Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2015 21:29
noname17

XXX.XXX.65.122

Žádám o radu. Když jedu na vyjížďku ve skupině, kůň me stále odváží pryč, ale prý když jede sám tak to neděla . Jak mám tento problém vyresit.

15.9.2015 23:03
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Těžko. Doporučuju pořídit klidného koně, který s tím problém nemá. Koně, kteří jsou zvyklí ve skupině zdrhat se to jen těžko přeučují a je na to potřeba hodně zkušeného jezdce.

Jaja007

16.9.2015 08:30
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Cituji příspěvek "noname17" v jiné diskuzi...

Klidně si tryskejte, ale stále hlídejte koně bičíkem. Jakmile budete Mít pocit, že vás veze pryc, spomalte a nasekejte ji na zadek. Mé to Můj hrebecek dela taky

Tady sis sama odpověděla, co máš dělat, když ti kůň zdrhá, ne? Nauč se jezdit, nauč se koně vnímat a chápat souvislosti, potom to pochopíš... Když jsi začátečník, tak tam MUSÍ být trenér, který ti řekne co a jak v danou chvíli, pokud žádného nemáš, tak si ho urychleně najdi, nebo majiteli koně je jedno, kdo a jak ho jezdí?

16.9.2015 08:40
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Potřebujete podporu dané skupiny, pokud oni nebudou akceptovat to, že vás kůň odváží pryč a nepřizpůsobíte tomu vyjížďku, jsou naše rady stejně zbytečné...

16.9.2015 09:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

noname17 napsal(a):
Žádám o radu. Když jedu na vyjížďku ve skupině, kůň me stále odváží pryč, ale prý když jede sám tak to neděla . Jak mám tento problém vyresit.

Neber to jako urážku, ale když na něm sedí pytel, kterej si ho pod sebou neumí srovnat a dát jasně najevo-te´d tu velím já-, tak nemůžeš čekat, že tě bude respektovat.Nenech ho se přizpůsobit tomu, co chce on, ale tomu, co chceš ty.Pokud ostatní koně natryskají a ty tento chod nezvládáš, budeš jen tak riskovat, že to s tebou vezme za nima a někde tě vysype?Zbytečně netrestat, když si v sedle, ale dát najevo-sedim tu, velim tu a ty budeš poslouchat.A pokud tohle nezvládáš, řekni si o jiného koně.Nebo si zaplať trenéra, kterej uvidí, jak kůň reaguje, co dělá, co děláš ty a poradí ti třeba i na vyjížďce vedle tebe.

16.9.2015 09:48
stacey

XXX.XXX.194.90

lizbeth napsal(a):
Potřebujete podporu dané skupiny, pokud oni nebudou akceptovat to, že vás kůň odváží pryč a nepřizpůsobíte tomu vyjížďku, jsou naše rady stejně zbytečné...

Souhlasím.
Měla jsem s valachem obdobný problém. Stresovalo ho to, že ho osattí koně předbíhájí (cvalem kolem nás hlava nehlava) a mě to taky stresovalo, takže skvělá kombinace. Navíc já nejsem zastáncem toho "vidíme louku a valíme cvalem". Koně už tušily, že za 200m je louka, kde se běhá a šli bokem, jelikož se nedali udržet.
Takže jsem to vyřešila naprosto jednoduše. Nejezdím ve skupině. Respektivejezdím pouze s těmi, kdo jsou ochotní akceptovat nějaká pravidla (nelítají kolem mého koně tryskem například).
Valach se každopádně velmi zlepšuje pravidelným přiježďováním, jak v terénu, tak i na jízdárně. Plus různou jinou prací.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2015 10:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vyriešiš to tak, že si nájdeš ako spoločnosť vhodnú skupinu koní( a predovšetkým jazdcov), ktorí budú rešpektovať to, že máte s koňom tento problém, a tým pádom prispôsobíte tempo aj usporiadanie koní v skupine. Takže žiadne predbiehanie, žiadne bezhlavé tryskovanie, ale dlhé pohodové vychádzky. Čím dlhšie sa necháš koňom odvádzať, tým dlhšie bude trvať náprava. A na njekaé tryskovanie môžeš zabudnúť na dlhú dobu. Každé jedno nekontrolovańe cválanie ťa vráti späť na začiatok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík