Duševní vztah s koněm...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 12:55
1petra1

XXX.XXX.255.92

Dobrý den, chtěla bych se touto cestou seznámit s lidmi pohybujícími se kolem koní a poprosit o radu. Jmenuji se Petra, je mi 34 let a od dětství jsem hodně samotářská. Vždycky jsem se cítila lépe se zvířaty než s lidmi. Mám 3 psy, ale ke koním jsem se nikdy nedostala. Praktické zkušenosti s koňmi nemám žádné.

Velmi mne zaujalo to, že koně umí číst v lidech jako v knize, že umí navázat spojení s člověkem a zrcadlit utajované pocity. Schopnost rozpoznat v lidech skryté pocity mám i já sama hodně rozvinutou. Ve společnosti lidí se však často necítím dobře, spousta lidí je se svými pocity v rozporu, buďto je vědomě utajují nebo si je pod vlivem alkoholu nebo antidepresiv sami neuvědomují a to mi nahání strach. Při práci v kanceláři docela trpím.

Když prohlížím internetové stránky a diskuse, většinou se točí kolem nabídek a možnosti ježdění na koni, pochopitelně, a nebo potom nabídky hipoterapeutických společností zaměřené na fyzioterapii a práci s mentálně postiženými. Do žádné kategorie se nemůžu vejít. Naučit se jezdit na koni prozatím nechci. Chtěla bych pro začátek prostě jen pobývat v blízkosti koní, pozorovat jejich chování a dozvědět se něco o řeči těla koně.

Mohl by mi prosím někdo poradit jaké jsou v této oblasti možnosti, kam se mohu obrátit, nebo kde hledat další informace? Bydlím na rozhraní okresů Kroměříž, Vyškov, Prostějov.
Díky.

martinaF

21.4.2015 18:42
martinaF

XXX.XXX.49.250

Dobrý den,
konkrétně místo kam se obrátit v daném okolí nevím. Ale doporučuji pokud už chcete koně pozorovat vybrat si chovatele, kteří mají stádo aspon 10 koní a chovají je pastevně venku. Ve sportovních stájích a malém výběhu toho moc nevypozorujete.

21.4.2015 23:27
mgtka

XXX.XXX.22.122

Zatím než si něco najdete přečtěte si knihu od Montyho Robertse
http://www.databazeknih.cz/knihy/muz-ktery-nasloucha-konim-36518
Tam taky hezky popisuje jak sledoval mustangy. Ono já se kdysi napozorovala těch koníků taky hodně, ale jako klasické dítě člen klubu. Jen tak vás asi nikdo moc čučet na ohrady nenechá.

22.4.2015 06:36
1petra1

XXX.XXX.255.92

Děkuji za info. Načteno už něco mám, knihy od Montyho Robertse jsem četla všechny.

22.4.2015 07:43
chex

XXX.XXX.209.123

mgtka napsal(a):
Zatím než si něco najdete přečtěte si knihu od Montyho Robertse
http://www.databazeknih.cz/knihy/muz-ktery-nasloucha-konim-36518
Tam taky hezky popisuje jak sledoval mustangy. Ono já se kdysi napozorovala těch koníků taky hodně, ale jako klasické dítě člen klubu. Jen tak vás asi nikdo moc čučet na ohrady nenechá.

Proč by nenechal? Já bych i nechala. Sama ráda na své stádečko čučím smajlík

22.4.2015 07:44
dsj

XXX.XXX.116.98

Já jsem byla jednou na akci HorseMade - jako povinné školení z práce - jako koňák jsem na tohle školení jela dost neochotně, protože jsem si myslela, že to pro mě bude ztráta času a o ničem... čekala jsem omleté kecání o koních, ale musím říci, že to byl neuvěřitelný zážitek, hodně jsem se tam naučila o sobě a svém způsobu jednání nejen s koňmi. Kolegyně, které jeli s tím, že se koní bojí a ke koním se nepřiblíží, odjížděly bez strachu z koní a nadšené a jedna dokonce začala rekreačně jezdit.

22.4.2015 08:53
chex

XXX.XXX.209.123

dsj napsal(a):
Já jsem byla jednou na akci HorseMade - jako povinné školení z práce - jako koňák jsem na tohle školení jela dost neochotně, protože jsem si myslela, že to pro mě bude ztráta času a o ničem... čekala jsem omleté kecání o koních, ale musím říci, že to byl neuvěřitelný zážitek, hodně jsem se tam naučila o sobě a svém způsobu jednání nejen s koňmi. Kolegyně, které jeli s tím, že se koní bojí a ke koním se nepřiblíží, odjížděly bez strachu z koní a nadšené a jedna dokonce začala rekreačně jezdit.

A kdo to pořádal, kdo tam "přednášel"?

22.4.2015 09:21
1petra1

XXX.XXX.255.92

Dívala jsem se na internetové stránky www.horsemade.cz. Zdá se že je to co hledám. Cítím že by mi to mohlo pomoci s mým problémem. Petra.

22.4.2015 20:30
giruna

XXX.XXX.171.253

Doporučuji knihu:" TAo koně" od Lindy Kohanov, která se tímto tématem hodně zabývá, koně se dokážou velice dobře napojit na člověka a vycítit jeho rozpoložení i skryté strachy.

23.4.2015 06:31
1petra1

XXX.XXX.255.92

Knihu TAO KONĚ jsem právě četla, několikrát. Už ji znám zpaměti a teď to potřebuji uvést do praxe. Hledám něco podobného jako jsou služby Epona v zahraničí také u nás. Petra.

24.4.2015 14:31
jenee

XXX.XXX.184.104

Můžete se zeptat na http://www.vija.wz.cz/
Jana Vija Plačková se zabývá přesně tím, co hledáte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík