Neustále tápám čím krmit mou kobču čt, do pátého roku. Potřebovala by trochu nabrat, ale není to nic hrozného. Uvažovala jsem o řepných řízcích, ale mám kobču v komerční stáji a byla by obtíž s namáčením a vojtěška jí nechutná. Sena má k dispozici dost, avšak jsou na vypasených výbězích bez trávy.
Nejlepší by byly nějaké komerční granulky, které by obsahovaly vše co takový koník potřebuje. Oves mám v ceně ustájení zdarma, takže to mileráda využiji.
barevnalentilka
napsal(a):
Neustále tápám čím krmit mou kobču čt, do pátého roku. Potřebovala by trochu nabrat, ale není to nic hrozného. Uvažovala jsem o řepných řízcích, ale mám kobču v komerční stáji a byla by obtíž s namáčením a vojtěška jí nechutná. Sena má k dispozici dost, avšak jsou na vypasených výbězích bez trávy.
Nejlepší by byly nějaké komerční granulky, které by obsahovaly vše co takový koník potřebuje. Oves mám v ceně ustájení zdarma, takže to mileráda využiji.
Netápejte a poraďte se s profíkem na krmení koní. Koně mají žaludek jen jeden a neustálé experimentování a měnění potravy může vést až ke zdravotním problémům.
Doporučuji Moniku Mechovou, která nakrmí jakéhokoliv koně i nemocného pomocí osvědčených statkových krmiv. Navíc s vámi bude vždy komunikovat a dávku upravovat. Peníze, které za službu dáte jsou nic oproti tomu co by vám kůň, vykadil"
Přikládám fotky koně po krmení od Moniky Mechové a před. Ta druhá fotka. Nesrovnatelné.
Kůň nabral a udržuje se stále pěkný. Pracuje jako rekreační kůň.
Její stránky jsou http://krmeni-koni.cz/.
Grancur

XXX.XXX.0.217
Pokud schanite kvalitní krmiva mohu jen doporučit Havens www.havens-krmivo.cz, my máme 2 koně, které jim už léta krmíme a oba vypadaji skvěle, přičemž jeden je A 1\2 a přesto je hezky kulatý, to dříve nebýval. Havens nabízí různá krmiva takže je můžete napasovat přesně na svého koně.
Samozřejmě jak píše hallach, není dobre příliš experimentovat a často krmivo měnit, chce si to vybrat a toho se držet ;-).
Paní Mechovou taky doporučuju, její rady jsou fakt super, pomohly mi s normálním způsobem nekrmitelným a tedy i nepřibratelným koněm.
Jinak na nabrání hmoty s malým procentem škrobů (čili menší riziko teplých kopyt) je dobré i Nova Equi Muscle. Česká výroba, docela dobrá cena. My to bohužel nemůžeme, jsou tam kukuřičné vločky a ty mu nesedí, ale pro koně, který s tím nemá problém, je to určitě fajn volba.