Ahoj prosím o malou radu zkušenější. Konečně jsem opustila.staré sedlo z druhé ruky a nechala si ušít nové kvalitní na míru koni. Sedlo jezdim dva měsice, a je na něm znatelna boule, asi kostra pod kůží. U stareho jsem si nikdy nevsimla neceho podobného. Nemuzu rict ze by to tlacilo ale sedlo je zatim takove tvrde a nepohodlné což prisuzuji tomu ze je nove a neprosezene. Je tento stav normalni? Bylo dost drahe a tak to radeji resim zavcasu dekuji.
labajovas
napsal(a):
Určitě boule na posedlí NE, tvrdé a nepohodlné sedlo NEzměkne, nejsou to boty které by se časem rozchodily...
Schválně, že uhodnu sedláře ? Jsem si na 99% jistá.
Mozna to bude znat podle zdobeni ale zkuste hadat.
Boule je na obou stranach. Asi to bude od uchyceni trmenu to by odpovidalo místu.
Myslíte že se sedlo časem nezlepší? To mi snad nerikejte je to me prvni nove sedlo...
Pridavam jeste detail...
hovope
napsal(a):
Mozna to bude znat podle zdobeni ale zkuste hadat.
Boule je na obou stranach. Asi to bude od uchyceni trmenu to by odpovidalo místu.
Myslíte že se sedlo časem nezlepší? To mi snad nerikejte je to me prvni nove sedlo...
Pridavam jeste detail...
A jeste jedna fotka prošity šev viz druhy snímek...jedina dalsi vada jinak sedlo vypada precizne. A sev se nerozjizdi dal... reklamovali by jste?
Podle zdobení je to Zajac že?
sedlo bych určitě reklamovala, seriozní výrobce s tím určitě něco udělá. Dala jste za to sedlo určitě dost peněz, tak by mělo být v pořádku, aspoň po té funkční stránce, žádné boule na tohle místo nepatří a pokud budete jezdit intenzivně, určitě vás začne štvát a tlačit..
labajovas
napsal(a):
Omlouvám se veřejně Karlu Císaři, že jsem zjevně trochu odfláklé sedlo přisoudila jemu. On si vyrábí své vlastní zmetky.
KC je spíš expert na odřikulky ne? Ačkoliv, kamarádka od něj sedlo má a je to precizní práce... ale pravda, z druhé ruky a navíc z německa... tak tím to nejspíš bude.
Výrobce je Antonín Frinta. Prosím o radu všechny co mají zkušenost s novými sedly...přišla vám zpočátku tvrdší a taková tuhá? Myslím hlavně fendry, posedlí je měkkoučké a fajn zadek mě netlačí prosedí se časem? Koni sedí perfektně tak to nechci zase uplne hrotit. Jezdim ale docela málo 1;2x týdne tak to asi potrva nez zmekne.
Trošku odfláknutá kostra. Měl vybrousit místa, kde leží třmenové řemeny, aby to takové nevkusné a překážející boule nedělalo. Takhle má vypadat pořádně provedené sedlo.