Mišička

XXX.XXX.208.150
Vím že to sem úplně nepatří ale přeci jenom je to sudokopytnik :) nevíte kde by se dala sehnat zebra? Už dlouho ji sháním a pořád nic :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Mišička
napsal(a):
Vím že to sem úplně nepatří ale přeci jenom je to sudokopytnik :) nevíte kde by se dala sehnat zebra? Už dlouho ji sháním a pořád nic :(
Asi před 3 rokama nám ji někdo nabízel ze soukromého chovu, ale už si nepamatuju odkud. Nicméně jsme zdvořile odmítli, protože je to nedomestikované, a docela nebezpečné zvíře (jak pro lidi, tak pro jiné koně).
Snad to máte opravdu promyšlené, a nedoufáte, že zebra je jen "pruhovaný" kůň, protože pak by Vás čekala hodně studená sprcha. Navíc nejde chovat pouze jednu zebru.
Řekla bych, zadavatelka nemá ponětí o zebrách celkově jako takových a bere je jako pruhovaného koně, protože zebry přece jen NEJSOU sudokopytníci ale lichokopytníci. Zebry jsou divoká zvířata a to, že se pomlu procházejí v zoo ve výběhu neznamená, že jsou to hodní pruhovaní koníci. Jsou případy, kdy si jezdec zebru vycvičil tak, že byla schopná nosit jezdce a normálně chodit pod jezdcem, ale většinou to byly případy, byla zebra ochočena již v brzkém hříběcím věku. Nechci kecat, le řekla bych, že se n zebry stahují stejné zákony jako na jiná exotická chráněná zvířata. Tzn. jejich chov, kdy už byste ji získala, by nebyl vůbec jednoduchý už jen z formální stránky věci. Pokud zamýšlíte zebru pouze do své zoo, a ne pro sebe na jedždění, tak ano bylo by to jako v zoo. Zkuste oslovit zoo, která zebry chovají, popř. pokud najdete v čr soukromého chovatele tak tam. Ale nebude to lehké a ani levné jednu získat, pokud to vůbec půjde.Pokud chcete zvláštního tvora na ježdění, tak si kupte mulu nebo mezka, ti jsou přeci jen přikřížením šlechtěné koňské krve více vhodní k ježdění než divoká zebra.
Zebra se dá čas od času někde koupit.
Myslím, že se pohybují mezi 100-200 tis.kč stejně jako velbloudi. Ale já se obávám, že zadavatelka je ten případ, kdy jsem já jako náctiletá zoufale chtěla sehnat vlka a mít z něj pejska a věřte, byla jsem tak snaživá, že jsem byl v kontaktu i s několika zoologickáma zahradama a čekala na štěňátka - ale naštěstí zoologické zahrady své odchovy do soukromých rukou neprodávají a já utřela hubu
Mišička

XXX.XXX.208.150
Preklik přemýšlela sem nad sudokopytniky samozřejmě že vím že koně i zebry jsou lichokopytnici :) Ano bylo by to pro domácí zoo máme už spousty zvířat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
koně
napsal(a):
Ach jo, co se tu ještě dozvíme.Koně a zebry se nám na anonymních diskuzích stávají sudokopytníky, proč?
Protože mají sudý počet kopyt
... to byl samosebou vtip
Tynuseee65cz

XXX.XXX.44.201
Ahoj, sháním ZEBRU! Urgetně!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tynuseee65cz
napsal(a):
Ahoj, sháním ZEBRU! Urgetně!
Začala škola a děti pořád mají čas na kraviny?
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Napiš Ježíškovi!
Měla bych tip na jezdeckou zebru. Rychle, levně a stačí na to osel.
https://www.bbc.com/news/world-africa-44968509
sygin1054

XXX.XXX.44.201
prodám ti mambu jestli chceš
Uživatel s deaktivovaným účtem

Další schizofrenik, co si povídá sám se sebou....
Zebrouš

XXX.XXX.242.211
A česky to nemáš??
Ronaldino

XXX.XXX.63.66
Dobry den,
Zebra je sci-fi. Ale jak nekdo vyse napsal mula/mezek uz tolik ne :D
Ma nekdo kontakt na chovatele hrebce zebry? Treba takovy zebroid by se uz jezdit nechal :)
Hezky den
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!