Jsem členem autorizovaného zástupce Kinesio Taping Association International /KTAI/ pro ČR - to znamená zástupce autora metody Kinesio Taping. V nabídce kurzu uvádíte, že lektor p. Moravec bude vést kurz Kinesio tapingu pro koně. Oznamuji vám, že tento lektor - bez ohledu na to, jak dlouho učí "kinesiotaping!, není členem uvedené asociace ani nemá oprávnění vyučovat za peníze uvedenou metodu - to znamená, že není certifikovaný instruktor metody Kinesio Taping. Předpokládám tedy, že bude učit výsledky své výzkumné práce, nebo výsledky práce jiného autora, který mu k tomu dal oprávnění. Na to má právo, stejně tak je na každém zájemci, za jaké informace platí a jak si je ověřuje. Je však třeba, aby bylo jasně uvedeno, jaké poznatky budou vyučovány a současně je třeba odstranit z názvu a popisu vámi organizovaného kurzu slova kinesio, kinesio taping. Toto jsou celosvětově platnými ochrannými známkami a TM chráněné názvy konkrétní metody, kterou váš lektor není oprávněn školit. Reaguji na předchozí příspěvky na téma tohoto kurzu. Chápu, že vy pouze kurz organizujete. Přesto je třeba, aby i tato nabídka byla v souladu se zákonem na ochranu autorských práv a aby zájemci dostali informaci, že se rozhodně nejedná o autentickou podobu Kinesio tapingu. Děkuji.
Dobrý den. Nevím jestli je to reakce na mne? Já tento kurz realizovala v minulém roce, ten již proběhl. Vyučoval pan Moravec a byla jsem velmi spokojená. Pokud cítíte, že jste byli nějak poškozeni, kontaktujte přímo pana Moravce nebo správce ifauny.
Možná by bylo dobré se i podepsat.
Přeji hezký den.
Hegerová Dita.