Ahoj, mám koníka na couračky do terénu, je trochu lekavější (6 letý valach teplokrevníka) tak s ním teď funguju 1 den lonž, pak další den terén a další den volno (cviky přirozené komunikace). jak to máte se svými hoby koníky vy? jsem jen zvědavá pro rýpavce to lonžování mu jen prospívá, protože nerad uznává osobní prostor a prostě si musím pořád vydobývat respekt...
Nevím proč by měl někdo rýpat, že koně lonžujete...to se jim musí pořád v tom hřbetě sedět nebo co?
My jsme letos ještě nějak moc nestihli začít. Čekám až nám vyschne louka a taky začnu nejdříve lonží. Kobyle je 7 a ještě pořádně snad žádný rok nemakala (alespoň se mi dožije čtyřicítky se svým životním stylem), tak doufám, že letos se pořádně obě přijezdíme:).
Tak ja mám energickú kobylku čiže niekedy ju lonžnem aj v deň keď mám na pláne ísť vonku, proste pre istotu :D ale inak sa stále prispôsobím počasiu keďže napríklad vo vetre sa mi nechce chodiť von ani v daždi čiže keď je pekne ideme do terénu keď nie robíme niečo iné či už lonžujem, alebo práca zo zeme- teraz sme na práci hlavne s plachtou, alebo jazdíme na opracku čo som tu minule rozoberala v inej diskusii že už ale veľmi nejde :D alebo ideme sa len tak pásť na lúku :) ale keď je týždeň v kuse pekne tak týždeň v kuse chodíme do terénov a to chodíme na niekoľkohodinové túry spojené s pasením väčšinou prejdeme okolo 10- 15 km :) Inak také voľno že by nič nerobila celý deň to len málokedy sa stane aby bolo to fakt musí celý deň liať, má voľno vtedy keď ja idem preč raz mesačne na víkend teraz v júni si to užije budem preč dva týždne aká bude happy :D.
serafima
napsal(a):
Tak ja mám energickú kobylku čiže niekedy ju lonžnem aj v deň keď mám na pláne ísť vonku, proste pre istotu :D ale inak sa stále prispôsobím počasiu keďže napríklad vo vetre sa mi nechce chodiť von ani v daždi čiže keď je pekne ideme do terénu keď nie robíme niečo iné či už lonžujem, alebo práca zo zeme- teraz sme na práci hlavne s plachtou, alebo jazdíme na opracku čo som tu minule rozoberala v inej diskusii že už ale veľmi nejde :D alebo ideme sa len tak pásť na lúku :) ale keď je týždeň v kuse pekne tak týždeň v kuse chodíme do terénov a to chodíme na niekoľkohodinové túry spojené s pasením väčšinou prejdeme okolo 10- 15 km :) Inak také voľno že by nič nerobila celý deň to len málokedy sa stane aby bolo to fakt musí celý deň liať, má voľno vtedy keď ja idem preč raz mesačne na víkend teraz v júni si to užije budem preč dva týždne aká bude happy :D.
Já jsem si myslela, že na to lekání pomůže mu dávat práci každý den a nakonec byl zas nervní, protože byl utahaný a lekal se mi opět teď to mám takhle a přestal se lekat
tony-jcb
napsal(a):
10-15 to je dobrý to chodim s malou (holčička 8 let) když nemam čas na dlouhou a jsme doma za 1,5h a to nijak neženem
No my to chodíme na tri hodiny a sú to krokovky tu a tam nejaký klus a raz dva krát krátky cval ale priznám sa nemám ani potúch koľko km prejdeme ale zas zo stajne predtým som mala jeden zmeraný terén, trval presne 2 a pol hodny z toho sa skoro 9 km prešlo cvalom nie v kuse samozrejme a terén mal 13 km. Ale 40 minút z toho bolo krokom.