Dobrý den, koupily jsme koníka i s výbavou, vše mu mělo sedět, bohužel se mi to nezdálo, jak se nasedlá, a takto sedlo měl napasovaný i minulý majitel viz obrázek, ve westernu jsem začátečník a tak jsem věřila, že mu sedlo opravdu sedí, co myslíte vy, sedí?Mě se nelíbí jak vzadu odstává...
lenacia
napsal(a):
Takhle vypadá že nesedí, ale já nevím, asi je to jen můj pohled, ale příjde mi, že je docela to sedlo vzadu, že kdyby se posadilo ještě otrochu víc na ten kohoutek, tak by neodstávalo, ale, asi se mi to jenom zdá.
Taky jsem si myslela ale odstává i tak, navíc vždy při jízdě zklouzne zpět takto
Tendenci k odstávání zadní části sedla mají ta se sedlovým závěsem v pozici full a umocňuje to navíc tendence některých jezdců k přílišnému dotažení sedla. Nebo taky širší gullet. Ale to se fakt takhle na dálku posoudit nedá. Něco by snad mohl napovědět hadrotisk sedla, který by přiblížil, jak a v kterých místech kostra sedla na koni leží.
hellen
napsal(a):
To je ten koník se špatnou nohou a alergií? Kolik jste za něj nakonec dali? (jen pro zajímavost, pokud to není tajné :) ).
Spíš nechápu k čemu vám taková informace je Tajné to není, věděli jsme že kupujeme nemocného, i když nám asi malinko zatajili vážnost problému, milujeme ho a je náš a cena v takovém případě není podstatná, bohužel jsme kdysi kupovali zcela zdravého koně za dosti peněz a nakonec byl mrzák na zadky, to si nevybere, drtinvá většina lidí kolem koní jsou lháři, bohužel.
makki
napsal(a):
Tendenci k odstávání zadní části sedla mají ta se sedlovým závěsem v pozici full a umocňuje to navíc tendence některých jezdců k přílišnému dotažení sedla. Nebo taky širší gullet. Ale to se fakt takhle na dálku posoudit nedá. Něco by snad mohl napovědět hadrotisk sedla, který by přiblížil, jak a v kterých místech kostra sedla na koni leží.
Je pravda že sedlo i když není na koni působý jako by v zadu odstávalo...možná dotahuji příliš, ale nezdá se mi, western je pro mně zatím velká neznámá, učím se za pochodu, dělám to zatím tak jak mi bylo řečeno zkušenými westerňáky.Holčina co tomu rozumí mi na sedlo mrkla, lopatku ani pod jezdcem neutlačuje podle ní, ale malinko v jednom místě leží na kohoutku, ale opravdu lehce, nutno dodat že koník je kolem páteře naprosto neosvalený, dlouho nepracoval, takže jak nabere a nasvalí se mělo by se usazení sedla zlepšit..
Mně šlo o to odstávání, to nevěděla..
Bílé skvrny nemá, takže zřejmě opravdu sedlo netlačí a to bylo na puťáky, tak fakt nevím...
Vím že takto těžko soudit, šlo mi o to zda to třeba nějak nevadí nebo přímo neohrožuje koně...
Díky.
Otis
napsal(a):
Spíš nechápu k čemu vám taková informace je Tajné to není, věděli jsme že kupujeme nemocného, i když nám asi malinko zatajili vážnost problému, milujeme ho a je náš a cena v takovém případě není podstatná, bohužel jsme kdysi kupovali zcela zdravého koně za dosti peněz a nakonec byl mrzák na zadky, to si nevybere, drtinvá většina lidí kolem koní jsou lháři, bohužel.
Taková informace je mi samozřejmě k ničemu, proto jsem taky uváděla, že se ptám pouze ze zvědavosti
Jsem z Brna a stáj i její majitelku znám, takže jsem dlouhou dobu sledovala, jak se koníka všemi možnými inzeráty snaží prodat a pořád se jí nedaří. Zajímalo mě tedy pouze, zda koně přecejen nakonec prodala (a kupujícího napálila, jak sama píšete), nebo zda jste ho dostali darem, či za jateční cenu.
Podle mě je sedlo širší, a tak padá na kohoutek a logicky vzadu odstává.. Zkuste ještě nějakým materiálem vypodložit přední část u kohoutku (prodávají se přímo deky zesílené u kohoutku) a uvidíte, zda si to sedne líp. Koník vypadá zanedbanější, tak bych to řešila vycpávkou a až nasvalí, vidělo by se, jestli sedlo sedí.. Každopádně jen za předpokladu, že koník neprojevuje nepohodu a neochotu.. Samozřejmostí mi přijde adekvátní pohyb pro takového koně, žádné puťáky...
hellen
napsal(a):
Taková informace je mi samozřejmě k ničemu, proto jsem taky uváděla, že se ptám pouze ze zvědavosti
Jsem z Brna a stáj i její majitelku znám, takže jsem dlouhou dobu sledovala, jak se koníka všemi možnými inzeráty snaží prodat a pořád se jí nedaří. Zajímalo mě tedy pouze, zda koně přecejen nakonec prodala (a kupujícího napálila, jak sama píšete), nebo zda jste ho dostali darem, či za jateční cenu.
Asi ano, napálila, nalítli jsme a to jsme dlouho váhali, koníka X krát viděli, majitelka je dle mého úsudku mrcha, jedním slovem a neberu si servítky ani se neomlouvám, kůň má štěstí že jejich péči vůbec přežil, byl jak ktraktor co měl prostě jen sloužit v současné době je na pastvinách a má se dobře, vše co šlo jsme mu "opravily"byl zanedbaný, zuby, je bosí, samozřejmě je téměř dušný, ale věřím že to zastavíme v čas, má chuť do života, je plný energie, jediné co je pravda, tak úžasný charakter, leč má vyčůranost welšana...
Darem nebyl, jateční cena ano, byla si dobře vědoma co a za kolik prodává a mi věděli že za takovou cenu asi nekupujeme šampiona roku, ale Oto je náš, a u nás zestárne...
avelanc
napsal(a):
Podle mě je sedlo širší, a tak padá na kohoutek a logicky vzadu odstává.. Zkuste ještě nějakým materiálem vypodložit přední část u kohoutku (prodávají se přímo deky zesílené u kohoutku) a uvidíte, zda si to sedne líp. Koník vypadá zanedbanější, tak bych to řešila vycpávkou a až nasvalí, vidělo by se, jestli sedlo sedí.. Každopádně jen za předpokladu, že koník neprojevuje nepohodu a neochotu.. Samozřejmostí mi přijde adekvátní pohyb pro takového koně, žádné puťáky...
Díky, tak mi to bylo teď taky řečeno, navíc koník je pohublí a nenasvalený, takže uvidíme až se dá do pořádku, já puťáky neplánuji, koník je absolvoval když byl v lepší kondici, u nás je to hobby kamoš do rodiny ale energie má fůru, na vyjížďkách rozhodně není uloudaný.