Zdravím :)
Rozhodli jsme se, že uděláme koním na léto přístřešek.. Už ho teda děláme, ale mně pořád vrtá hlavou jedna věc co mi říkala mamka.. Říkala, že si koně nebudou mít kam lehnout a budou neodpočatí a vzhledem k tomu že o prázdninách jezdíme s kamarádkou opravdu hodně často, bojím se, že by byli.. no neodpočatí, jak řekla mamka.. Můj taťka mi na to akorát řekl, že ať je nerozmazluju a že každý má koně pod přístřeškem a tak.. No tak se vás, kteří s tím máte zkušenosti ptám, jak to teda je? Má mamka pravdu? Nebo je to úplně jedno? Děkuju mockrát když napíšete..
Blaire

XXX.XXX.45.8
My máme přístřešek, normálně panel na zemi, ze tří stran uzavřený, dá se tedy i zavřít jako box, ale nedáváme tam zábranu k čemu. Záleží jaké plemeno a jak jsou koně navyklý, ale ti moji jsou venku pořád ať prší, svítí. Málokdy je vidím že jsou uvnitř. Nutno podotknout, že ve výběhu ale mají i stromy, kde se schovají před sluncem, takže za mě myslím přístřešek postačí. :).
bree777
napsal(a):
Rozhodli jsme se, že uděláme koním na léto přístřešek.. Už ho teda děláme, ale mně pořád vrtá hlavou jedna věc co mi říkala mamka.. Říkala, že si koně nebudou mít kam lehnout a budou neodpočatí a vzhledem k tomu že o prázdninách jezdíme s kamarádkou opravdu hodně často, bojím se, že by byli.. no neodpočatí, jak řekla mamka.. Můj taťka mi na to akorát řekl, že ať je nerozmazluju a že každý má koně pod přístřeškem a tak.. No tak se vás, kteří s tím máte zkušenosti ptám, jak to teda je? Má mamka pravdu? Nebo je to úplně jedno? Děkuju mockrát když napíšete..
Koně nejsou lidi. Lehnou si na pastvině a jsou rádi, že mají přehled o dění kolem. To jen my lidé jsme je zavřeli do oddělených kobek pro naše vlastní pohodlí. Myslím, že taťkův přístup je ok .
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31
bree777
napsal(a):
Vaši koně dote´d přístřešek neměli, že jste se rozhodli jim ho udělat zrovna na léto?Pokud si kůň bude chtít lehnout, tak není blbej a lehne si venku na zem, v přístřešku jsem teda za můj celý život ležet koně neviděla i když byl velký.Navíc se určo budete divit, protože koně v přístřešku stráví minimum času, ale pořád se mají kam schovat před mouchami v létě.Dote´d neměli na pastvině nic?
Za sebe mohu říci, že naši koně do přístřešku chodí poměrně hodně, ať již před sluncem nebo deštěm a zimou.. Na lehnutí stačí koni i poměrně malý prostor, my máme cca 2,7 x 5 m a občas je vídám ležící-spící Samozřejmě, pokud je venku vlídno, preferují širé nebe pod stromem a volný prostor k válení aby měli páníček s paničkou co čistit...