Odření od podbřišníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2015 18:04
canka

XXX.XXX.33.9

Koupila jsem si nový podbřišník, protože starý už dosloužil, jednalo se o obyčejný provázkový podbřišák...koupila jsem nyní tento s beránkem: http://www.kamir.cz/podbrisnik-westernovy-nylon-s-umelym-berankem-hnedy Za prvé bezva cena, a hlavně jsem si říkala, že je paráda, že je vypolstrovaný, že nemůže koně nikde odřít...a ono ejhle...když podbřišník dotáhnu(mám dost kulatou kobylu, takže musím dotahovat na několikrát, aby se nám potom neprotočilo sedlo ), tak jakoby ty boky konce podbřišníku, ten železný kraj, se nahne z toho beránka ven směrem k lopatce...nebo jak bych to popsala...prostě železný konec podbřišníku, který máte zapnutý z jedné strany westernového sedla sedí tam, kde má, tedy na beránku a nepřečnívá, ale z druhé strany, kde dotahuji, tak když dotáhnu, tak se jakoby nakřiví a vyleze kousek z toho beránku ven, takže to železné přečnívá...snažila jsem se to narovnat, ale nešlo to...myslela jsem, že to žádný problém dělat nebude, ale to jsem se mýlila...když jsme se vrátili z vyjížďky, klisna na tom místě, kde to nesedělo na beránku, měla odřené...malý flíček, ale spálenou kůži do růžova To jsem opravdu nechtěla...co dělat? Zkusit to něčím obmotat to železné? Ale zase je divné, že jí to odřelo, když provázkový podbřišák na tom železném žádné krytí nemá a nikdy ji to neodřelo...nechápu...nemáte někdo zkušenost? Zrovna příští týden jsme měli v plánu vyrazit na delší vyjížďku, ale těžko ji mohu nasedlat, když jí to dře a navíc tam má teď malý bolák chudinka.

20.5.2015 18:16
kapička

XXX.XXX.77.39

Není ji podbřišník trošku kratší? Nám se kulatá kobyla odírala, když měla podobný podbřišák jako v odkazu ze svých štíhlejších let, i když jsme jí před ježděním vytahovaly nohy. Když se vyměnil za ten samý, ale od větší kobyly, tak otvírání přestalo.

20.5.2015 18:17
kapička

XXX.XXX.77.39

Není ji podbřišník trošku kratší? Nám se kulatá kobyla odírala, když měla podobný podbřišák jako v odkazu ze svých štíhlejších let, i když jsme jí před ježděním vytahovaly nohy. Když se vyměnil za ten samý, ale od větší kobyly, tak otvírání přestalo.

20.5.2015 18:25
sisi58

XXX.XXX.218.3

Prodává se takové udělátko, které jakože zabalí ten kovový konec. Takové originál podložení.
Někde jsem to viděla, ale zaboha nevím kde
Snad někdo bude vědět?

20.5.2015 18:49
liva

XXX.XXX.31.32

Udělátko prodává West4us. Stojí cca 800, -.smajlík smajlík

20.5.2015 20:21
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

sisi58 napsal(a):
Odkaz
http://www.west4us.cz/Kryt-na-prezky-podbrisniku-d1954.htm.

Těžká hovadina za ty drobný to jí vyjde levněji zahodit podbřišák a koupit novej.

20.5.2015 20:56
sisi58

XXX.XXX.218.3

tony-jcb napsal(a):
Těžká hovadina za ty drobný to jí vyjde levněji zahodit podbřišák a koupit novej.

Pokud je šikovná, může zrobit :).

20.5.2015 21:37
canka

XXX.XXX.33.9

Přesně tak, pěkná hovadina...nebudu kupovat krytku za tolik peněz, když za to mám nový podbřišáksmajlík Ale děkuji za tip Mám 60 cm podbřišník, dnes jsem si objednala 80 cm, snad to bude stačit...až přijde, vyzkouším, zda je to tím...

20.5.2015 22:41
helllach

XXX.XXX.10.10

Na podbřišníku není dobré šetřit a zrovna umělý beránek, dle mého, nemá na koni co dělat.
Zaprvé - neodvede pot, jen nasákne a pak dlouho schne (umělotina)
Zadruhé - když se párkrát onosí tak je polstrování fuč...To vám žádný podbřišník z pravého berana naudělá.
A vlastně je celkově k ničemu. Já bych ho svému koni nedala, už u důvodu toho, že tyto gurty poměrně hezky a velmi spolehlivě koně " spálí". Já mít na sobě takovou podprdu, tak se asi zjevímsmajlík
Ne vážně...umělé materiály jako syntetický beránek sice vypadají chvilku hezky ale to je tak všechno. Kupte kobyle něco pořádného. Nosí vás na zádech, tak si jej zasloužísmajlík

21.5.2015 02:04
Terven

XXX.XXX.160.10

Upřímně - od podbřišníku za dvě stovky bych nic moc dobrého neočekávala a tipuju ho na hodně krátkou životnost. To už bych opravdu radši pár stovek přidala a koupila třeba použitý Wintec -neslyšela jsem, že by si na něj někdo stěžoval, údržba triviální, otře se mokrým hadrem a vypadá stále jako nový.
Anebo i ten provázkový je lepší než ten na obrázku.

Gitule vrtule

21.5.2015 11:48
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

canka napsal(a):
Koupila jsem si nový podbřišník, protože starý už dosloužil, jednalo se o obyčejný provázkový podbřišák...koupila jsem nyní tento s beránkem: http://www.kamir.cz/podbrisnik-westernovy-nylon-s-umelym-berankem-hnedy Za prvé bezva cena, a hlavně jsem si říkala, že je paráda, že je vypolstrovaný, že nemůže koně nikde odřít...a ono ejhle...když podbřišník dotáhnu(mám dost kulatou kobylu, takže musím dotahovat na několikrát, aby se nám potom neprotočilo sedlo ), tak jakoby ty boky konce podbřišníku, ten železný kraj, se nahne z toho beránka ven směrem k lopatce...nebo jak bych to popsala...prostě železný konec podbřišníku, který máte zapnutý z jedné strany westernového sedla sedí tam, kde má, tedy na beránku a nepřečnívá, ale z druhé strany, kde dotahuji, tak když dotáhnu, tak se jakoby nakřiví a vyleze kousek z toho beránku ven, takže to železné přečnívá...snažila jsem se to narovnat, ale nešlo to...myslela jsem, že to žádný problém dělat nebude, ale to jsem se mýlila...když jsme se vrátili z vyjížďky, klisna na tom místě, kde to nesedělo na beránku, měla odřené...malý flíček, ale spálenou kůži do růžova To jsem opravdu nechtěla...co dělat? Zkusit to něčím obmotat to železné? Ale zase je divné, že jí to odřelo, když provázkový podbřišák na tom železném žádné krytí nemá a nikdy ji to neodřelo...nechápu...nemáte někdo zkušenost? Zrovna příští týden jsme měli v plánu vyrazit na delší vyjížďku, ale těžko ji mohu nasedlat, když jí to dře a navíc tam má teď malý bolák chudinka.

Docela se divím, že jste nezůstala u ověřeného podbřišáku, který koni neubližoval a koukala na cenu za prvé, jak píšete.Navíc já když nasedlám, tak koni trochu povytáhnu přední nohy natažením vpřed.Mám podbřišák, co vaší kobče ublížil a mojí perfektně padne a nepůsobí nic, i když je také kulatá.Být vámi, vrátila bych se k ověřenému provázkovému, který nedělal koni bolest.

21.5.2015 12:04
rebeks

XXX.XXX.208.14

canka napsal(a):

Podle pipisu to vypadá, že máte krátký podbřišník. Co se týče syntetického beránka, tak já ho také používám (kentaur) neb v potřebné délce se nic jiného téměř nevyrábí. A světe div se, pokud se sedlo nedotahuje na krev, tak problém není. Pokud je koník kulatější a je potřeba více dotáhnout, tak bych spíše doplnila poprsák a opět nedotahovala na krev. Jinak jezdíme vytrvalost a celodenní puťáky, takže odzkoušeno je dostatečně. Kdybych si mohla vybrat, tak jezdím s podbřišníkem ze sympatexu, tam nemusí být člověk tolik opatrný s dotahováním.

21.5.2015 14:05
canka

XXX.XXX.33.9

Nekoukám pouze na cenu, to určitě ne, spíše mě zaujal tím, že podbřišník má i beránek, proto mě překvapila i ta cena. Co se týče dotahování, zkusím ji nechat o jednu dírku volnější, uvidíme, co to udělá. Ale vyzkouším až s delším podbřišníkem, bude opravdu chyba asi v délce...konce přezek podbřišníku totiž obě končili hned za nohou, takže při každém pohybu ji to muselo být nepohodlné chudince...tento bude o 20 cm delší, snad se to srovná...a po každém nasedlání vždy kobyle obě nohy natáhnu dopředu, právě proto, aby se kůže pod podbřišníkem neskřípala a byla hezky hladká...provázkový podbřišník jsem znovu nevybrala proto, že jsem chtěla pro kobylu něco pohodlnějšího...a tento podbřišník, když se o něj člověk bude starat, tak si myslím, že i když je beránek ze syntetiky, při pravidelném čištění neztvrdne...

21.5.2015 16:39
bospor

XXX.XXX.192.10

tony-jcb napsal(a):

Přesně to mě napadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík