Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2015 09:17
pomeranc

XXX.XXX.211.186

Zdravím, normálně konouch na popraskana kopyta netrpi, ale jak je hrozne sucho, tak je ma strasne popraskana. Rano jeste neni poradna rosa, aby si je namocila.. Vcera jsme stali hodne v potoce a pak jsem je natrela hydrokremem..Jak se ted starate o kopyta? Ja je normalne nicim nepotiram.. mokro a rosa podle me staci pak jeste extrud. len.

27.7.2015 09:30
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ono přípravků s obsahem biotinu je hodně. Od přírodních (šípek, pivovarské kvasnice, řasa..) po ty komerční (vitamíny či krmiva se zvýšeným obsahem biotinu - např. Pavo Condition). Len sice nějaké účinky na kopyta má, ale je to především o bílkovinách, dívala bych se spíše na obsah biotinu. Já ho dávám spíše jen v přechodech - zima/jaro, podzim/zima v době přelínání. Ale samozřejmě - některým koním to stačit může.

My máme horší kopyta, kupuju právě předmětné Pavo do toho dávám pár měsíční kůry od Alavisu Biotin - H, a kopyta máčet, máčet, ono nic jiného ani moc nepomůže. V zimě přidávám šípek - kobča ho má moc ráda. Vždy závisí na kondici koně a krmné dávce.

27.7.2015 11:38
pomeranc

XXX.XXX.211.186

Jak jsem psala, jinak problemy nemame.. pouze ted jak je velke sucho.. je to fakt silene.. vsechny cesty jsou jak beton, i to pole ba i louky.. Prace se da delet jen v lese, kde je cesta mezi stromy..takze hezke jehlici a docela mekko. Takze asi fakt jen macet v potoku..

27.7.2015 12:06
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Jojo, je to hnus, do toho to horko, bleee. My teda máme teď více méně klidový režim stejně skrz to horko a makáme spíš jen o víkendu a hned ráno po 6té, to se ještě dá. My máme zase výhodu, že máme jízdárnu pískovou, takže měkko máme, ale samozřejmě zase se práší a kropit to nemá cenu (vzhledem k počasí a trvalému horku, nebudeme plýtvat vodu). Kopýtka jsou teď špatná. Co to jde a jdeme ven, tak schválně chodíme také přes potok, aby si namočili jak nožky, tak kopýtka - když je náhodou kaluž, tak jdeme také honem do ní, případně doma máčíme. Ale zase my máme nevýhodnu s těma horšíma kopýtkama (geny u A 1/1)

Přidejte reakci

Přidat smajlík