Máte někdo zkušenost se solárním světlem? Letos už vážně uvažujeme o tom, že bychom ho pořídili. Protože zima se blíží a co si budeme povídat, my, co nemáme elektřinu na pastvině, tak jsme v háji. A to věčné lítání s čelovkou a halogenovou baterkou večer po práci, abych zvěrstvo nakrmila, natahala nezmrzlou vodu a poklidila tam, je na ho...Byli jsme se i na nějaké podívat, ale problém je, že všechna ty světla mají pohybový senzor, tudíž se spouštějí pohybem...a to je problém...to by tam kobyle svítili večer pokaždý, když vyleze z přístřešku, nebo kolem jen projde...dá se koupit přímo světlo, které by bylo klasicky na vypínač na zapnutí, jen když já ho zvaknu?
Sju

XXX.XXX.55.145
Mam stejny problem.. Taky by me to zajimalo :).
Zdravím, nejsou to moje zkušenosti, ale převzaté a chystám se také do tohoto systému investovat. Lepší, než Vámi popisované světla, je solární panel + baterie. Rozvod osvětlení v dvojlince a autožárovky dle potřeby a výkonu celého systému. Kolega má navíc nějakou elektroniku, která mu hlídá stav baterie, protože v prvé řadě z tohoto systému táhne el. ohradník a následně ledničku ( teď v zimním období není třeba, že ano ). Cenu celého systému nevím, ale každý slušný elektro kutil je schopen tento systém zrealizovat a z dlouhodobého hlediska se mi osobně jeví, jako nejlepší.Časem možno doplnit elektrocentálou..
Kretivitě se meze nekladou.
V jednoduchosti je krása. U mne se osvědčilo toto:
http://www.tvproducts.cz/cz/detail/Solarni-nastenne-svetlo-Platinium?gclid=Cj0KEQiAqK-zBRC2zaXc8MOiwfIBEiQAXPHrXiW9-4PNgZNx12IF5cMEm_U1e9rWj4JoprcO1Hyg5CUaAnt68P8HAQ
Navíc je teď v akci za 279 Kč.