Docela pohodlné jsou kalifornské sedla přijde mi že mají trochu užší posedlí taky mě některé sedla tlačily do vnitřní strany stehen, ale kalifornie byla pohodlná. A jak už tu bylo napsáno záleží na kvalitě měla jsem kdysi natowu a zvyknout si byl problém taky kdeco bolelo a když jsem koupila kvalitní sedlo ten rozdíl byl neskutečný.
jackie24
napsal(a):
Docela pohodlné jsou kalifornské sedla přijde mi že mají trochu užší posedlí taky mě některé sedla tlačily do vnitřní strany stehen, ale kalifornie byla pohodlná. A jak už tu bylo napsáno záleží na kvalitě měla jsem kdysi natowu a zvyknout si byl problém taky kdeco bolelo a když jsem koupila kvalitní sedlo ten rozdíl byl neskutečný.
Pokud vam bylo posedli siroke, tak to byl western pro chlapy. Pro zensky se musi delat posedli uzsi, maji jinak rostlou panev actedy i jiny posez. Taky mi kdysi jeden sedlar usil sedlo, asi byl liny kostru zuzit a ja v tom vubec nemohla sedet. Pak jsem si vybrala jineho sedlare a v sedle mohu jezdit cely den a neboli mne nic. Je to o kvalite a taky a mire nejen pro kone, ale i pro jezdce.