NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Dobrý den..
PROSÍM O ODBORNÝ POPIS BĚLOUŠŮ - JAK SE RODÍ HNĚDÍ A NEBO ČERNÍ...
Nechala jsem od MVDr. Rostislava Hyksi kastrovat oboustranného kryptorchida - bělouše - Lupínka...Ten byl po otci LIPAN.. Lupínek se narodil téměř hnědý a postupem času vybělával. V době kastrace byl hnědý...
Jelikož se kastrace vet, Hyksovi zřejmě nepovedla (kupující Lupínka mě dali k soudu, že jsem jim neprodala valacha, ale hřebce !) byl u soudu pochopitelně vyslíchán i vet, Rostislav Hyksa, KTERÝ KŘIVĚ PŘÍSAHAL - ZAPŘEL, ŽE LUPÍBKA KASTROVAL A TVRDIL, ŽE NEKASTROVAL KONĚ BÍLÉHO, ALE HNĚDÉHO...
Kastrace Lupínka byla v roce 2010 - to znamená, že byl v tu dobu Lupínek opravdu HODNĚ HNĚDÝ... Dnes se píše rok 2015 - to znamená, že je Lupínek HODNĚ BÍLÝ...
V roce 2012 na sobě ještě HNEDĚ skvrny měl.
Potřebovala bych pro soud - který o tom, že se bělouši rodí černí, nebo bílí - opravdu asi nic nevědí - potřebovala bych tedy nějaký ODBORNÝ POPIS - - BĚLOUŠŮ A JEJICH MĚNĚNÍ BAREV..
Děkuji Iva Rosická.
Snad existuje soudní znalec, na problematiku koní.Zkuste zaúkolovat svého advokáta, aby někoho takového obstaral.
Kdokoli vám cokoli napíše na I fauně vám u soudu nemůže pomoci.
Kdysi jsme prodávali koně, kupující omrzel a chtěla ho vrátit.Zašli jsme za právníkem.půl hoďky jeho času sice stálo 500, - ale velmi nám pomohl.Ujasnil nám co jsou v případě směrodatná fakta a co zbytečné emoční výlevy.Sepsal dopis, jeden A byl pokoj.
Veterinární zprávu, účet od doktora, zapsání kastrace do modrého průkazu koně s podpisem a razítkem lékaře, nemáte?
Samozřejmě, že se bělouši rodí všechno možné, jen ne bílí.Kromě albínů.Ani vraníci se nerodí černí.
Ale musíte to mít potvrzené někým, jehož musí soud brát vážně...
Uff, tak tohle je teda šílenost. Obávám se, že tady budete muset mít vyjádření soudního znalce, jakéhokoliv "obyč" odborníka by stejně smetly soudy ze stolu.. Kdo je soudním znalcem v oblasti genetiky koní netuším. Pokud by jste chtěla jen vyjádření někoho kdo se tím zabývá, napadají mě dvě osoby - Vlaďka Czerneková, z Vúžv (kontakt najdete na stránkách ústavu), má od roku 2014 patent na testování Grey lokusu u koní (tj bílé barvy). Nebo potom p. Vrtková z Lamgenu, kontakt tamtéž, také dělají testy na grey lokus.. Pokud by vám to nechtěli napsat, nebo neměly čas, klidně vám krátké pojednání sepíšu, ale nevím jestli na to můj titul bude u soudu stačit :).
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Tak tomu neuvěříte - MÁM ZNALECKÝ POSUDEK OD SOUDNÍHO ZNALCE S KULATÝM RAZÍTKEM A SOUD MI TO NEUZNAL ! DO ROZSUDKU NAPSAL, ŽE JE TO NADBYTEČNÉ !
SOUD SE OPÍRAL POUZE O TVRZENÍ KUPUJÍCÍCH !Mně nepředvolal jediného svědka - měla jsem svědků 5 !, Soud neuznal jedinou fotku, neuznal dva znalecké posudky od soudního znalce !
NEDALI MI ŠANCI SE BRÁNIT !
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
NO A TO JE PRÁVĚ ONO !
Vet. Rostislav Hyksa tu kastraci do průkazu NEZAPSAL... Dnes si říkám, že k tomu měl VÁŽNÝ DŮVOD !
S protokolem o kastraci a s platebním výměrem jsem jela osobně na ÚEK (ale to bylo až po koupi Lupínka ) Oni zavolali vet. Rostislava Hyksu a ten jim kastraci potvrdil a oni to zapsali do průkazu...
Chtěla jsem to mít v době prodeje v pořádku...KDYBYCH SE NA TO VYKAŠLALA A NECHALA V PRŮKAZU, ŽE JE LUPÍNEK STÁLE HŘEBCEM - BYLA BYCH NA TOM MNOHEM LÍP !
Takže - v kupní smlouvě pohlaví v době prodeje NEBYLO uvedeno a v době prodeje byl Lupínek dle průkazu hřebcem...
Teď to nějak přestávám pobírat.
Vy jste tedy přímo po kastraci nic do Průkazu koně zapsat nenechala.Takže léta u vás byl koník "hřebec"
Máte však datovaný doklad o kastraci a účet, vše od p. Hyksy orazítkované a podepsané?
Až při, nebo po, prodeji jste své dosavadní doklady dovezla na Evidenci.Veterinář poté, pro úřad Evidence, svůj úkon potvrdil?Jak?Slovně, písemně?Komu konkrétně?
Takže při prodeji musel být v Průkazu jakožto hřebec.Až po přepsání se stal potvrzeným valachem, ne?
Že nebylo v kupní smlouvě pohlaví by se dalo vykládat, že pohlaví bylo v Průkazu, a to hřebec.
Asi máte špatného advokáta, poohlédla bych se jinde.
Kupec po vás chce co?
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
- Vy jste tedy přímo po kastraci nic do Průkazu koně zapsat nenechala.Takže léta u vás byl koník "hřebec"...ANO
- Máte však datovaný doklad o kastraci a účet, vše od p. Hyksy orazítkované a podepsané?...ANO
- Až při, nebo po, prodeji jste své dosavadní doklady dovezla na Evidenci.Veterinář poté, pro úřad Evidence, svůj úkon potvrdil?...ANO
- Komu konkrétně?...Ing. Dvořáková Alena ( i když je to delší doba - PAMATUJE SE NA TELEFON S VET. HYKSOU !
- Takže při prodeji musel být v Průkazu jakožto hřebec.Až po přepsání se stal potvrzeným valachem, ne?...ANO
- Kupec po vás chce co?... ZAPLATIT DVA ROKY USTÁJENÍ, PRÁVNÍKY, SOUDY, PENÁLE
KUPEC NA MĚ CHCE 250 000 Kč !
Lupínek stál 60 000 Kč
PŘITOM JSEM JIM NABÍZELA :
- ABY MI OKAMŽITĚ LUPÍNKA VRÁTILI, ŽE JIM VRÁTÍM PENÍZE...MĚLA JSEM NA LUPÍNKA JINÉHO KUPCE - než se ale rozhoupali, tak si kupec koupil jiného pony
- Že jim vyměním Lupínka za jiného koně
-Že budu za Lupínkem dojíždět a VYSVĚTLÍM JIM NÁVOD - jak jsem ho trénovala a jak to fungovalo
- Že za Lupínkem budu dojíždět BEZPLATNĚ s chlapcem, který na něm jezdil a závodil a měl ÚSPĚCHY a že ho předvedeme na jejich závodech, které měli být 14 dní poté
- Že ho vezmu domu na převýchovu
NA NIC NEPŘISTOUPILI !
Když už probíhal soud, ta "gentmensky" nabídli, že bych ho mohla splácet dva roky... ALE TO UŽ PROBĚHLO MNOHO JEJICH VÝPOVĚDÍ A MNOHO LŽÍ - JÁ JSEM CHTĚLA U SOUDU OČISTIT SVÉ JMÉNO...CHTĚLA JSEM OČISTIT JMÉNO I LUPÍNKOVI - PROTOŽE ON V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NENÍ ZLÝ, ANI AGRESIVNÍ -! Ale u soudu mi mé jméno NEOČISTILI - NAOPAK ZE MĚ+ UDĚLALI NĚJAKOU PODVODNICI, ŽE SNAD ANI NIKDY LUPÍNEK KASTROVANÝ NEBYL ! PŘITOM LUPÍNKOVI NAŠLI POOPERAČNÍ JIZVY !
Vet. Rostislav Hyksa u soudu KŘIVĚ VYPOVÍDAL a jeho KŘIVÁ VÝPOVĚĎ MI POCHOPITELNĚ STRAŠNĚ MOC UBLÍŽILA ! Soud ho měl jako MODLU !
Ach jo, takže jste soud už projela a budete platit.
Kupec měl koně u sebe dva roky?Nijak se neozýval, koně využíval, žádná komunikace, žádný problém?
A zničehonic se vám ozval, že jste ho podvedla a prodala mu hřebce.Což zjistil až po těch dvou letech, dřív se to nijak neprojevovalo?
A jak se to provalilo?Obskočil nějakou kobylu?Jinak to dokázat nemůže.Chování má každý jedinec jiné.
Po dvou letech jste rozhodně kupce s podobnou blbinou měla rovnou odpálit.Pokud tedy po Lupínkovi není hříbě, geneticky potvrzené.
Nikoli novému majiteli něco nabízet a jakoby vysvětlovat.
Asi jste i nadále podcenila situaci a opravdu neměla kvalitního právního zástupce, protože jestli je to tak, jak popisujete, měla jste to ustát...
I když spravedlnost a právo bývají od sebe dosti vzdáleny
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Nené...Oni mi volali HNED ten den, co si Lupínka odvezli. Tvrdili, že skáče po mřížích, že má erekci, semení...Dovedu si představit, že tam asi ten první den dva Lupínek řádil..Cizí prostředí - nikoho tam neznal a JEŠTĚ HO POSTAVILI VEDLE KLISNY !.U NÁS NIKDY NESEMENIIL - TO BYLO OD NICH ZNAČNĚ ZVELIČENÉ...
ŽÁDNOU KLISNU JIM TAM NEPŘIPUSTIL... Veterinář do vet. zprávy u soudu vypovídal, že vyndal OBĚ VARLATA...
Pokusy o smír jsem se snažila ještě PŘED podáním jejich ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY, KDE BYLO MNOHO A MNOHO NEPRAVD !
Například na mě chtěli podepsat, že byl Lupínek kastrovaný standartně - nikoliv břišně - NA TO JSEM NEPŘISTOUPILA...OD ZAČÁTKU JSEM TVRDILA, ŽE NEMĚL SPUŠTĚNÁ VARLATA A ŽE BYL KASTROVÁN VNITŘNĚ ! TO DOKAZUJÍ I POOPERAČNÍ JIZVY.
Dále na mě chtěli podepsat, že jsem jim údajně řekla, že byl Lupínek kastrován teprve nedávno - proto bude zpočátku hřebčit - NA TO JSEM POCHOPITELNĚ NEPŘISTOUPILA.
Potom chtěli podepsat, že je Lupínek nebezpečný a agresivní - NA TO JSEM NEPŘISTOUPILA
POTOM CHTĚLI PODEPSAT - že Lupínek nemůže jezdit na závody v autě vedle klisny - NA TP JSEM NEPŘISTOUPILA - NA ZÁVODY JSME HO S KLISNOU VOZILI
Potom chtěli podepsat, že není schopný bát na společném opracování koní - NA TO JSEM NEPŘISTOUPILA - NA SPOLEČNÉM OPRACOVÁNÍ KONÍ NORMÁLNĚ FUNGOVAL
V odstoupení od kupní smlouvy psali, že HCG test je NEGATIVNÍ - tudíž je řádně vykastrován a valach a že ho vracejí z toho důvodu, že hřebčí, že je to jeho charakterová vada..NA TO JSEM NEPŘISTOUPILA, PROTOŽE JSEM JE NA TU VADU HŘEBČENÍ UPOZORNILA A ONI HO S TOU VADOU KOUPILI...
Chtěli podepsat, že u Lupínka musí být VŽDY dospělý - ALE TO JE SNAD KAŽDÉMU VÍC JAK JASNÉ, ŽE U VŠECH DĚTÍ MUSÍ BÝT DOSPĚLÝ - CVIČITEL, NEBO TRENÉR !
Krom toho jsem měla fotky a svědky, jak u nich vodí Lupínka tři dívky - POUZE NA VAZAČCE BEZ UDIDLA ! Jak ho ve venkovním boxe děti - dívky stříkají, jak mu jedna klečí POD PŘEDNÍMA NOHAMA A DRUHÁ STOJÍ TĚSNĚ ZA ZADNÍMA NOHAMA ! Kdyby byl opravdu tak zlý a agresivní, tak by je pokopal, pošlapal a v lepším případě by jim utekl...NA VAZAČCE KOLIKRÁT KONĚ NEUDRŽÍ ANI DOSPĚLÝ - A NEMUSÍ TO BÝT ANI HŘEBČÍCÍ KŮŇ !
KROM TOHO - KDYBYCH OPRAVDU TVRDILA, ŽE BYL LUPÍNEK NEDÁVNO VYKASTROVANÝ - TAK PROČ BY MU UŽ ZA 9 DNÍ DĚLALI HCG TESTY :KROM TOHO - PANÍ SEM CHODILA ASI DVA MĚSÍCE - UČILA SE JEZDIT - LUPÍNKA ZDE SLEDOVALA - TAK BY PŘECE POZNALA, ŽE TADY LUPÍNEK NENÍ A POTÉ, ŽE BY SE PO OPERACI OŠETŘOVAL.
Jejich výpovědi byly postaveny na LŽÍCH A KŘIVÝCH SVĚDECTVÍ..
, I když spravedlnost a právo bývají od sebe dosti vzdáleny... TO JE NAPSÁNO I ÚPLNĚ DOKONALE ! BOHUŽEL !
Ale budu se odvolávat - ZA SVOU ČEST A ZA LUPÍNKA BUDU FAKT BOJOVAT !
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Já sem nepíši proto, aby mě někdo zde pomohl... To je tak složitá a zamotaná věc, že se sem ani nedá napsat vše... Ale zajímá mě názory druhých a také - aby si z tohoto ostatní vzali příklad... CO SE MŮŽE STÁT Z MALIČKOSTI !
Na první pohled to vypadá tak nevinně - VETERINÁŘ NEZAPSAL KASTRACI DO PRŮKAZU A JÁ JSEM BYLA BORDELÁŘ, ŽE JSEM TO NEHONILA HNED...
Kdyby totiž ta kastrace byla v průkazu - tak se nebudou dít věci - které se dějí!
Paradoxem je, že jsme byli minulý týden kupovat koně...PŘÍBĚH O LUPÍNKOVI JSME JIM VYPRÁVĚLI...Všichni poslouchali s otevřenou pusou a kroutili nevěřícně hlavama... Ale když došlo k PODEPISOVÁNÍ SMLOUVY - skromně mi řekli : tomu neuvěříte, ten kůń je 4. roky po kastraci a v knížce tu kastraci zapsanou nemá - MÁ TAM STÁLE, ŽE JE HŘEBEC !
Takže mi je jasné, že bordelář nejsem jenom já, že nás je takových víc... POKUD SE NIC NESTANE - JE TO JEDNO - ALE JAKMILE...JE TO OHROMNÝ PROBLÉM !
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
PŘÍPAD SE PROJEDNÁVÁ V PRAZE...
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
PRO TAMTAM : MOC A MOC DĚKUJI ZA INFO NA PANÍ Vlaďku Czernekovou z Vúžv - DOMLUVILA JSEM SE S NÍ
Ještě jsem Vás chtěla poprosit, zda by jste mi mohla zavolat - nebo prozvonit na tel.736 408 446 Děkuji Iva Rosická.