Tak tak, chrání holeně proti skřípnutí do třmenových řemenů.
A já si je u starších nazouvacích bot, perek, beru hlavně aby mi boty nespadly :-D Už se mi podařilo si za jízdy skoro vyzout tenisku, takže bez něčeho, co mi drží botu na noze, na koně nelezu :-D Ale tohle bude asi hlavně můj problém, primárně minichapsy chrání jezdci nohy.
Isabela

XXX.XXX.107.212
Hezký den, měla bych na vás otázku ohledně minichapsů? Lepší diskuzi jsem nenašla. Právě si vybírám a líbí se mi tyto: http://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/chapsy/minichapsy/minichapsy-classicstretch.html?listtype=search&searchparam=mini%20chapsy. Kažodpádně by mě zajímalo, podle čeho vybírat? Děkuji za rady.
Volila bych podle kvality a údržby. A samozřejmě jak ti sedí, důležité je aby seděly spíš napevno, ony časem trošku povolí. Stretch vložka bude fajn, mrkni se jak je pevná gumička vespod abys ji po týdnu nezašívala. Někomu vyhovuje zapínání shora dolů, někomu naopak, na zadní části lýtka někomu zboku, každému jak je mu pohodlné. Pak ještě doporučuju mrknout jak je řešený horní lem chapsů. Zažila jsem, že hrubý horní lem mohl odírat bočnici sedla.
Z vlastní zkušenosti za nějaký pátek se mohou zašpinit suché zipsy a pak nedrží. Je dobré mít možnost chapsy vyprat nebo vystříkat hadicí od bláta a tak. Já mám kožené Kentaurky, jsou velmi pohodlné a stačí je otřít houbičkou a sem tam máznout s cajkama mazáním. Navíc s koženými můžeš na závody.
Isabela
napsal(a):
Hezký den, měla bych na vás otázku ohledně minichapsů? Lepší diskuzi jsem nenašla. Právě si vybírám a líbí se mi tyto: http://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/chapsy/minichapsy/minichapsy-classicstretch.html?listtype=search&searchparam=mini%20chapsy. Kažodpádně by mě zajímalo, podle čeho vybírat? Děkuji za rady.
Já bych si teda koupila už jedině chapsy z hladké kůže - ať už umělé nebo pravé. Ty z broušené kůže jsou sice většinou levnější, ale je tam mnohem horší údržba - lepí se na ně bordel, čištění je dost náročné a zdlouhavé, snadno se poškrábou. Hladkou kůži jednoduše očistíte vlhkou houbou.
Zdravím, chapsy které si vyhlídla, mohu za sebe doporučit - mám je 2 roky a nedám na ně dopustit, jsou poddajné, příjemný měkký materiál, padnou na každou botu a lze je prát v pračce, i když se k nim nechovám nejlíp, stále vypadají velice dobře, jediné co selhalo je ten krátký suchý zip v horní části, ten teda moc nedrží, ale funkci to neovlivňuje.A to jsem už vyzkoušela pěknou spoustu chapsů a obuvi, u všech možných výrobků, které mi dobře padly (mám široké lýtko), vždycky odešel jako první zip. Vrátila jsem se k pérkám a chapsům a už to nehodlám měnit Navíc cena je velice přijatelná !