Zdravím.
Původně jsem si chtěla objednat filcovou deku z Ameriky, ale bohužel zatím to vypadá, že to nebude tak úplně možné.. V Čechách sice k dostání je, ale stojí 4 tis., což zatím do deky investovat nechci...
Jednak se chci zeptat, zda nemáte někdo alternativu dostupnou v Česku dece diamond wool pad relief http://www.diamondwoolpads.com/products/details/3 Potřebuji na dočasné vyladěni mírně nepadnoucího sedla...
A k samotnému dotazu. V poslední době se hodně mluví o sympatexových dekách, ale v inzercích ani v diskuzích na ně nenarážím.. Máte někdo zkušenosti?
Mám sympatexovou deku pod vytrvalostní sedlo. Materiál ze strany koně fajn a ze strany majitele je ta životnost při vytrvalostním ježdění nízká. U mě trvanlivost první deky (sympatex+dekuba) cca 1,5 roku. Ve vytrvalosti se sympatex používá snad nejvíce, na deky, na spodky sedlových polštářů a není s tím problém.
A jakou máte?
Já jsem koukala na tuto, ale odrazuje mě, mimo syntetický materiál, i tloušťka... Kobylku mám spíše kulatou...
http://www.equiworld.cz/barevne-kombinace/westernova-deka-sympanova-basic/.
Já mám deku speciálně pod vytrvalostní sedlo od sedláře, který šije i ty sedla. Mám sympatex oboustranně+1cm studené pěny. U té paměťové pěny bych tipla, že se po dotažení sedla stlačí na min. polovinu.
Rebi

XXX.XXX.178.53
Já tuhle deku mám, tak není špatná, je hodně lehká, opravdu se pod ní kůň potí minimálně. Jen se z ní jakási nitka začla párat tak jsem to ušmigla. Není tak tlustá, jak se zdá, fakt se přizpůsobí koni a "splácne"..jediné, co se mi s ní stalo, že na koni typu bezkohoutková koule, na hubertu vyjela málem do poloviny zpod sedla ..mám také koně s kohoutkem, u kterého se to nestalo. Ale tomu bezkohoutkovému klouže více dek. Ale tato přímo vyjela..asi ho měl málo dotáhlého kamarád, co na něm jel.Koupila jsem ji v eshopu v akci za 1500. Jinak Vám mohu napsat kontakt na paní, která ji taky má a nepoužívá - možná by prodala, protože právě se jí zdá příliš silná. Leží jí doma. Je vínové vzorované barvy. Mně nejvíce vyhovuje deka typu neopren, je to paměť. pěna, od classic equine, a tahle sympa je až na druhém místě..ale také ta těžší, typu "neoprenka" stála více o dost.
avelanc
napsal(a):
A jakou máte?
Já jsem koukala na tuto, ale odrazuje mě, mimo syntetický materiál, i tloušťka... Kobylku mám spíše kulatou...
http://www.equiworld.cz/barevne-kombinace/westernova-deka-sympanova-basic/.
V pondělí mi má dorazit, tak pak napíši recenzi, případně fotky :) Doufám, že to bude ok, jinak už mě z těch sedel a deček klepne
Mám sympatexovou dečku Norton endurance, je v ní i vyndávací pěna, takže se dá pěkně přizpůsobit. Mám ji pod bezkostrové sedlo a jsem s ní moc spokojená, rychle osychá, potí se pod ní řekla bych stejně, jak s kteroukoliv jinou dečkou, když je venku teplo.
Velká výhoda je, že když jedeme na dýl a někde odsedláme, tak jí na záda dávám dečku suchou. Taky oceňuji, že sedlo absolutně sedí na místě a neklouže.
Je také dost perforovaná, tak snad i prodyšnější...
Všem děkuji moc za reakci.. Zatím to tedy vypadá, že je využívána spíše pro endurance. Myslela jsem, že když je teď relativně masivní reklama, tak bude více rozšířená... Co jsem viděla reklamní fotku na koníkovi pod west. sedlem, tak mi přišlo, že to vypadá prostě divně.. Ale asi je to tím, že koník je droboučký...
http://www.konikum.cz/deka-pod-sedlo-sympa-nova-textech-svetle-zelena.
terezka1995
napsal(a):
V pondělí mi má dorazit, tak pak napíši recenzi, případně fotky :) Doufám, že to bude ok, jinak už mě z těch sedel a deček klepne
Tak dnes dečka došla a musím říct, že jsem nadšená :) Mírné nepadnutí sedla se dečkou vyrovnalo, tlakové body bez opocení zmizely, žádné otočené chlupy a i co mě překvapilo, tak cítím sednutí do měkčího - dečka krásně tlumí a roznáší váhu. Materiál vypadá dobře. Avšak pokud sedlo opravdu nesedí, tak i dečka nepomůže - zkoušela ji i kamarádka - velmi úzké sedlo vzadu a dečka nepomohla - logicky . Takže pro menší nesrovnalosti či i pro padnoucí sedlo dobrá dečka, ale nevyřeší vše ;) Ještě dodám, že bylo pod westernovým sedlem
Děkuji za příspěvek..
Je mi jasné, že nepadnoucí sedlo nevyřeší, stejně tak úzké.. Kobylka se mi přes zimu a po změně ustájení z tlouštíka shodila do normálního rámce. Očekávám, že tam, kde byl dřív špek budou svaly, tak se mi nechce shánět nové sedlo. I teď s ním chodí ochotně, ale zvedá se zadní část sedla. Na druhou stranu dřív ji bylo sedlo úzčí uprostřed, tak nevím, jestli tento problém přetrval, když poměrně zhubla.. Než vyměním celé sedlo, tak chci zkusit změnit deku.. Proto jsem uvažovala nad koupí diamond wool pad relief, kde jsou odejímatelné výplně z přední, střední a zadní části.. A nebo zda zkusit sympa deku, která by drobné chybky mohla zredukovat sama o sobě. A co si budeme povídat, cenově je jinde :).