Miluju koně, ale jsme chudí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Groskopka

31.5.2015 01:26
Groskopka

XXX.XXX.243.121

Ahoj jsem milovnice koní a chtěla bych o ně pečovat a jezdit na nich, ale je tu problém mí rodiče i příbuzní jsou chudí.. Nevím co dělat Jsem velice schopná a pracovitá, v léťe budu skoro celé prázdniny v Plzni, prosím napište co dělat, je mi teprve 13.

31.5.2015 08:56
aggitta

XXX.XXX.65.76

1. nic nemáš zmeškáno, já (kromě svezení na dětském dni) jsem začala chodit do oddílu v 16 letech. Vystřídala jsem jich několik (podle toho, jak jsem měla školu), sbírala jsem zkušenosti, po 8 letech jsem si koupila 1. vlastního koně a od té doby je 30 let chovám.
2. nejde jenom o to, jestli jsou rodiče chudí nebo bohatí, jde i o to, mít pro koně podmínky. Teoreticky bys mohla získat koně darem, ale kam ho dát v paneláku? Pokud by podmínky byly - např. bydlíte na vsi ve starém statku se stájemi, bylo by řešení nabídnout ustájení - mohla by ses o koně starat cizím lidem, možná by tě za to i nechali svézt.
3. schopnou a pracovitou slečnu, která by hlavně chtěla o koně pečovat a něco se o nich naučit, můžu na týden ubytovat, popř. v tom týdnu uhradím jízdné autobusem, popř. uhradím ještě několik cest předtím - třebas 1x týdně? Hledám pomocnici na poslední týden v srpnu - čištění koní, vodění - příprava na výstavu. Jsme 20-25 km od Plzně, jezdí k nám autobus. Nejde o koně na ježdění - jde o shetlandské poníky. Poslední sobotu v srpnu pak bys mohla s námi vyrazit na výstavu, zasoutěžit si v mladém vystavovateli, atd.

31.5.2015 17:52
mgtka

XXX.XXX.92.148

Moji rodiče byli taky vždy chudí, chodila jsem na jízdárnu, kde se platilo jen symbolicky aby bylo na hygienické potřeby(mýdla, toaleťák apod.).
Kamarádce, která měla zase své koně jsem jezdila pomáhat na závody, u ní jsem ani nejezdila, jen pomáhala.
Svého koníka jsem si koupila až když jsem měla svůj příjem a měla na něj:)

Člověk se musí snažit a nechtít si akorát vozit pr*el, nejlépe bezpracně-tím neříkám, že jsi ten případ.

31.5.2015 19:06
serafima

XXX.XXX.251.110

Ja som síce chudobnú rodinu nemala ale to neznamená že mi to platili, mamka pre mňa spravila toľko že mi dala na začiatok 600 SK, za čo som mala 4x jazdu a to bolo všetko na to mi povedala že je to veľmi drahé a že mi to platiť nebude, tak som sa v danej stajni opýtala či môžem vypomáhať za jazdenie, jazdila som tam 6 rokov ale to neboli koníky pre začiatočníkov, naučili ma základy na kvázy kľudnej kobylke učila som sa veľmi rýchlo takže nebol problém :) Bol to ten najlepší tréning aký som mohla dostať nikto ma nikdy netrénoval len kone, až po tých 6 rokoch som prešla do inej stajne kde som pomáhala s učením začiatočníkov a za to ma trénovali na parkúr a drezúru ale to bolo len pár mesiacov :( Ale pre zmenu ma naučili jazdiť pekne :) To mi stále tréner vravel že viem jazdiť super ale musí ma naučiť jazdiť pekne :D :D No a potom to už išlo, jazdila a pracovala som všade možne na SR aj v ČR či už ako jazdec alebo tréner :) Koňa som si kúpila teraz nedávno čo už sa im venujem 15 rokov za vlastné, za vlastné som si postavila stajňu aj kúpila koňa. Ale nikdy som sa nesťažovala že je moja rodina chudobná tak sa nemôžem niečomu venovať. Mi to skôr pripadá ako výhovorka a nedostatok snaženia. Ak sa tomu chceš venovať tak sa tomu venuj je kopa možností, napríklad tá príležitosť v prvom príspevku je úplne super :).

Groskopka

31.5.2015 23:55
Groskopka

XXX.XXX.243.121

aggitta napsal(a):
1. nic nemáš zmeškáno, já (kromě svezení na dětském dni) jsem začala chodit do oddílu v 16 letech. Vystřídala jsem jich několik (podle toho, jak jsem měla školu), sbírala jsem zkušenosti, po 8 letech jsem si koupila 1. vlastního koně a od té doby je 30 let chovám.
2. nejde jenom o to, jestli jsou rodiče chudí nebo bohatí, jde i o to, mít pro koně podmínky. Teoreticky bys mohla získat koně darem, ale kam ho dát v paneláku? Pokud by podmínky byly - např. bydlíte na vsi ve starém statku se stájemi, bylo by řešení nabídnout ustájení - mohla by ses o koně starat cizím lidem, možná by tě za to i nechali svézt.
3. schopnou a pracovitou slečnu, která by hlavně chtěla o koně pečovat a něco se o nich naučit, můžu na týden ubytovat, popř. v tom týdnu uhradím jízdné autobusem, popř. uhradím ještě několik cest předtím - třebas 1x týdně? Hledám pomocnici na poslední týden v srpnu - čištění koní, vodění - příprava na výstavu. Jsme 20-25 km od Plzně, jezdí k nám autobus. Nejde o koně na ježdění - jde o shetlandské poníky. Poslední sobotu v srpnu pak bys mohla s námi vyrazit na výstavu, zasoutěžit si v mladém vystavovateli, atd.

Ahoj děkuji za skvělou nabídku budu se snažit co nejdříve zjisťit jestli mohu Mockrát děkuji nevím jak podekovat to snad ani nejde.

Groskopka

31.5.2015 23:57
Groskopka

XXX.XXX.243.121

Děkuji za radu moc si toho vážím.

Groskopka

1.6.2015 00:00
Groskopka

XXX.XXX.243.121

mgtka napsal(a):
Moji rodiče byli taky vždy chudí, chodila jsem na jízdárnu, kde se platilo jen symbolicky aby bylo na hygienické potřeby(mýdla, toaleťák apod.).
Kamarádce, která měla zase své koně jsem jezdila pomáhat na závody, u ní jsem ani nejezdila, jen pomáhala.

Člověk se musí snažit a nechtít si akorát vozit pr*el, nejlépe bezpracně-tím neříkám, že jsi ten případ.

Děkuji za radu vážim si toho❤.

Groskopka

1.6.2015 06:27
Groskopka

XXX.XXX.243.121

mgtka napsal(a):

Děkuji za radu vážim si toho❤.

Groskopka

1.6.2015 08:26
Groskopka

XXX.XXX.188.11

aggitta napsal(a):

Mohu se ještě zeptat na adresu a telefonní číslo děkuji Katka Groskopfová.

1.6.2015 19:16
aggitta

XXX.XXX.65.76

Groskopka napsal(a):
Mohu se ještě zeptat na adresu a telefonní číslo děkuji Katka Groskopfová.

Adresu napíšu mailem, zatím tedy ten - aggitta@seznam.cz, nebo https://www.facebook.com/milena.novakova.35, nebo telefon 776324722 (ale ten málokdy mám u sebe, spíš pošli SMS, já si tě uložím, na uložená čísla zmeškaných hovorů volám zpět, na neuložená nikoli).

2.6.2015 09:50
anickanov

XXX.XXX.168.71

Ahoj já jsem si vlastního koně pořídila v 18 letech. Od 8 let jsem chodila pomáhat mamce do kravína nikdy jsem za to nic nechtěla ta práce mě bavila lepší než doma sedět a nebo se někde flákat a zlobit ( vykydat ručně 24 kravám nakrmit je siláží ta se vozila v takových vozíkách na kolejnicích, podojit je a zastlat. V létě kravky chodily na pastvu takže bylo snáž nemuselo se kydat ani tolik krmit to vše jsem s mamkou dělala 2xdeně ) a opak šup do školy. Každá kráva měla jméno byly to užasný stvoření. V patnácti jsem začala při škole makat v jiným kravíně krmila jsem telátka no a do 3 let jsem si vydělala na vybetonování boxu a pak na březí kobylku a nakonec jsem dostala zadarmo od tehdejší šéfoví telátko mrzáčka 7 kg vážila že nevydrží ( normálně váží tele narozený 40kg) no z té nakonec vyrostla krásná kráva. Tak a ted mám doma kobylu jejího syna, krávu, kachny, husy, kozy, prase, přividělávám si ještě prodejem kachen a hus a pracuji jako dojička takže jsem si splnila své sny. Držím palce at se ti splní taky

2.6.2015 09:56
anickanov

XXX.XXX.168.71

anickanov napsal(a):
Ahoj já jsem si vlastního koně pořídila v 18 letech. Od 8 let jsem chodila pomáhat mamce do kravína nikdy jsem za to nic nechtěla ta práce mě bavila lepší než doma sedět a nebo se někde flákat a zlobit ( vykydat ručně 24 kravám nakrmit je siláží ta se vozila v takových vozíkách na kolejnicích, podojit je a zastlat. V létě kravky chodily na pastvu takže bylo snáž nemuselo se kydat ani tolik krmit to vše jsem s mamkou dělala 2xdeně ) a opak šup do školy. Každá kráva měla jméno byly to užasný stvoření. V patnácti jsem začala při škole makat v jiným kravíně krmila jsem telátka no a do 3 let jsem si vydělala na vybetonování boxu a pak na březí kobylku a nakonec jsem dostala zadarmo od tehdejší šéfoví telátko mrzáčka 7 kg vážila že nevydrží ( normálně váží tele narozený 40kg) no z té nakonec vyrostla krásná kráva. Tak a ted mám doma kobylu jejího syna, krávu, kachny, husy, kozy, prase, přividělávám si ještě prodejem kachen a hus a pracuji jako dojička takže jsem si splnila své sny. Držím palce at se ti splní taky

Škoda jen že nebydlíš v jižních čechách nabýdla bych ti aby si ke mně chodila na na výpomoc.

Blaire

2.6.2015 21:47
Blaire

XXX.XXX.37.252

aggitta napsal(a):

Zdravím, snad poprvé tu vidím od člověka nějakou pomoc, nemohla jsem nenapsat a nepochválit, jestli holčina ráda koně a nemůže mít, přesto hledá někoho u koho by mohla být já osobně bych si nemohla přát lepší nabídku. Je to od Vás moc hezké i ukázka toho, že dobří lidé stále jsou. :).

Gitule vrtule

3.6.2015 10:46
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Groskopka napsal(a):
Ahoj jsem milovnice koní a chtěla bych o ně pečovat a jezdit na nich, ale je tu problém mí rodiče i příbuzní jsou chudí.. Nevím co dělat Jsem velice schopná a pracovitá, v léťe budu skoro celé prázdniny v Plzni, prosím napište co dělat, je mi teprve 13.

Byla jsem na tom podobně a svůj sen-možnost pořídit si koně jsem si splnila nedávno a jak to tak bývá, otěhotněla jsem.Škoda, že nejsi ze Šumavy, potřebuji denně pomoci s poničkou.Jak jezdit, tak uklidit bobky apod.Velkou si obstarám sama-každá pomoc dobrá.Navíc je velká mrcha na cizí, za to pupečníková šńůra moje.Zkus se zeptat po okolí, určitě se najde nějaká dobrá duše, které se bude hodit tvá pomoc, co bude ve tvých schopnostech a za to budeš mít možnost se i svézt určitě.Držím ti palce moc.

3.6.2015 12:16
aggitta

XXX.XXX.65.76

Blaire napsal(a):
Zdravím, snad poprvé tu vidím od člověka nějakou pomoc, nemohla jsem nenapsat a nepochválit, jestli holčina ráda koně a nemůže mít, přesto hledá někoho u koho by mohla být já osobně bych si nemohla přát lepší nabídku. Je to od Vás moc hezké i ukázka toho, že dobří lidé stále jsou. :).

Já jsem z té generace, která k možnostem naučit se jezdit a starat o koně přišla ještě víceméně zadarmo, stačilo chtít a věnovat koním čas. V oddílech se platily symbolické poplatky, zato nebývali stájníci, ale děcka vykydaly i vyčistily koně... Byly jsme vděčné za možnost být u koní, za vodění, krokování, pokukování po těch zdatnějších, a když byla řada na nás, za každou jezdeckou lekci.
Ovšem tenkrát i dnes platí, že každý u koní nevydrží. A není to jen práce, co děti odradí. Dokonce jsem, když byly moje děti malé, měla jezdecký kroužek s jejich vrstevníky, které přivedly z řad spolužáků a kamarádů, samozřejmě zdarma. Koně byli na pastvině (takže nebylo potřeba žádné kydání hnoje), ani žádné přehnané čištění (po jízdě šli koně zase ven a vyváleli se, stačilo tedy trochu opucovat a osedlat - a přesto se přišly děti svézt několikrát a pak je to omrzelo. V současné době už pro tyto náctileté děti dostatečně velké koně nemám, moji minishetlandi mohou povozit děti tak do 10 let. A to jsou děcka, která nemohou přijet sama na kole, jedině s rodiči. Stále nabízím a poskytuji svezení zdarma, ale rodičů, co by k nám pravidelně vozily děti, moc není.
Vozím také dětičky na dětském dni a podobně. Jak už jsem napsala, z těch svezených tak 1% u koní zůstane, ale ti ostatní aspoň patří k lidem, co jim koně nevadí, ač nebudou provozovat jezdecký sport nebo chovat koně, mohou být diváky různých koňských akcí a prostě tvořit veřejnost koním nakloněnou.

Katka G. má šanci se u mě něco přiučit, sice ne v sedle, ale myslím, že to nevadí. Může později, další prázdniny, pokračovat jinde s tím, že už něco o koních ví... Mě se moc líbí, jak všem za rady poděkovala, zdá se, že to bude dobrá "žába" (Katko, doufám, že tě toto slovíčko neurazí, mám už dospělé děti...).

Groskopka

12.6.2015 17:48
Groskopka

XXX.XXX.243.121

Gitule vrtule napsal(a):
Byla jsem na tom podobně a svůj sen-možnost pořídit si koně jsem si splnila nedávno a jak to tak bývá, otěhotněla jsem.Škoda, že nejsi ze Šumavy, potřebuji denně pomoci s poničkou.Jak jezdit, tak uklidit bobky apod.Velkou si obstarám sama-každá pomoc dobrá.Navíc je velká mrcha na cizí, za to pupečníková šńůra moje.Zkus se zeptat po okolí, určitě se najde nějaká dobrá duše, které se bude hodit tvá pomoc, co bude ve tvých schopnostech a za to budeš mít možnost se i svézt určitě.Držím ti palce moc.

Děkuji doufám že se mi sen splní.

Groskopka

12.6.2015 17:54
Groskopka

XXX.XXX.243.121

Děkuji všem jste hodný lidi Děkuji že jste vůbec napsali určitě vás ráda uviďím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík