Rozdílný sed anglie western, nemohu si zvyknout

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2015 21:10
ferdananek

XXX.XXX.99.9

Dobrý den,
v anglickém sedle žádné bolesti v kotníkách, kolenou, stehna, vse ok i po 25 km
přechod do westernu a ůplné bolesti kotníků, kolena jdou až do křecí,
co stím, máte nějakou zkušenost, každý okolo mě si chválí že je to pohodlnější, jen mě to zatím nepříjde
děkuji

26.6.2015 21:12
elizabetha

XXX.XXX.0.0

Záleží asi i na kvalitě sedla. Co máte za značku od jakého sedláře případně i jaký model?

26.6.2015 21:18
ferdananek

XXX.XXX.99.9

elizabetha napsal(a):
Záleží asi i na kvalitě sedla. Co máte za značku od jakého sedláře případně i jaký model?

Mám Natowu, základní model, má i velmi mělké posedlí,.

26.6.2015 21:22
chex

XXX.XXX.209.93

Tak si zkuste sednout do pořádného westernu. Třmeny si nechte delší a nedržte se koleny. Noha je volně položená ve třmenu, neprošlapuje se pata. Z kvalitního sedla by vás nemělo bolet nic. Taky to musí být sedlo pro vaši postavu, tj. posedlí tak akorát, ani malé, ani velké.

27.6.2015 04:25
jackie24

XXX.XXX.202.66

Docela pohodlné jsou kalifornské sedla přijde mi že mají trochu užší posedlí taky mě některé sedla tlačily do vnitřní strany stehen, ale kalifornie byla pohodlná. A jak už tu bylo napsáno záleží na kvalitě měla jsem kdysi natowu a zvyknout si byl problém taky kdeco bolelo a když jsem koupila kvalitní sedlo ten rozdíl byl neskutečný.

27.6.2015 05:13
mgtka

XXX.XXX.22.54

Nemám zkušenost ale podle reakcí na internetu jsou natowy ty největší šroty jaké se dají koupit jak už pro jezdce tak i pro koně.

27.6.2015 08:06
chex

XXX.XXX.209.93

jackie24 napsal(a):
Docela pohodlné jsou kalifornské sedla přijde mi že mají trochu užší posedlí taky mě některé sedla tlačily do vnitřní strany stehen, ale kalifornie byla pohodlná. A jak už tu bylo napsáno záleží na kvalitě měla jsem kdysi natowu a zvyknout si byl problém taky kdeco bolelo a když jsem koupila kvalitní sedlo ten rozdíl byl neskutečný.

Pokud vam bylo posedli siroke, tak to byl western pro chlapy. Pro zensky se musi delat posedli uzsi, maji jinak rostlou panev actedy i jiny posez. Taky mi kdysi jeden sedlar usil sedlo, asi byl liny kostru zuzit a ja v tom vubec nemohla sedet. Pak jsem si vybrala jineho sedlare a v sedle mohu jezdit cely den a neboli mne nic. Je to o kvalite a taky a mire nejen pro kone, ale i pro jezdce.

27.6.2015 18:07
serafima

XXX.XXX.251.110

mgtka napsal(a):
Nemám zkušenost ale podle reakcí na internetu jsou natowy ty největší šroty jaké se dají koupit jak už pro jezdce tak i pro koně.

Sú to šroty ale nie najväčšie, pred nimi sú ešte bezmenné z Indie

Přidejte reakci

Přidat smajlík