Monique

XXX.XXX.17.187
Zdravím, dnes jsme posekali louku- Děláme to poprvé, takže nechci nic podcenit. Odpoledne půjdu obracet, ale nevím, jestli mám na noc dát posečenou trávu do kupek, nebo je to v tomhle suchém a horkém počasí zbytečné?
Děkuji.
Monique
napsal(a):
Zdravím, dnes jsme posekali louku- Děláme to poprvé, takže nechci nic podcenit. Odpoledne půjdu obracet, ale nevím, jestli mám na noc dát posečenou trávu do kupek, nebo je to v tomhle suchém a horkém počasí zbytečné?
Děkuji.
Jelikož je hezké počasí a vy to ještě obrátíte, bude to pěkně poschlé a můžete klidně na večer zkupkovat. Pokud to bude zelené, nechte ležet. Každopádně před uložením na seník by seno mělo být alespoň jednou v kupkách.
P.S. Pokud toho máte hodně, stačí shrnout seno k sobě do řady - má to podobnou fuknci jako kopka, akorát kopka je prostě lepší
Kupky mají za úkol mimojiné ochránit seno před navlhnutí z rosy. a v tomhle teplém počasí bude rosy právě hodně. takže určitě na noc na kupky (pokud už bude proschlé, zelené ne). taky jsme dávali jen do řádek při větší rozloze. ono totiž se taky musí umět kupka stavět, aby to tu funkci plnilo - skládat tak, aby voda po stéblech stékala.. (ale pokud nebude lejt, tak to zas tak důležitý neni).
Uživatel s deaktivovaným účtem

náhoda
napsal(a):
Já osobně bych dala seno do kupek.
jedině