To bude asi tým, že kolenami sa držať nemá :)
Keď si sadneš tak sa narovnaj a spusti pätu dolu, špičky nôh otoč smerom ku koňovi a kolená sa ti samé oprú o sedlo. Keď vysadáš sústreď sa na to, aby si mala holene stále ľahko priložené a pätu dolu a špičku ku koňovi. Potom žiadne tlačenie kolenami nie je potrebné. Toto by ti mal ale vysvetliť a upozorniť ťa na to tréner, a ak žiadneho nemáš tak si rýchlo zožeň, alebo choď jazdiť niekde do klubu pretože inak sa nikdy nenaučíš poriadne jazdiť.
SimKKa
napsal(a):
Ahoj, mám takový problém na koních jezdím už dlouho, ale když se snažím vysedávat tak mi nohy zajedou, až úplně do třmenů a neudržím se kolenama vypadnou mi a potom už nechytím tempo Bolí mě kolena a bolí mě to když se držím kolenama. Proto vás prosím...
Dle mého názoru špatná délka třmenových řemenů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě mě napadá hodně nekvalitní sedlo. Když jsem trénovala holčinu na Daslu... taky se na něm nebyla jako začátečník schopná držet a nohy jí lítaly všude :(
Jinak souhlas s oběma příspěvky - ne vždycky pomůže zkrátit třmen. řemeny, ale je fakt, že na to, aby byla holčina schopná protáhnout patu dolů, aby jí nezajížděly třmeny na nárt by to pomoct mohlo - za zkoušku nic nedá.
Každopádně zkušeného člověka na zem asi bude nezbytnost