Kobylka má komoru wintec bílou, teda extra širokou, měla jsem vytipovaný wintec isabell, protože chci sedlo hluboké, spíše do terénu, ale nesedlo jí v prostřední části sedla, kde nedoléhalo na hřbet. Měla jsem bezkostrový barefoot, ale starý tip bez VPS, který ji otlačil.
Teď hledám a hledám, máte někdo tip? moc dík.
martinaF

XXX.XXX.49.250
Wintec Wide.
Mám stejný typ koně a též mi sedla uprostřed nedoléhala, nakonec jsem pořídila Balouna, jinak bych hledala dodnes, mám skokový universal s polštáři pro široké koně a vykrojení pro lopatku a do konce koňova života vím, že sedlo nebudu muset řešit (huráá). Jinak sedlo používám na jízdárenskou práci, skoky a stejně tak několikadenní výlety po horách. Hluboké je až až, je lehounké a velmi kontaktní. Jinak Winteca bych třeba na svého koně nenapasovala žádného, jejich polštáře jsou stavěny na rovná záda, ty můj oř fakt nemá a to se mi tak zamlouval.
Thorowgood cob new type (dělají drezurní, univerzální i skokovou verzi). kvalitativně jako wintec, možná i lepší (má větší rozptyl komor, oproti bílé wintec ještě tři širší a pět užších, pasují do stejného sedla). Jen se nedá sehnat u nás, musíte objednat v německém Krameru (tam se prodávají pod označením hafling místo cob). ale mám s tím jen ty nejlepší zkušenosti (jak se sedlem, tak s nákupem v krameru).
sany
napsal(a):
Mám stejný typ koně a též mi sedla uprostřed nedoléhala, nakonec jsem pořídila Balouna, jinak bych hledala dodnes, mám skokový universal s polštáři pro široké koně a vykrojení pro lopatku a do konce koňova života vím, že sedlo nebudu muset řešit (huráá). Jinak sedlo používám na jízdárenskou práci, skoky a stejně tak několikadenní výlety po horách. Hluboké je až až, je lehounké a velmi kontaktní. Jinak Winteca bych třeba na svého koně nenapasovala žádného, jejich polštáře jsou stavěny na rovná záda, ty můj oř fakt nemá a to se mi tak zamlouval.
Na Balouna už jsem taky myslela, pojedu si ke kamarádce do něj sednout.Baloun se přizpůsobí koni i pokud mu skáče během roku váha? jsme na pastvinách, kde bohužel přes sezonu vždycky přibere. Takže wintec nesedne, žádnej?
tamtam
napsal(a):
Thorowgood cob new type (dělají drezurní, univerzální i skokovou verzi). kvalitativně jako wintec, možná i lepší (má větší rozptyl komor, oproti bílé wintec ještě tři širší a pět užších, pasují do stejného sedla). Jen se nedá sehnat u nás, musíte objednat v německém Krameru (tam se prodávají pod označením hafling místo cob). ale mám s tím jen ty nejlepší zkušenosti (jak se sedlem, tak s nákupem v krameru).
Díky, podívám se na net.
Na takovýto hřbet hledejte asi sedlo s prohnutými sedlovými polštáři. Např. Kieffer nebo Passier. Prostě musí mít tvar trochu do oblouku, jinak budou sedla dělat most i při správné velikosti komory. Doporučuji koupit si pletivo (třeba co se dává na králíkárny) a udělat si obtisk zad koně. Pak přiložit zespoda na sedlo. Ono je to pro tu prvotní představu jaké sedlo vlastně hledám k nezaplacení.