Kolik votů do elektrického ohradníku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2015 15:48
Janča32

XXX.XXX.20.28

Dobrý den... chci se zeptat kolik voltů by mělo být v elektrickém ohradníku pro koně?...:)

a jaká je kombinace lesnického pletiva a elektrického ohradníku?(pro koně na ohradu)

a ještě jak vysoký by měl být plot (les.pletivo a el.ohradník) když je kůň vysoký cca 160cm?

PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI... :).

6.4.2015 18:22
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Http://www.kamir.cz/zdroje-pro-elektricke-ohradniky
zde si stáhněte technické údaje zdrojů pro elekt. ohradníky. Je tam celkem dobře popsáno na co je potřeba se dívat, podle čeho se rozhodovat při koupi zdroje. Nejde tedy jen o to, kolik vám tam běží voltů, ale i o energii, pro jaký druh zvířat bude ohrada sloužit, výše porostů a pak samozřejmě záleží i na kvalitě lanek či pásek napojených na zdroj a kvalitu a počet zemnících tyčí. Nejlépe zajít přímo do nějakého obchodu a poradit se, který zdroj bude pro vás nejlepší. I já jsem si myslela, že když bude mít ohradník 10 tisíc voltů, tak to bude kvalitně kopat, ale pak jsem zjistila, že kamarádce to při 5 tisících voltech kope daleko víc a to díky energii a kvalitě pásek ;) Každopádně obecně je 2 tisíce voltů pro koně minimum.
Co se týče kombinace lesního pletiva s ohradníkem, tak s tím zkušenost nemám, ale asi by to neměl být problém - lepší zabezpečení i co se týče okolní zvěře a lidí.
Co se týče výšky, tak to je těžké zobecnit. Když budu mít klidného koně, bude mít dostatek žrádla v ohradě, koňskou společnost a nebudete to útěkář při každé šanci, tak i pro 160 cm vysokého koně může stačit metr vysoká ohrada. Ale jak říkám, těžko říct jaké máte koně. Já mám hafloše s poníkem (hafling cca 143 cm v kohoutku) a mám 3 řady pásek do výšky 155 cm. I já se cítím lépe, že je to dobře zabezpečené ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík