Westernové sedlo - je moc na kohoutku? široké?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

monteriba

26.10.2015 14:53
monteriba

XXX.XXX.4.166

Dobrý den,
prosím posuďte sedlo na této kobylce. Je jenom zkoušené, proto prosím nehodnoťte nevyhovující dečku ani ne úplně korektní sed nezkušené jezdkyně (za to se omlouvám, ale k tomu klidně rady pište), koník takto ježděn nebyl, jen jsme sedlo zkoušeli a mně se prostě zdá vepředu nějak našikmo a moc narvané na kohoutku - čím to je? nevhodné sedlo / velikost komory? špatně nasedlané? ve westernu se nevyznám, chtěli jsme to zkusit a já jsem z toho teď dost rozladěná:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/51720761/sedlo.jpg
možná je sedlo i moc dlouhé? co by na takového koníka pasovalo nejvíc? do anglie se nám moc nechce...
sedlo vypadá zhruba takto
http://nd01.jxs.cz/115/936/6c671b52be_22080763_o2.jpg
snažili jsme se ho posadit dál za kohoutek, ale klouže dopředu, posouvá se pak podbřišník, takže jediná "stabilní" poloha sedla byla jako na obrázku a mně se to vůbec nelíbí. navíc kobylka měla nadzvednutý ocas při dosednutí, to mi taky přišlo divné.
díky moc za radu.

26.10.2015 16:13
liva

XXX.XXX.31.32

1. Nezkušená jezdkyně je evidentně chlap. :)
2. Z takové fotky vám nikdo nic neřekne.
Snad jen tolik, že pokud zkouším sedlo, musím pod něj dát adekvátní dečku a ne kus jakéhosi hadru, který končí v 2/3 sedla.
Pokud chcete poradit, jestli sedlo sedí je nutno ho nafotit na koni bez dečky a správně nasedlané.
Pokud ho nezvládnete ani správně nasedlat, je nutno si nějakého poradce pozvat domů... :)
Jen tak orientačně mi přijde pro koníka široké.

monteriba

26.10.2015 16:16
monteriba

XXX.XXX.4.166

Dobře dobře, budu se snažit :) mám vyfotit sedlo s jezdcem, nebo bez?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2015 17:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podľa mňa aj z tejto fotky je vidieť, že sedlo je dolu kopcomsmerom dopredu, čiže jedosť prwvdepodobné, že je úplne široké, preto padá na kohútiku. Skúste ho aspoň na skúšku podložiť hrubšou dekou a uvidíte, či sa ten predok dvihne.

26.10.2015 18:42
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak vy si opravdu k tomu sedlu někoho pozvěte plavete v tom že vám na dálku nikdo nepomůže. Jinak to je názor i mojí dcerky a tý je 7 když zahlídla jak jste to nastrojily

monteriba

26.10.2015 19:03
monteriba

XXX.XXX.40.37

tony-jcb napsal(a):
Tak vy si opravdu k tomu sedlu někoho pozvěte plavete v tom že vám na dálku nikdo nepomůže. Jinak to je názor i mojí dcerky a tý je 7 když zahlídla jak jste to nastrojily

Je mi jasné, že to není dobře, proto se snažím přece zeptat na radu :) bylo by fajn, kdybyste k tomu názoru také napsal, co tedy je špatně, to bylo totiž to, na co se otázka táže, děkuji.

japalou

26.10.2015 19:10
japalou

XXX.XXX.53.162

Zadavatelka si evedintne dela srandu, fotku stahla nekde z netu as ted se tu pekne bavi

26.10.2015 19:10
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

monteriba napsal(a):
Dobrý den,
prosím posuďte sedlo na této kobylce. Je jenom zkoušené, proto prosím nehodnoťte nevyhovující dečku ani ne úplně korektní sed nezkušené jezdkyně (za to se omlouvám, ale k tomu klidně rady pište), koník takto ježděn nebyl, jen jsme sedlo zkoušeli a mně se prostě zdá vepředu nějak našikmo a moc narvané na kohoutku - čím to je? nevhodné sedlo / velikost komory? špatně nasedlané? ve westernu se nevyznám, chtěli jsme to zkusit a já jsem z toho teď dost rozladěná:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/51720761/sedlo.jpg
možná je sedlo i moc dlouhé? co by na takového koníka pasovalo nejvíc? do anglie se nám moc nechce...
sedlo vypadá zhruba takto
http://nd01.jxs.cz/115/936/6c671b52be_22080763_o2.jpg
snažili jsme se ho posadit dál za kohoutek, ale klouže dopředu, posouvá se pak podbřišník, takže jediná "stabilní" poloha sedla byla jako na obrázku a mně se to vůbec nelíbí. navíc kobylka měla nadzvednutý ocas při dosednutí, to mi taky přišlo divné.
díky moc za radu.

Jezdkyně je chlap, ruce má jako v křeči, nějaká domácí rádoby podsedlovka, která je ještě nevhodně daná pod sedlem, podbřišník je blízko za nohou, měl byl tam být prostor na šířku dlaně, paty nejsou dole.Na internetu je dost videí, kde je vysvětleno, jak má sedlo padnout.Sedlo by mělo sedět koni i bez podsedlovky, která je zde již jen jako doplňující komfort pro jezdce i koně.Pokud sedlo nesedí, podsedlovka to teda v žádným případě nespraví.Je zbytečně narvané na kohoutku vepředu.Nejlépe zavolat někoho, kdo tomu rozumí, když si nevíte rady, než prznit koni záda takovýmhle způsobem nasedlání a omlouvat se za kritiku nebudu, protože tady je na místě.Nad kohoutkem by mělo být místo na šířku dvou prstů, aby neotlačilo sedlo kohoutek.Hrozná fotka, ze které nejde nic poznat, jen negativa.

monteriba

26.10.2015 19:25
monteriba

XXX.XXX.40.37

Proč se chcete/nechcete omlouvat za kritiku, když jsem kritiku chtěla? resp. věcnou kritiku jsem chtěla, bez emocí.
díky samozřejmě za názor, ale všimněte si, že jen opakujete moji domněnku v úvodním příspěvku
takže můj závěr z této diskuze je:
- sedlo je moc široké, proto padá na kohoutek
já jsem u sedlání nebyla, ta deka mi taky přijde hrozná, ale na to jsem se vážně neptala. dostala jsem fotku a snažím se věcně zhodnotit, co je špatně. nejsem odborník, tak se zeptám na názor druhých, a tady čte úvodní příspěvek snad jeden z pěti? ostatní kliknou na odkaz a pak mi napíšou odpověd, jako kdybych se tu chlubila: hele, to je skvěle nasedlanej kůń? dejte mi laik na facebooku?
a co píše japalou - máte pravdu, že jsem to nefotila já. vůbec jsem u toho nebyla, nemohla jsem ovlivnit ani to, co na fotce bude.
tak jo, díky za názory :).

26.10.2015 19:37
avelanc

XXX.XXX.130.169

Já myslím, že jste to v původním příspěvku napsala jasně... Vady fotky i sedla jste si uvědomovala.
Na druhou stranu - z tého fotky toho skutečně moc říct nejde. Ale skutečně to svádí k tomu, že je sedlo hodně široké...
Ale obecně aby alespoň něco bylo vidět, je třeba vyfotit sedlo bez jezdce, pouze položené na koni a pak i dotažené, bez deky.. Foto z boku, zepředu, zezadu.. A stejně se to nevyrovná tomu, když si pozvete někoho, kdo tomu rozumí... A pozor, to nejsou ani zdaleka všichni, kdo to o sobě prohlašují...

26.10.2015 19:49
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Chtěl sem to říci poněkud jemněji ale což dokáže li se někdo ptát u této nic neukazující a neříkající fotky jestli sedlo sedí měl by si k rozhodnutí přizvat někoho kdo tomu aspon trochu rozumí. Sedlo se zkouší na holo bez dek jezdce a podobně jak sedí pak se na holo dotahne další konrola pak teprv na něj lezu. S tímhle přístupem ja vlastně zázrak že nemáte hrušku vzadu

26.10.2015 20:14
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

tony-jcb napsal(a):
Chtěl sem to říci poněkud jemněji ale což dokáže li se někdo ptát u této nic neukazující a neříkající fotky jestli sedlo sedí měl by si k rozhodnutí přizvat někoho kdo tomu aspon trochu rozumí. Sedlo se zkouší na holo bez dek jezdce a podobně jak sedí pak se na holo dotahne další konrola pak teprv na něj lezu. S tímhle přístupem ja vlastně zázrak že nemáte hrušku vzadu

souhlas

monteriba

27.10.2015 10:21
monteriba

XXX.XXX.170.225

Děkuji za reakce tonyho i gitule. Předpokládám, že jste chtěl říc toto:

"dokáže li se někdo ptát u této nic neukazující a neříkající fotky jestli sedlo sedí měl by si k rozhodnutí přizvat někoho kdo tomu aspon trochu rozumí. Sedlo se zkouší na holo bez dek jezdce a podobně jak sedí pak se na holo dotahne další konrola pak teprv na něj lezu. "

to respektuji, děkuji za názor a budu se tím řídit.
zbytek mi sem prosím nepište. Předpokládám, že jste inteligentní člověk a že dokážete své zkušenosti předávat na úrovni. pokud máte přecijen potřebu mi vyprávět, že máte sedmiletou dceru a že víte, že westernová sedla mají obvykle hrušku, zkuste to v diskuzích, v nichž se na to zadavatelé ptají.
doufám však, že váš postřeh ohledně sedlání a zkoušení westernového sedla nezapadne a bude k užitku i někomu dalšímu, kdo třeba náhodně bude tuto diskuzi číst :) děkuji.

27.10.2015 11:29
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

monteriba napsal(a):
Děkuji za reakce tonyho i gitule. Předpokládám, že jste chtěl říc toto:

"dokáže li se někdo ptát u této nic neukazující a neříkající fotky jestli sedlo sedí měl by si k rozhodnutí přizvat někoho kdo tomu aspon trochu rozumí. Sedlo se zkouší na holo bez dek jezdce a podobně jak sedí pak se na holo dotahne další konrola pak teprv na něj lezu. "

to respektuji, děkuji za názor a budu se tím řídit.
zbytek mi sem prosím nepište. Předpokládám, že jste inteligentní člověk a že dokážete své zkušenosti předávat na úrovni. pokud máte přecijen potřebu mi vyprávět, že máte sedmiletou dceru a že víte, že westernová sedla mají obvykle hrušku, zkuste to v diskuzích, v nichž se na to zadavatelé ptají.
doufám však, že váš postřeh ohledně sedlání a zkoušení westernového sedla nezapadne a bude k užitku i někomu dalšímu, kdo třeba náhodně bude tuto diskuzi číst :) děkuji.

Předpoklad je správně, jen to každý říkáme po svém a každý si to musí sám přebrat.

monteriba

27.10.2015 11:43
monteriba

XXX.XXX.170.225

Nezlobte se, to nesouhlasím. položila jsem otázku, očekávám na ni odpověď a ne odpověď na něco jiného, na co jsem se neptala. očekávám základní čtenářskou gramotnost a schopnost se vyjadřovat k věci. od toho tu ifauna je, ne na vkládání tendenčních příspěvků, kde si každý ohřívá svou polívčičku (např. schopnost rozeznat west. sedlo a muset to čtenáři předložit, heč, já se vyznám, já to poznám apod, nebo heč, mám sedmiltou dceru a ta se vyzná). kdyby se tím lidé řídili, nemusel by si nikdo nic "přebírat" a žilo by se tu lépe. berte to ode mě jako dobře míněnou radu i do budoucna, i v osobním životě mimo anonymitu internetu. ono se to hodí, když se lidé dokážou dohodnout a nejen přijímat, ale naučit se i vyslovit konstruktivní kritiku. jinak se můž stát, že akorát vzbudíte emoce a možná vás vás komunikační partner přestane poslouchat nadobro.

27.10.2015 11:56
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak anonymní teda nejsem ale je pravda že koně mi asi jdou líp jak čeština .Hold každý máme nějakou chybičku ale jsem rád že mím koním a rodině to nijak neubližuje tak se s tím budu muset naučit žít

27.10.2015 11:58
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

monteriba napsal(a):
Nezlobte se, to nesouhlasím. položila jsem otázku, očekávám na ni odpověď a ne odpověď na něco jiného, na co jsem se neptala. očekávám základní čtenářskou gramotnost a schopnost se vyjadřovat k věci. od toho tu ifauna je, ne na vkládání tendenčních příspěvků, kde si každý ohřívá svou polívčičku (např. schopnost rozeznat west. sedlo a muset to čtenáři předložit, heč, já se vyznám, já to poznám apod, nebo heč, mám sedmiltou dceru a ta se vyzná). kdyby se tím lidé řídili, nemusel by si nikdo nic "přebírat" a žilo by se tu lépe. berte to ode mě jako dobře míněnou radu i do budoucna, i v osobním životě mimo anonymitu internetu. ono se to hodí, když se lidé dokážou dohodnout a nejen přijímat, ale naučit se i vyslovit konstruktivní kritiku. jinak se můž stát, že akorát vzbudíte emoce a možná vás vás komunikační partner přestane poslouchat nadobro.

Já se nezlobím, je na každém, jak si příspěvky probere a jak je pobere, ono něco jiného je mluvit a komunikovat, než psát, protože věta psaná může být myšlená úplně jinak, pokud se k tomu přidá důraz a intonace hlasu.Jestli se vám moje příspěvky a odpovědi na vaši otázku nelíbí, je to jen váš problém.Já tu nebudu nikomu poklonkovat, když se mi něco nelíbí, dávám to najevo a že nesnesete kritiku a myslíte si, že s vámi bude každý jednat v rukavičkách, aby se vás snad nedotkl něčím, tak to nejsme všichni stejní.Trenér vás taky usměrní okamžitě a většinou nevybíravým způsobem, když děláte nějakou hov.dinu.Položila jste otázku, odpovědí není málo a gramotnost a vyjadřování k věci jste se taky dočkala, jinak by jste nemohla reagovat na naše odpovědi.Takže za mě-přeberte si to jak umíte a naučte se strávit i kritiku, protože ta k diskusím na ifauně samozřejmě platí.V rukavičkách s vámi může jednat jen někdo, kdo vás zná a za každou kritiku by jste měla být vděčná, protože se z ní dá vzít ponaučení pro příště.

monteriba

27.10.2015 12:02
monteriba

XXX.XXX.170.225

tony-jcb napsal(a):
Tak anonymní teda nejsem ale je pravda že koně mi asi jdou líp jak čeština .Hold každý máme nějakou chybičku ale jsem rád že mím koním a rodině to nijak neubližuje tak se s tím budu muset naučit žít

Věřím tomu, že koním rozumíte velmi dobře, a jsem ráda, že jste mi napsal jak jsem řekla, vaší radou se budu řídit.

monteriba

27.10.2015 12:06
monteriba

XXX.XXX.170.225

gitule vrtule napsal(a):
Já se nezlobím, je na každém, jak si příspěvky probere a jak je pobere, ono něco jiného je mluvit a komunikovat, než psát, protože věta psaná může být myšlená úplně jinak, pokud se k tomu přidá důraz a intonace hlasu.Jestli se vám moje příspěvky a odpovědi na vaši otázku nelíbí, je to jen váš problém.Já tu nebudu nikomu poklonkovat, když se mi něco nelíbí, dávám to najevo a že nesnesete kritiku a myslíte si, že s vámi bude každý jednat v rukavičkách, aby se vás snad nedotkl něčím, tak to nejsme všichni stejní.Trenér vás taky usměrní okamžitě a většinou nevybíravým způsobem, když děláte nějakou hov.dinu.Položila jste otázku, odpovědí není málo a gramotnost a vyjadřování k věci jste se taky dočkala, jinak by jste nemohla reagovat na naše odpovědi.Takže za mě-přeberte si to jak umíte a naučte se strávit i kritiku, protože ta k diskusím na ifauně samozřejmě platí.V rukavičkách s vámi může jednat jen někdo, kdo vás zná a za každou kritiku by jste měla být vděčná, protože se z ní dá vzít ponaučení pro příště.

Ano, jsem vděčná za kritiku, ale pouze za kritiku k věci. myslím to s vámi opravdu dobře, naslouchat je někdy důležité, číst také. na váš úvodní příspěvek jsem reagovala, napsala jsem, že jsem za něj ráda i za informace, které jste poskytla. zbytek si prosím nechte projít hlavou...
bohužel nevím, jak s vámi váš trenér jedná, pokud se chová nemístně a hrubě, je na vás ho upozornit, že se to nehodí. násilí, ani to slovní, není vždycky třeba.

japalou

28.10.2015 07:25
japalou

XXX.XXX.53.162

Nechte si na konika usit sedlo na miru pan <razek sije Wade sedla na miru od 20tis.

Přidejte reakci

Přidat smajlík