Ahoj potrebuji poradit ohledne skokoveho sedla. Chystam se koupit a nevim podle ceho vybirat chci kvalitu nejlepe kentaura ale nevimj jaky typ, popr. Jaka jina znacka je na tom podobne s kvalitou a pohodlnosti. Muzete sem prihodit i nejakou nabidku pokud prodavate ale hledam neco do max.12000kc.
Teď jsou velmi populární naxosy, trochu méně pak Charony, asi záleží, jak má kdo dlouhé nohy, každému sedne trochu něco jiného. Pro krátkonožce je taky hodně v kurzu apollon, je to sice myslím skokový univrezál, ale myslím, že do S by postačil a kolik těch parkuristů skáče výše že:)
Já osobně jsem kdysi milovala Hanulaye, ale ten se už nedělá.
mgtka
napsal(a):
Teď jsou velmi populární naxosy, trochu méně pak Charony, asi záleží, jak má kdo dlouhé nohy, každému sedne trochu něco jiného. Pro krátkonožce je taky hodně v kurzu apollon, je to sice myslím skokový univrezál, ale myslím, že do S by postačil a kolik těch parkuristů skáče výše že:)
Já osobně jsem kdysi milovala Hanulaye, ale ten se už nedělá.
Tak do 12 tisíc stejnak nového kentaura nesežene. Takže v bazarových prodejích by jistě sehnala i vámi doporučené sedlo.
Ono je to velice individuální... mě KT Hanulay moc neseděl, KT Charon i Apollon super, ale nemusí sedět všem, přece jenom mají větší opěry a ne všem lidem to může vyhovovat. Pro mě je stejně numero uno KT Eventer, středně hluboké posedlí, jedna bočnice, velice kontaktní a výborná opěra, ale je to sedlo zase na kratší třmeny, s delšíma třmenama se v tom člověk nemá kde chytit.Ale stejně bych ho z domu nedala. Jediná varianta zajít do blízkých jezdeckých potřeb, sednout si do těch sedel, co by vám vyhovovalo a pak shánět dle parametrů jeté sedlo dle vašich finančních možností - ale raději našetřit, a investovat, kůň a jeho záda se vám štědře odvděčí.
Apollony a Hanulaye jsou myslím spíše vhodné pro malé lidi. Hoďte dotaz přímo na lidi vaší postavy ať vám doporučí v čem už seděli a jak se cítili...nebo se obraťte na paní Dohnalovou, pokud jste v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti přiveze a nechá vyzkoušet. Má jednoho charona, kterému už se vaše cena blíží, třeba někde došetříte
http://www.a-sedla.cz/skokove-sedlo-kentaur-kentaur-charon-h9vmt.