japalou

XXX.XXX.53.162
Jaka je deka zevnitr? zateplena?
japalou

XXX.XXX.53.162
Mam dve nepromokave deky jedna je ciste plastenka a pod tou se kobca hned poti spatny material..druha je svela konik vni mue byt nonstop ma vevnitrku zatepleni, takze nedochazi ke spoceni a deka krasne odvetrava, jde o HKM deku velmi kvalitni.
Pokud jste kvalitní pláštěnku koupila bazarovou je možné, že už kvalitní není.
I kvalitní pláštěnku, termodeku... lze nevhodným vypráním připravit o všechny dobré vlastnosti a v podstatě zničit.
Mě předloni v profi prádelně vyprali a naimpregnovali pláštěnku Horsewear amigo hero 6 tak, že promokala a částečně ji zachránila až domácí impregnace, ale kvality deky za 3000, - jsou nenávratně pryč.
Jinak kupuji pláštěnky a termodeky s turn out efektem, pouští vlhko ven, koně se v nich nepotí a peru je doma, protože některé se nesmí ždímat a sušit v sušičce. Nějak si nedokážu představit jak v profi prádelně tahají vodou nasáklou deku z pračky a někde ji 2 dny suší...
Dneska sice pršelo celý den, ale bylo celkem teplo, ba ani vítr nějak extra nefoukal - vsadila bych se, že kobča byla zpocená. Zvlášť jestli není na deku zvyklá a začíná už nasrsťovat na zimu.
Já jsem dneska vzala kobylu z pastviny, kde stála na dešti, a odvedla do přístřešku. Během snad minuty dvou, než jsem si donesla čištění, měla úplně suchou srst. Což si vysvětluju tím, že se vysušila jejím tělesným teplem.
Pokud nejsou koně extrémně choulostiví nebo nemocní, v tomto počasí jim zima není.
japalou

XXX.XXX.53.162
Pouzivam ve spreji
Loni jsem použila jak spray tak koupel. Používala jsem impregnaci od Atsko koupenou v Rock Point. Na praní jsem používala Bucas rug wash.
Zatím se jeví dobře, moji koně už nosí lehké deky.
Pro příští rok jsem se rozhodla pro profi péči a investovala do Nikwax rug wash a Nikwax rug proof.
Isabela

XXX.XXX.107.212
Hezký den, zajímalo by mě, co říkáte na tuhle odpocovací deku: http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deka-odpocovaci-fleece-w-edition.html?listtype=search&searchparam=deka? Vcelku se mi zamlouvá, ale raději bych radu od někoho, kdo s ní má zkušenosti. Případně mi můžete doporučit vaši osvědčenou variantu :).
Isabela
napsal(a):
Hezký den, zajímalo by mě, co říkáte na tuhle odpocovací deku: http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deka-odpocovaci-fleece-w-edition.html?listtype=search&searchparam=deka? Vcelku se mi zamlouvá, ale raději bych radu od někoho, kdo s ní má zkušenosti. Případně mi můžete doporučit vaši osvědčenou variantu :).
Exteriérově hezká deka.
Pokud hledáš pracovní odpocovací deku, udělá ti stejnou službu i deka levnější.
Pokud se ti líbí, a není ti líto peněz, kup si ji.
Isabela

XXX.XXX.107.212
liva
napsal(a):
Exteriérově hezká deka.
Pokud hledáš pracovní odpocovací deku, udělá ti stejnou službu i deka levnější.
Pokud se ti líbí, a není ti líto peněz, kup si ji.
Děkuji za názor. Cením si každé rady! Poohlédnu se tedy po nějaké jiné :).