Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2015 09:09
canka

XXX.XXX.33.9

Máte někdo zkušenost se solárním světlem? Letos už vážně uvažujeme o tom, že bychom ho pořídili. Protože zima se blíží a co si budeme povídat, my, co nemáme elektřinu na pastvině, tak jsme v háji. A to věčné lítání s čelovkou a halogenovou baterkou večer po práci, abych zvěrstvo nakrmila, natahala nezmrzlou vodu a poklidila tam, je na ho...Byli jsme se i na nějaké podívat, ale problém je, že všechna ty světla mají pohybový senzor, tudíž se spouštějí pohybem...a to je problém...to by tam kobyle svítili večer pokaždý, když vyleze z přístřešku, nebo kolem jen projde...dá se koupit přímo světlo, které by bylo klasicky na vypínač na zapnutí, jen když já ho zvaknu?

Sju

11.12.2015 10:11
Sju

XXX.XXX.55.145

Mam stejny problem.. Taky by me to zajimalo :).

11.12.2015 15:28
pbruncla

XXX.XXX.244.138

Zdravím, nejsou to moje zkušenosti, ale převzaté a chystám se také do tohoto systému investovat. Lepší, než Vámi popisované světla, je solární panel + baterie. Rozvod osvětlení v dvojlince a autožárovky dle potřeby a výkonu celého systému. Kolega má navíc nějakou elektroniku, která mu hlídá stav baterie, protože v prvé řadě z tohoto systému táhne el. ohradník a následně ledničku ( teď v zimním období není třeba, že ano ). Cenu celého systému nevím, ale každý slušný elektro kutil je schopen tento systém zrealizovat a z dlouhodobého hlediska se mi osobně jeví, jako nejlepší.Časem možno doplnit elektrocentálou..
Kretivitě se meze nekladou.

12.12.2015 08:36
chex

XXX.XXX.48.65

Vyse uvedene fajn, pokud nehrozi, ze solarni panel hned nekdo cmajzne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík