Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

IvanaKrup

26.4.2015 14:40
IvanaKrup

XXX.XXX.217.3

Ahojte
BUdu si kupovat koně a chtěla bych nějaký dobrý inzerát na ČT.. Ale pohužel, nic nemohu najít Tak jestli byste s hledáním pomohli..
Nejlépe
Věk 5-8 let,
S PP
Čistokrevný
Moravskoslezský a Olomoucký kraj,
Cena do 45 000, -
Může a nemusí být pro začátečníka,
Nejlépe cena koně i svybavením
Děkuji!
A proím, nepiště mi sem komentáře typu "víš, kolik je s tím starostí?" "Jsi zkušená?"
Všechno jsem propočítávala, na koni jezdím osm let, takže komentáře tohole typu si nechte.

IvanaKrup

26.4.2015 14:42
IvanaKrup

XXX.XXX.217.3

Omlouvám se za chybu
*Bohužel, přeskočilo mi písmenko

27.4.2015 07:50
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Obávám se, že cena 45 tis. Kč ti stačit nebude a vybavení si budeš muset dokoupit..

27.4.2015 09:10
westernlove

XXX.XXX.195.188

Nebojte seženete, chce to jen vyčkat nebo dát inzerát s poptávkou...

27.4.2015 09:16
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Sorry ale keď ani nevieš nájsť inzerát asi moc skúsená nebudeš
Do 45.tis sa dá nájsť ale nečakaj žiadny zázrak.

27.4.2015 10:59
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Tak zrovna z tohoto výběru bych si nic nevybrala...

Poslední až moc temperamentní, další měkké spěnky, další nevhodní pro málo zkušené, u dalšího se nedoporučuje skákat, atd...

27.4.2015 11:51
wendinkah

XXX.XXX.211.236

Proto se ty koně, ale pohybují cenové relaci 30 000-45 000. Protože hold mají koníci nějaký problém.
Navíc myslím, že klisna na 4 inzerátu je velmi pěkná.A špalkové kopyto? Noa nic není bez vady.

27.4.2015 12:33
polárka.15

XXX.XXX.41.2

wendinkah napsal(a):
Proto se ty koně, ale pohybují cenové relaci 30 000-45 000. Protože hold mají koníci nějaký problém.
Navíc myslím, že klisna na 4 inzerátu je velmi pěkná.A špalkové kopyto? Noa nic není bez vady.

Špalkové kopyto není jen kopyto se špatným tvarem, ale do budoucna při špatném nanagmentu, kování atd. může kůň zchromnout, chronické kulhání, nadměrné opotřebení kloubu a šlach, rozhodně koně s takovou vadou bych nekupovala. Nehledě na to, že ta kobyla není vůbec vhodná do chovu, takže tahat z ní do budoucna hříbě je naprostá blbost.

27.4.2015 12:39
katkaa1

XXX.XXX.180.30

kallisto napsal(a):
Ale tak zázrak... dá se za to pořídit šikovný hobby koník ať už teda ČT nebo i plňásek.

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/46689317/9-ti-leta-klisna.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47016540/Prodam-kobylu-MT-Furioso.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47031813/Nekonfliktni-mily-7ti-lety-valasek-do-sportu-i-k-detem.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47031881/Libiva-klisna-ceskeho-teplokrevnika.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47063514/Charakterni-kobylka-k-prodeji.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47199869/Klisna-CT-po-Al-Campo.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/47230626/8-lety-valach-Slovensky-teplokrevnik.php

Jen nesmíte být omezeni lokalitou, dovézt koně odkudkoliv z ČR přece není dnes problém.
Počítej ale s tím, že s výbavou to nejspíš nebude, nebývá to standardem.

Tak ako som písala ak nebude čakať žiadny zázrak tak zoženie..
Avšak tieto kone sú bez vybavenia čo je ešte nezanedbateľná suma a preprava z druhého konca republiky môže cenu koňa tiež ešte slušne navýšiť.

27.4.2015 12:47
wendinkah

XXX.XXX.211.236

Jednoho koně se špalkovým kopytem mám nemusíte mi vysvětkovat co to je.;) při dobré péči koník nemá žádný problém ;).

Neregistrovaný uživatel

27.4.2015 13:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Proč řešíte špalkový kopyto, nebo měkké spěnky? Zadavatelka žádný požadavek na to aby byl zdravý nebo bez vad nemá, a důležitější je pro ni vzdálenost a výbava. Za 45 tis. určitě nějakýho chromáka, dušnýho, nebo muchaře sežene i s barevně sladěnou výbavou, a možná jí ho dovezou až na dvorek

27.4.2015 14:02
hellen

XXX.XXX.179.169

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proč řešíte špalkový kopyto, nebo měkké spěnky? Zadavatelka žádný požadavek na to aby byl zdravý nebo bez vad nemá, a důležitější je pro ni vzdálenost a výbava. Za 45 tis. určitě nějakýho chromáka, dušnýho, nebo muchaře sežene i s barevně sladěnou výbavou, a možná jí ho dovezou až na dvorek

Chromaka, dusnyho, nebo muchare za 45tis? Nevim, v jakem svete zijete, ale v dnesni dobe o kone prilis velky zajem neni, nabidka je siroka a 45 tis. je za mladeho kone, ktery nic extra neumi, je prilis temperanentni, nebo nema vlohy do sportu tak akorat. Vic vam za kone k rekreaci nikdo neda, pokud neni vyjimecny charakterem.

27.4.2015 14:45
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

souhlas

goldyn

27.4.2015 15:12
goldyn

XXX.XXX.2.191

IvanaKrup napsal(a):
Ahojte
BUdu si kupovat koně a chtěla bych nějaký dobrý inzerát na ČT.. Ale pohužel, nic nemohu najít Tak jestli byste s hledáním pomohli..
Nejlépe
Věk 5-8 let,
S PP
Čistokrevný
Cena do 45 000, -
Děkuji!
A proím, nepiště mi sem komentáře typu "víš, kolik je s tím starostí?" "Jsi zkušená?"
Všechno jsem propočítávala, na koni jezdím osm let, takže komentáře tohole typu si nechte.

Mohu požádat o email? Možná bych o něčem věděla.

28.4.2015 12:48
lenacia

XXX.XXX.122.58

IvanaKrup napsal(a):
Ahojte
Nejlépe
Věk 5-8 let,
S PP
Čistokrevný
Cena do 45 000, -
Děkuji!

U olomouce zkuste zkontaktovat paní Veroniku Luterovou (Olomouc Paddock Paradise), prodává celkem pěkné koně za dobrou cenu.
U požadavku o čistokrevnosti bych klidně zauvažovala od něj upustit, pokud jde třeba o valacha, tam ti to může bejt jedno. U kobyly taktéž, pokud nechceš připouštět (což pochybuji).
5-8 let je taky docela omezující, dej si přijatelnější věkovou hranici. Do 12 let je to naprostý ideál, a ještě ti dlouho poslouží.
Pro začátečníka v téhle cenové škále seženeš bohužel spíš mnohem staršího mazáka tak od 15 let výš, ale možná nějakej submisivně splachovací valach by taky posloužil.

Koně za 40 tisíc s vybavením neseženeš, resp. možná že jo, s nějakou starou indií, od "dědoucha z podolí". Budeš ráda, když ti ho přivezou s ohlávkou, a vodítko už si taky musíš pořídit velmi často ty.
Ale žijeme v době, kdy si můžeš nastrojené sedlo pořídit do 4 tisíc, a nejlevnější uzdečka tě vyjde na pětistovku. Bazar to jistí.

28.4.2015 13:19
marketka

XXX.XXX.179.3

Pokud mohu poradit..Sháněla jsem koně sakra dlouho...Je lepší si vytipovat víc koní na jednom místě i třeba 200 km od vás a jet rovnou s vlekem, či někde přespat.Protože i po okolí najezdíte desítky km a když se to sečte, vyplatí se opravdu vyrazit dál a jednu cestu, jeden víkend..

28.4.2015 14:07
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Pokud upustíte od kraje, hoďte sem e-mail, případně uveďte na co konkrétně chcete koníka využívat. Možná bych měla také tip.

28.4.2015 16:00
polárka.15

XXX.XXX.171.253

lenacia napsal(a):
U olomouce zkuste zkontaktovat paní Veroniku Luterovou (Olomouc Paddock Paradise), prodává celkem pěkné koně za dobrou cenu.
U požadavku o čistokrevnosti bych klidně zauvažovala od něj upustit, pokud jde třeba o valacha, tam ti to může bejt jedno. U kobyly taktéž, pokud nechceš připouštět (což pochybuji).
5-8 let je taky docela omezující, dej si přijatelnější věkovou hranici. Do 12 let je to naprostý ideál, a ještě ti dlouho poslouží.
Pro začátečníka v téhle cenové škále seženeš bohužel spíš mnohem staršího mazáka tak od 15 let výš, ale možná nějakej submisivně splachovací valach by taky posloužil.

Koně za 40 tisíc s vybavením neseženeš, resp. možná že jo, s nějakou starou indií, od "dědoucha z podolí". Budeš ráda, když ti ho přivezou s ohlávkou, a vodítko už si taky musíš pořídit velmi často ty.
Ale žijeme v době, kdy si můžeš nastrojené sedlo pořídit do 4 tisíc, a nejlevnější uzdečka tě vyjde na pětistovku. Bazar to jistí.

Od paní Luterové prosím ne a zvíře už vůbec ne. A prosím nepodporujte křížence, je tolik kvalitních čistokrevných koní, pak to na tom trhu nemá tak vypadat...

28.4.2015 17:21
lenacia

XXX.XXX.122.58

polárka.15 napsal(a):
Od paní Luterové prosím ne a zvíře už vůbec ne. A prosím nepodporujte křížence, je tolik kvalitních čistokrevných koní, pak to na tom trhu nemá tak vypadat...

Ehm... pletete si Luterové.

28.4.2015 17:22
polárka.15

XXX.XXX.171.253

lenacia napsal(a):
Ehm... pletete si Luterové.

Co?

28.4.2015 17:25
lenacia

XXX.XXX.122.58

polárka.15 napsal(a):
Co?

Veronika Luterová není ta handlířka s koňma o které mluvíte.

28.4.2015 17:26
polárka.15

XXX.XXX.171.253

lenacia napsal(a):
Veronika Luterová není ta handlířka s koňma o které mluvíte.

Nebavím se o žádné handlířce a vím co píšu...

28.4.2015 17:29
lenacia

XXX.XXX.122.58

polárka.15 napsal(a):
Nebavím se o žádné handlířce a vím co píšu...

Tak to teda nevím, j átotiž taky, mám od ní kobylu a sdvěte div se, POZOOOOOR! Čistokrevná!

28.4.2015 17:32
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Já se nebavím o čistokrevnosti koně u této paní, ale nechme to být... škoda, že slečna/ paní zadavatelka je neaktivní...

28.4.2015 17:39
lenacia

XXX.XXX.122.58

polárka.15 napsal(a):
Já se nebavím o čistokrevnosti koně u této paní, ale nechme to být... škoda, že slečna/ paní zadavatelka je neaktivní...

Jako nevím proč by si člověk nemohl v inzerátu koupit křížence, jakéže podporování, to je maj psolat na jatka nebo jak to myslíte 'podporovat'... ba naopak, asi neumíte číst, jasně píšu, že u valacha jí můžou být papíry jedno, a pokud NEBUDE připouštět kobylu tak taky. Takže žádné podporování dalších kříženců. O co míň radosti člověku přinese !zdravý! pěkný bezpapírový koník, to by mě teda zajímalo.
A o Luterové mám vlastní, kladný názor, ač možná máme o něčem rozdílné názory. Nepřijela mi žádná kulhavá megera jak mě varovali z bývalé stáje odkud ji Luterová koupila, ale úplně naopak, takže ji Luterová dokonale zpravila.
A jestli vaše tamní okolí neopustil fenomén 'Šarlota' tak to je mi líto, ale za to co se téhle kobyle stalo Luterová nemohla a snažila se jí pomoct.

15.5.2015 20:59
florindela

XXX.XXX.33.190

Je tu určitý problém: inzeráty servery po čase mažou a o čem pak diskutovat, když se na ty avizované koně nelze podívat. Já jsem ještě některé viděla, ale kdo by vytáhl tuto diskuzi za rok, má z odkazu jen pár zbytečných nicneříkajích písmenek. Tož co s tím?

15.5.2015 22:59
mgtka

XXX.XXX.22.73

A k čemu by si někdo pročítal rok starou diskuzi o konkrétních koních, kteří už v nabídce dávno nejsou?

anet91

16.5.2015 09:52
anet91

XXX.XXX.43.113

Za 45 tis chromáka... v tom případě, se mi po pastvině právě přesunují zdechliny ve 3 stupni rozkladu
pro zadavatelku: kolem 30 tis. už seženete slušného koníka na aktivní rekreačku a případná i hobbíčka, jestli můžu poradit, v téhle cenové relaci se už vyplatí sebou nabrat veterináře a provést ještě před koupí veterinární vyšetření. A už se dá sehnat použitá, ale slušná výstroj za rozumné peníze. Chce to jen číhat. Přeju hodně štěstí

16.5.2015 20:19
svatka

XXX.XXX.154.27

Za tyhle peníze seženeš ve vypsané věkové kategorii (i když bez komplet výbavy a dopravy:o) teplokrevného koně, co nic moc nebo vůbec nic neumí, má nějaký zdravotní handicap nebo třeba horší jezditelnost. Jde pak o to, v čem dělat kompromisy - s čím se smířit. Už v diskuzi zde je zjevné, že zatímco někdo výrazně špalkové kopyto nepovažuje za problém, někdo jiný (do tohoto tábora patřím také:o) by takového koně nechtěl ani zadarmo. Někdo skousne nižší stupeň arthritis, lehkou dušnost nebo muchařinu, někdo zas ani omylem a raději si pořídí koně, co nic neumí s tím, že aspoň není zkaženej (v této kategorii to asi nebude budoucí olympijskej vítěz, ale klidně kůň do nižšího-středního sportu nebo budoucí spolehlivý parťák do lesa, "jen" to bude stát spoustu práce a času).

Nebo se můžeš kouknout mezi plnokrevníky a klusáky, tam se ceny pohybují řádově mnohem níž i u hodných a přiježděných koní, ale obvykle za cenu toho, že tito koníci mají za sebou dostihovou kariéru, která se na nich velmi pravděpodobně více či méně podepsala po zdravotní stránce.

A doporučení na závěr - každopádně si koně nech vyšetřit včetně RTG, i kdyby to byl folblut z dráhy za patnáct tisíc. Protože to, že kůň viditelně není nijak v nepořádku, ještě neznamená, že pak nebudeš za rok dva ronit hořké slzy, ono totiž i dost velké nálezy na rentgenech se nemusí hned projevit.

17.5.2015 19:50
fríský

XXX.XXX.64.144

Pro zadavatelku je také dobré si zjistit než si vybraného koně koupíte, jaké má kůň v pořádku či nepořádku VŠECHNY zuby, abyste potom nebyla překvapené, že nemá zuby v pořádku. Přeji šťastný výběr koně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík