Dlouhé provazové ploché otěže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2015 23:06

Ahoj,

marně na netu hledám dlouhé provazové PLOCHÉ spojené otěže na western. Délky tak 3,3 až 3,5 metru. Všude nabízí kulaté otěže a nedělené navíc obvykle dlouhé jen plus minus 2,8 m. Tu módu kulatých lan nechápu, je to neforemné, na moji ruku příliš silné. Bavlněné jsou aspoň měkké, ale silnější jachtařské lano by pro mě bylo za trest.

Mám tyhle, na délku jsou téměř akorát. Téměř kvůli tomu, že jsem si navykla na ještě delší, abych je nemusela držet při volné otěži až "za přezku" (čti oblouček, místo, kde u anglických bývá přezka). Do ruky jsou supr.
http://www.equiworld.cz/oteze/bavlnene-oteze-klasicke/

Delší jsem našla jen tyto. Ale jsou pogumované. A nylonové. Takové jsem jezdila jen kdysi dávno v anglii, už si ani nepamatuju na pocit v ruce. Jenže chci otěže využívat i přikládáním ke krku a nejsem si jistá, jestli by koni byly příjemné a co na ně bujná hříva.
http://www.aiva-shop.com/cz-detail-471-nylonove-oteze-western.html

Variantě koupě plochých dělených a svázaní konců do uzlu se chci vyhnout, mám pak pocit, že nevyvíjím v obou rukou rovnoměrný tlak, že uzel "táhne" na jednu stranu. To už radši ty kulaté s menším průměrem, ty bych si vybrala u Bangu. Ale pořád doufám, že někde provazové, ploché, dlouhé, ideálně bavlněné otěže jsou.

Poradíte mi prosím? Předem děkuju.

5.10.2015 01:29
helas

XXX.XXX.12.12

A normální kožené nevyhovují? Mají přece svůj účel...

Jinak mě napadá jedině si je ušít z placatého řemene - proč ne?
nebo to dodat jakémukoliv sedláři/opravci obuvi, aby to zapravil a na konce našil co tam chceš, slintáky, nebo spojky s provázky. Nebo karabinku, nebo oboje. To by přece neměl být žádný problém a práce na počkání.

5.10.2015 07:09
stacey

XXX.XXX.194.90

Mám klasický, anglický otěže se zarážkami. Taktéž je používám i přikládáním ke krku a opravdu si nemyslím, že by to koni bylo nepříjemné. Respektive nepozoruji žádné známky nevole, když mu otěž ke krku přiložím. =).

5.10.2015 08:14

Helas> kožené nee, na lesoturistiku jsem si je neoblíbila. Do hledání vhodného řemene se radši pouštět nebudu, to by bylo na dlouho.
Ale úplně jsem zapomněla, že jsem kromě těch pogumovaných našla ještě tyhle. http://www.mamekone.cz/produkt/Westernove-oteze-3-5m-provazove-ploche-908/
A vyloučila je kvůli karabinkám. Přitom není nic jednoduššího než je nechat vyměnit u sedláře za jiné. Takže děkuju za nakopnutí správným směrem. smajlík

stacey> děkuju za názor. Mezi klasickými anglickými jsem nehledala, mám dojem, že jsou krátké? Ale určitě by se nějaké vhodné mohly najít, ne moc široké, bez zarážek, dlouhé.

Začínám se přiklánět k těm pogumovaným.

5.10.2015 13:59
tlapinka

XXX.XXX.116.7

Otěže z odkazu - to je super materiál, příjemný do ruky, měkký tak akorát. Mám z toho vodítka na psy, otěže jsem taky měla v ruce, a kdybych neměla ke každé uzdečce doma dvoje náhradní, hned jsem je koupila

5.10.2015 15:24

tlapinka napsal(a):
Otěže z odkazu - to je super materiál, příjemný do ruky, měkký tak akorát. Mám z toho vodítka na psy, otěže jsem taky měla v ruce, a kdybych neměla ke každé uzdečce doma dvoje náhradní, hned jsem je koupila

Z jakého odkazu prosím?

5.10.2015 21:56
tlapinka

XXX.XXX.116.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Helas> kožené nee, na lesoturistiku jsem si je neoblíbila. Do hledání vhodného řemene se radši pouštět nebudu, to by bylo na dlouho.
Ale úplně jsem zapomněla, že jsem kromě těch pogumovaných našla ještě tyhle. http://www.mamekone.cz/produkt/Westernove-oteze-3-5m-provazove-ploche-908/
A vyloučila je kvůli karabinkám. Přitom není nic jednoduššího než je nechat vyměnit u sedláře za jiné. Takže děkuju za nakopnutí správným směrem. smajlík

stacey> děkuju za názor. Mezi klasickými anglickými jsem nehledala, mám dojem, že jsou krátké? Ale určitě by se nějaké vhodné mohly najít, ne moc široké, bez zarážek, dlouhé.

Začínám se přiklánět k těm pogumovaným.

Tady ty

5.10.2015 22:37

tlapinka napsal(a):
Tady ty

Dám na Vás. Kdyžtak Vám je pošlu jako další vodítko na psa. smajlík
Děkuju.

5.10.2015 22:43
tlapinka

XXX.XXX.116.7