Koupání - jak naučit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2015 11:41
Viky12

XXX.XXX.1.239

Mám kobylu a jsou jí 3 roky. Chtěla bych jí naučit chodit do vody. Máte nějaké tipy, jak jí to naučit? Vodu zatím zná jenom z hadice a rozhodně jí nevadí. Ale do rybníka, nebo řeky nechce.

10.8.2015 11:49
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Chce to hlavne trpezlivosť a idálne druhého koňa ktorý sa vody nebojí a ukáže jej aké je to super :) ak takého nemáte tak ju skúste zobrať do vody na ruke nech ide za vami, ak sa moc bojí zo začiatku stačí ak vojde s prednými kopytami, veľa chváľte, môžete skúsiť ju trocha pošpliechať na prsiach a postupovať potom podľa reakcií, niektorému to môže trvať aj niekoľko "lekcií" kým sa osmelí ísť hlbšie. Hlavne je dôležité aby bol na dne štrk, alebo piesok, aby tam nebolo bahno a kôň sa nezabáral čo by ho mohlo vystrašiť.

10.8.2015 11:58
Viky12

XXX.XXX.1.239

A ještě jsem se chtěla zeptat na westernové sedlo pro Belgik x appaloosa. Takže nějaké širší sedlo. Poradíte mi?

10.8.2015 15:28
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak koupání sranda pude do vody pět koní tak sám na břehu dlouho nezůstane ale sedlo na koně co nikdo neviděl to ti asi nikdo nic rozumnýho neporadí to neni oblečení kolik máš v pase tak tohle to se musí prostě odzkoučet co mu na ty záda sedne

10.8.2015 17:08
Viky12

XXX.XXX.1.239

Já myslela, třeba nějakou značku, co těmhle koním většinou sedí a aby to byla trošku nějaká kvalita. A pokud možno, tak taky ne moc přemrštěná cena.

10.8.2015 18:28
canis lupus

XXX.XXX.210.117

Takových kříženců zas není tolik. Takže nezbyde, než zkoušet. Já mám třeba sedlo od Zajace full QH na appu. Když se ta poloviční nažere a přibere, tak jí taky sedí. Ale přes zimu nosí klasické sedlo.
S koupáním, pokud není možnost jet ve skupině, chce to trpělivost. Mladou neobsedlou kobču jsem do rybníka poprvé nedostala a podruhé tam vlítla tak rychle a nečekaně, že jsem musela s ní a utopila mobil v kapse. Doporučuji takové věci předem vyndat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík