Stájová lékárnička

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2015 10:21
PetraHol

XXX.XXX.125.163

Chtěla bych se zeptat, co by dle vašich zkušeností měla obsahovat lékárnička ve stáji pro ošetření koní.
Děkuji.

21.7.2015 11:45
PetraHol

XXX.XXX.125.163

kallisto napsal(a):
Http://www.equichannel.cz/konska-lekarna-prvni-pomoci.

Díky moc ;).

22.7.2015 17:24
soukalova

XXX.XXX.164.30

Zdravím, tak ve výše uvedených odkazech se určitě dočtete co lékárnička obsahovat musí, nebo by měla, ale ještě dopporučím ze svých zkušeností ophtalmoseptonex, nebo alespoň borovou vodu do očí, fyziologocký roztok, mockrát už mě taky zachránil Novikov, Infadolan mast a také velice dobré vásledky mám s Ibalginem duoefect mast, nebo mast Ibu-hepa.Všechny tyto léky mi mnohokrát pomohli v akutních případech (zášlap, odřeniny, počínající zánět oka, otok, bolestivost spěnkového kloubu). Tak hodně ZDRAVÍ !

25.7.2015 18:16
PetraHol

XXX.XXX.125.163

soukalova napsal(a):
Zdravím, tak ve výše uvedených odkazech se určitě dočtete co lékárnička obsahovat musí, nebo by měla, ale ještě dopporučím ze svých zkušeností ophtalmoseptonex, nebo alespoň borovou vodu do očí, fyziologocký roztok, mockrát už mě taky zachránil Novikov, Infadolan mast a také velice dobré vásledky mám s Ibalginem duoefect mast, nebo mast Ibu-hepa.Všechny tyto léky mi mnohokrát pomohli v akutních případech (zášlap, odřeniny, počínající zánět oka, otok, bolestivost spěnkového kloubu). Tak hodně ZDRAVÍ !

Moc děkuji ;).

25.7.2015 18:42
PetraHol

XXX.XXX.125.163

Nějakou první pomoc při kolice používáte? Ty pasty třeba? Jaká je nejlepší?

27.7.2015 07:55
soukalova

XXX.XXX.164.30

Koliky se nám díkybohu vyhýbají, jen jednou jsem to řešila u hříbátka a to jsem hned volala veta, dopadlo to dobře. Jinak bych asi s koněm chodila a chodila a vím že pomáhá mýdlová voda do zadku - klystýr, prostě to vypláchnout, jednou jsem u toho byla a je neskutečné co všechno vyteklo! Ale tady záleží v jaké části je střevo ucpané, aby to zabralo. S pastami zkušenosti nemám smajlík

27.7.2015 08:18
PetraHol

XXX.XXX.125.163

Já právě s pastou taky zkušenost nemám a tak nevím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík