ToKr

XXX.XXX.23.98
Ahoj, mám problém odvezla jsem si koně ze stáje ale majitelka stáje mi nechce vydat průkaz koně (modrý průkaz) co dělat ?
Málo informací... koně jste tam měla ustájeného - máte zaplaceno ustájení až do doby odjezdu? Nezadržuje vám PK majitelka stáje z jiného důvodu - třebas kvůli nezaplacené škodě? Nějaký důvod snad majitelka stáje má, pokud není šílená...
Pokud máte vše vyrovnáno a přesto PK zadržuje, obraťte se na policii ČR. Lze požádat i o vystavení duplikátu PK, ovšem očkování budete muset zopakovat...
ToKr

XXX.XXX.23.98
Měla jsem dluh který jsem doplatila na ustájení a i majitelka stáje kývla že jsme vyrovnané. po té jsem poslala poštou výpověď z ustájení. A ta se naštvala a najednou po mě chce úroky... po měsíci mi přišel dopis s nesmyslnou částkou jako úroky s tím že mám doplacený dluh který vzniknul ale ty úroky po mě chce.. Dopis byl sepsán výhružkou pokud nezaplatím koně mi prodá... bylo mi doporučeno právníkem koně okamžitě odvést... Na vyžádání průkaz nechce vydat. Nejsem první případ kdy zadržela průkaz.Když někdo chtěl odejít...
Nedokážu posoudit, co jsou nesmyslné úroky, ale (a teď jen hádám), dluh musel být za víc měsíců, když majitelka stáje vyhrožovala prodejem koně...
A co ten poslední měsíc - od doplacení dluhu po odvedení koně, to je do koruny zaplaceno?
Pokud má vůči vám majitelka stáje pohledávku, odkáže vás policie na občansko právní postup.
Pokud jste odvoz koně řešila opravdu s právníkem, tak ten ví, jak v tomto případě postupovat a zda majitelka stáje je oprávněná chtít nějaké úrovky - viz smlouva o ustájení.
Na druhou stranu, lidi jsou nezodpovědní, koupí koně, poté zjistí, že na něj nemají, neplatí x měsíců ustájení a pak se lidé diví...