Když se mi kůň vyto při okrokování, kdy jdu po kraji vesnice/městečka v obydlené ulici, před hodinou, tak to jdu uklidit až po hodině. Na jízdárně na mě čeká už instruktor, takže nechci zdržovat a posílat stájníka, který už tak občas neví, kde mu hlava stojí, ven s lopatou, že se mi pokadil "můj" kůň, se mi nechce. Takže po hodině naklušu s lopatou a vše odklidím.

19.3.2015 09:38
alfonza

XXX.XXX.72.69

kapička napsal(a):
A jaký máte názor na uklízení až se jezdec vrátí? Když se mi kůň vyto při okrokování, kdy jdu po kraji vesnice/městečka v obydlené ulici, před hodinou, tak to jdu uklidit až po hodině. Na jízdárně na mě čeká už instruktor, takže nechci zdržovat a posílat stájníka, který už tak občas neví, kde mu hlava stojí, ven s lopatou, že se mi pokadil "můj" kůň, se mi nechce. Takže po hodině naklušu s lopatou a vše odklidím.

Taky to tak děláme, jak jsem psala, ale na vsi, kde nás znají. Ve městě bych to uklízela hned do igelitky, kterou bych po cestě hodila do nejbližšího odpaďáku. Když by to jinak nešlo, tak bych to šla uklidit aspoň po té hodině.

19.3.2015 11:39
tereza.128

XXX.XXX.32.3

Nibbleof napsal(a):
Ahoj mám otázku, jak by se měl jezdec správně zachovat, když jede přes město/vesnici a kůň mu někde na silnici udělá potřebu?
Díky za odpovědi.

No asi by to měl uklidit ne? Co je na tom tak těžkého k chápání?

19.3.2015 11:44
tereza.128

XXX.XXX.32.3

kapička napsal(a):

Myslím, že sebrat koblihy je otázka jedné dvou minut, tak jaképak zdržení. Nechat to tam hodinu ležet, není dobrý nápad, někdo do toho mezitím šlápne a hned je důvod dělat zle. Pořád ještě je dost lidí, kterým boty od hoven prostě vadí.

21.3.2015 13:48
Bára.K.

XXX.XXX.1.10

To je jednoduché. Zavěsit igelitku pod ocas a jedem ! :-D.

21.3.2015 15:49
koně

XXX.XXX.205.252

Kdysi jsme mívali koně v nájemní stáji v okrajové části města.Tam ustajovatel domluvil s radními, či co to je za úředníky, že smíme uklízet až po návratu
K tomuto účelu měl v maštali kýbl, košťátko a lopatku.Když jste problematickou hromadu měla někde dále a nebyla jste u koně autem, zapůjčil vám klidně i vlastní kolo.
Uvědomělí občané pak za vlnícími záclonami sledovali, jestli problém skutečně odstraníte a ne, že to kopnete na trávník!
Otrava byla, že se občas vyskytl i občan méně důsledný a ho... vám během vyjížďky sebral a odnesl.
Pokud jste se vracela s koněm jinudy, pak jste se na inkriminované místo znovu hnala zbytečně.
Protože náš drahoušek kladl své hromady výhradně na frekventovaných místech typu autobusová zastávka, měla jsem v autě kýbl vlastní

21.3.2015 18:32
karo2702

XXX.XXX.172.116

My buď jedem dál nebo slezem a skopnem to ke kraji a jednou za čas jedem s kolečkama a sbíráme...

bublinka611

21.3.2015 21:26
bublinka611

XXX.XXX.155.184

Taky jsem nad tim přemýšlela, brát sebou třeba odpadkové sáčky a dat to do nich.Konici se mě vykadí pokaždé tam, kde je to nejvíc vidět :-D jdu po polňačce nic, ale jakmile jsem v dědině a nejlepe u kašny nebo před obchodem už kadí.Pokud jsem kousek od domu dam koně do staje, sednu na kolo a odklizim do kybličku a beru dom, pokud jsem dál jedu na vyjdu a jakmile se vratim okamžitě sedam na kolo a valim uklizet.Taky mě vadí, že ja uklizim a ostatní ne a je to pak na mě smajlík lidi jsou u nas hnusní kůň se zastaví zvedne ocas a už na mě pán řve, že to si teda uklidim! a to uklizim poctivě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík