Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2015 18:43
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Dobrý den, mám velkou prosbu. máme ve stáji kobylku která začala kulhat po 2 dnech docela i velké zátěže (15/20 km převážně klus/cval), ted se jí léči podlom. Kobylka nekulhá v kroku vůbec! ještě chce běhat! ale v klusu jsou už drobné náznaky kulhání... kulhá jen málo (není skoro poznat) ale když na ní sedíte, cítíte že není něco v pořádku a na ruce na vodítku je to také drobet poznat. budu ráda za jakékoliv odpovědi!

26.10.2015 18:48
evcusik

XXX.XXX.150.9

Zavolat veterináře?!

26.10.2015 18:51
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Kobylka kulhá teprve necelý den... tak se proto ptám čím by to mohlo být...

26.10.2015 18:59
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

polinkaminka napsal(a):
Dobrý den, mám velkou prosbu. máme ve stáji kobylku která začala kulhat po 2 dnech docela i velké zátěže (15/20 km převážně klus/cval), ted se jí léči podlom. Kobylka nekulhá v kroku vůbec! ještě chce běhat! ale v klusu jsou už drobné náznaky kulhání... kulhá jen málo (není skoro poznat) ale když na ní sedíte, cítíte že není něco v pořádku a na ruce na vodítku je to také drobet poznat. budu ráda za jakékoliv odpovědi!

Upřímně-15/20km převážně klus a cval?Zkus si to taky a druhej den se nehneš.Nejezdit, dát volno a pokud do 48 hodin nepřestane kulhat, volat veta.Zjistit, zda nehřejí kopyta, šlachy atd.podle toho chladit, chladit.Podle mne je to nadměrná zátěž, co kobyla absolvovala a může se jednat o schvácení z tohoto důvodu.Protože tohle může udělat koni opravdu jen primitiv.A bez pardonu.Je to zvíře, ne stroj.Ale to lidé nepochopí asi nikdy.

26.10.2015 19:06
sisi58

XXX.XXX.218.3

Určitě veterinář i když kulhá málo a jen jeden den. Ta zátěž, co píšete, byla velká.
Jak byla ošetřena po vyjížďce? krokování? ostříkání nohou studenou vodou? vyčištění kopyt?
Jak píše gitule, může jít i o přichvácení z námahy a to je fakt vet nutný.

26.10.2015 19:09
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Děkuji moc za radu! No my máme kobylku v pronájmu ještě s jednou holkou a ted jsme byla na dovolené, vrátím se a kobyla začala kulhat a pak se dozvím že jí ta blbka s odpuštěním vzala na 15/20 km ven a to ještě k tomu ta kobyla nejezdila cca 3/4 roky (ČT) prostě na ní neměli ve stáji čas... a můžu vám říct že jsem se vyděsila ! protože jsem byli ještě domluvené že za kobylou půjdu a ptala jsem se jí jestli je s ní vše v pohodě a dneska tohle :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2015 19:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čo máte robiť? Kobylu povodiť, krokom, aspoň 15-20minút, trochu schladiť nohy a uvidíte, či krívanie do troch dní prjde-potom by som volala veta.
A jazdec zaslúži facku, aj dve tri.

26.10.2015 19:16
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Holka je na střední škole na intru a myslí si že je nejchytřejší na světě ! a dělá doslova jako by byla nějaká trenérka... jinak za kobylou jde jen když se jí to hodí...2x max do měsíce a když po tom kobylu vidím je doslova vyřízená! dneska jsem zašla za majitelem a domluvila jsem se s ním že kobylku budu mít na starost pouze já...

26.10.2015 19:22
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Já jen schvácená si myslím že nejsou.. schvácená kopyta jsou ze zpod citlivá, ale kobyla dnes šla po kamenité cestě z výběhu a ani drobet nekulhala, nemá ani nateklé korunky a kopyta se mi dnes zdála že mají normální teplotu.. ale zítra jí určitě vezmu na krátkou procházku a kopyta zchladím! děkuji moc za opovědi!

27.10.2015 00:11
liva

XXX.XXX.83.128

Kobylku máte v pronájmu? :)
To z vás musí mít pronajímatel radost...:).

27.10.2015 08:00
polinkaminka

XXX.XXX.60.130

Ten kdo nam ji pronajima tak vam reknu ze mu je to doslova jedno... Ma dalsich 30/35 koni ve staji a tu kterou nam pronajal si nechtel vubec nechat.. Kdyz jsme mu rekla ze kobyla kulha tak akorat rekl hm vyslechl si mne a jen mi rekl ze mi da kobylu na starost.

27.10.2015 09:51
anobbona

XXX.XXX.84.98

Udané trasy v daném tempu pro nachozeného koně není žádná zátěž.
Kobyla může kulhat z otlačeného kopyta, může kulhat z poškozené šlachy, může kulhat z bolavých zad, může kulhat z kloubních problémů, které se při větším zatížení projevily...je spousta důvodů proč může kůň kulhat, musíte zjistit z které části kůň kulhá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík