Ahoj
Chci si koupit koně ..měla jsem valacha kterého jsem prodala, byl zvyklý na samotu takže jsem k němu dalšího koně neměla ale teď si budu kupovat klisničku která na samotu zvyklá není ale napadlo mě že bych koupila jen poníka protože bych se já sama o dva koně postarat nedokázala a nikdo jiný z naší rodiny a ani v mém okolí na koni nejezdí
na poníkovi by jezdil můj mladší bratr (je mu 6) takže by nebyl jen jako parťák
potom mě napadlo koupit starého koně na kterém by se už nejezdilo ale vážně nevím jestli bych se o dva koně dokázala postarat
Budu ráda když mi nějak poradíte
Nejlepší parťák pro koně je kůň.
Takže poník může být i starý koník by mohl být. Bohužel mě se třeba stalo, že starý kůň byl šikanován (vyháněn od žrádla, od vody,...). Tak lepší možná ten poník. A pokud se bojíte, že se o dva nepostaráte, tak dejte klisničku někam do ustájení. To máte nejlepší.
Radši bych šla do poncla než do starého koně. Staříci už vyžadují více vet. péče, nezřídka dekování, nadcházejí problémy s krmením...no prostě starého koně bych si domů vzala leda že by to byla moje srdcovka. Taky jsem měla jako společníka zapůjčeného poníka než jsme koupili druhého koníka.
Když píšeš, že to bude klisnička, doufám že né hříbě. To má jiné požadavky.