Dobrý den, zajímal by mě váš názor, zkušenosti s těmito sedly. U kentauru by mě zajímala převážně seneca a apollon. Wintec 250 a wembley je jedno. Jde mi o to, aby sedlo mělo hluboké posedlí a větší opěrky. Po případně jaké použít třmenové řemeny a podbřišník. Děkuji za názory.
p.s. Koně zatím nemám, budu kupovat až na podzim nebo na jaře. Jen si dopředu zjišťuji možnosti o sedlech. Vím, že je důležité, aby sedlo sedělo hlavně koni. Nebo pokud jste spokojeni s jiným sedlem..
Jana87

XXX.XXX.179.77
Dobrý den,
Apollona jsme měli, je to sedlo které vás podrží do skoků 110 a v terénu i pod živějším koněm, ale na mě bylo příliš robustní. Měla jsem Kentaur Charon-lepší než Apollon -také podrží, ale je víc kontaktní a bylo skvělé i na dlouhé vandry. Nicméně mě často boleli záda, tak jsem přešla na westren, koni skvěle sedí, záda nikdy nebolela, ale nepřišla jsem tomuto ježdění na kloub, tak pořídím Wintec, kvůli výměně komor a cair systému, ale v žádném případě né semišové posedlí, jezdím za každého počasí a nechci mít zadek nacucaný od promočeného sedla. Ovšem pro úplného začátečníka možná dobré, ale bez rajtek s celokoženým sedem-neumím si představit jízdu v semiš posedlí a kožené rajtky. Pokud rozmýšlíte mezi Apollonem a Senecou, tak bych volila Senecu. Jestli chcete víc skákat, tak Chárona. Wintec 250 pouze pro začátečníka-kamarádka pokročilý začátečník(skoky tak 40cm ho už také nechtěla) To už by byla lepší ten Wintec 500, uvažuji o něm.
Dobry den, mela jsem KT Charona, ma polohluboke posedli, celkem spokojenost, ale chvilemi jsem se v nem nemohla jaksi usadit a tak jsem nakonec presla na KT Jupiter. Tlucu se do hlavy, ze jsem to neudelala driv. Posedli hluboke, koleni operky podobne spise jako u Charona nez Senecy. Takze za me Jupiter
Já jsem koupila wintec, jelikož jsme koně přivezli v horším stavu a stále nabírá a přesvaluje. V tomhle směru skvěle splnilo mé očekávání, koni sedí výborně, hezky se přizpůsobí tvaru zad, je lehké, ale neprotáčí se. Na sezení velmi příjemné, materiál neklouže, jezdím i v dešti a zadek nacucaný tedy nemám.
Samozřejmě se jedná o sedla kvalitativně o třídu nižší než Kentaur - je to syntetika. Pro mladého koně s měnícím se tvarem zad ale podle mého ideální. A hlavně jsou levná, mě vyšlo téměř nové na 5 tisíc a nejspíš bych pořídila i levněji, kdybych nepožadovala ne tolik typické posedlí 17".