Odběr moči na vyšetření

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2015 09:13
canka

XXX.XXX.33.9

Zdravím, tak se marně již týden pokouším odebrat vzorek moči od kobyly na vyšetření březosti. myslela jsem si, jak to bude jednoduché, ale ono ouvej . Skoro pokaždé, když se vracíme z vyjížďky, kobča se pak ve výběhu hned vymočí...toho jsem chtěla využít samozřejmě, a ještě si říkala, jak ten odběr budu mít jednoduchý, ale prostě od doby, co jsem se k tomu nachystala, tak kobyla na mě prostě s.re . Mám připraveno několik čistých vyvařených sklenic s víčkem různě po výběhu, abych včas, zakročila, až začne kobyla čůrat, ale kobyla prostě nic...tak jsem doufala, že pomůže čerstvě nastlaná sláma v přístřešku, to dělá spousta koní, že si to hned, označkuje, močí, ale taky nic...už mi volala veterinářka, jak to s tou močí vypadá, ale já už si připadám jak d.bil, že jí furt říkám, že se mi to prostě nepovedlo...a to jsem tam s kobylou nonstop třeba 6 hodin a prostě se nevyčůrá...nenapadá Vás nějaký tip a nápad, jak na to? Nemáte někdo zkušenost, jak na to? Podotýkám jen, že v přístřešku jsem vždy seděla v klidu v rohu, abych kobylu nerušila, ta žrala, klídek, pohoda, dvakrát hrábla do slámy, ale čůrání nic...nedělám nic tipu, že bych vystřelila rychle se sklenicí pod kobylu a tak, že by se nějak lekla a stáhla...nejhorší je, že prostě ani náznak toho, že by chtěla močit..

14.11.2015 14:37
Íháček

XXX.XXX.236.80

A proč ji prostě nenecháte klasicky vyšetřit jestli je březí?

14.11.2015 14:59
Majka111

XXX.XXX.47.1

canka napsal(a):
Zdravím, tak se marně již týden pokouším odebrat vzorek moči od kobyly na vyšetření březosti. myslela jsem si, jak to bude jednoduché, ale ono ouvej . Skoro pokaždé, když se vracíme z vyjížďky, kobča se pak ve výběhu hned vymočí...toho jsem chtěla využít samozřejmě, a ještě si říkala, jak ten odběr budu mít jednoduchý, ale prostě od doby, co jsem se k tomu nachystala, tak kobyla na mě prostě s.re . Mám připraveno několik čistých vyvařených sklenic s víčkem různě po výběhu, abych včas, zakročila, až začne kobyla čůrat, ale kobyla prostě nic...tak jsem doufala, že pomůže čerstvě nastlaná sláma v přístřešku, to dělá spousta koní, že si to hned, označkuje, močí, ale taky nic...už mi volala veterinářka, jak to s tou močí vypadá, ale já už si připadám jak d.bil, že jí furt říkám, že se mi to prostě nepovedlo...a to jsem tam s kobylou nonstop třeba 6 hodin a prostě se nevyčůrá...nenapadá Vás nějaký tip a nápad, jak na to? Nemáte někdo zkušenost, jak na to? Podotýkám jen, že v přístřešku jsem vždy seděla v klidu v rohu, abych kobylu nerušila, ta žrala, klídek, pohoda, dvakrát hrábla do slámy, ale čůrání nic...nedělám nic tipu, že bych vystřelila rychle se sklenicí pod kobylu a tak, že by se nějak lekla a stáhla...nejhorší je, že prostě ani náznak toho, že by chtěla močit..

Canko, canko... :-D :-D :-D

Držím palce, ať konečně březí je a ať máte příští rok zdravé hříbátko! ;-).

14.11.2015 21:15
canka

XXX.XXX.33.9

Íháček: Protože sonem jsem nechávala vyšetřit už dvakrát, letos po každém připouštění, a abych se dvakrát za 10 minut dozvěděla, že kobyla březí není a vyplázla 1200, - kč, je docela dost...poslední připouštění bylo takové celé nepovedené, kobyla hřebce i přesto, že říji měla, nechtěla(byli spolu po celou dobu kobyly říje ve výběhu), takže nakonec kobylu museli podržet, aby na sebe nechala hřebčouna skočit, ale bylo to prostě celé takové naprd, a jak říkal i sám majitel toho hřebce, že z tohohle vynucení stejně nic nebude...takže spíš pro klid mé duše, abych měla 100% výsledek, si chci nechat udělat test z moči, stojí to 250, - kč a i když určitě přijde s negativním výsledkem, nebudu těch peněz litovat..
Majka111: Jak jsem psala výše Íhačkovi, je to spíše nepravděpodobné, ale jak Vy jistě víte, hlodá ve mě aspoň 1% úspěchu, jsem nepoučitelná

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2015 07:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je jedna finta s kockovým cukrom, ktorá kobylu donúti vyčúrať sa, ale nie som si istá, že čo to urobí so zložením toho moču a či byto nejako neskreslilo výsledky.
Každopádne vezme sa kocka cukru a strčí sa kobyle pošvy-nie veľmi hlboko, ale zase ani príliš plytko, aby nevypadla hneď. Niekedy trba kocky dve-tri. Kobylu rozpúšťajúci cukor bude dráždiť, až ho proste vyčúra.

15.11.2015 17:39
canka

XXX.XXX.33.9

Baarbora: Nezlobte se, ale to bych teda kobyle neudělala...to se mi prostě nelíbí do ní takhle, zasahovat,
Každopádně dnes se konečně povedlo, po vyjížďce se konečně vymočila a já tam řvala ve výběhu jak šílená radostí, tak snad jsem nikoho nevyděsila

15.11.2015 17:50
Majka111

XXX.XXX.131.204

Tak dej vědět, jak to dopadlo!

15.11.2015 18:25
majkulka

XXX.XXX.237.148

A víte o tom, že vyšetření z moči bývá velmi často neprůkazné?

17.11.2015 09:28
koně

XXX.XXX.205.252

Canka nevěřila sonům, za drahé peníze.
Tak přešla na lacinější moč.O krvi se tu asi ještě nezmiňovala.
Příště bude nad kobylou houpat prstýnek na niti, to je naprosto nenáročná metoda
Tahle celá diskuze je posedlost březostí.
Kobyla si musí připadat jak pod mikroskopem.Myslím, že už z principu neustálého pozorování, omakávání a vyšetřování, radši březí nebude.

17.11.2015 14:31
aggitta

XXX.XXX.249.59

Já mám taky kobylky, co mě tedy napínaj.
A někdy i březí jsou a stejně to nedopadne.
Duha - v roce 2012 a 2013 jen vypadala březí, ale nebyla
2014 a 2015 vypadala stejně, ale březí byla. Loni o hříbě přišla ve věku 26 hodin, letos hříbě špatným zákrokem zabil vet při hřebení.
Takže čekáme co bude příští rok.
Amber - 2014 těžký porod, hříbě mrtvé,2015 asi potrat (zjištěná březí a nic neporodila), teď vypadá, že hříbě bude (pokud tedy není vykrmená do koule), a zjišťuji březost? Nezjišťuji, prostě počkám.
Elizabeth - 2014 a 2015 nic, nezabřezla, na rok 2016 to vypadá nejnadějněji, kulatí se - ale dokud nebude hříbě na světě, raději se ještě neraduji. Tuto kobylu vyšetřit sonem nelze, a moč bych taky nechytila. Prostě počkám na jaro.
Buď budou říje, nebo hříbě

17.11.2015 22:16
canka

XXX.XXX.33.9

Vím, že bývá často neprůkazné. v případě, že bude zjištěna březí, nechám udělat i sono, aby byla jistota. pokud přijde vyšetření s negativním výsledkem, nebudu to řešit a pouze kdybych po Novém roce viděla, že se kobyla kulatí víc než je, tak bych to asi řešila
Koně: Není to posedlost březostí, to už vůbec ne, to bylo minulý rok, to jsem z toho byla opravdu v prd.li...letos už to vůbec neřeším...ano, připouštěla jsem, a ano, nechala jsem udělat vyšetření sonem po každém zdařilém připouštění, tedy po dvou...třetí připouštění v červnu stálo za prd, jak jsem již výše uváděla, proto do toho žádné naděje nevkládám a nenechám dělat ani sono, protože je to drahé na to, aby mi vetka řekla, že zase březí nenísmajlík Proto jsem zvolila tu levnější variantu v tomto případě. A věřte mi, kobyla není pod drobnohledem...kobylu nijak zatím nešetřím, jezdíme si na naše rekre vyjížďky a jsme spokojený obě. Opravdu nejsem úchylka, co lítá kolem jejího břicha a přemýšlí, jestli tam ten prcek je nebo ne...buď bude nebo ne..už to neřeším...
Aggitta: Vás obdivuji za Váš přístup, že už to berete tak lehce, ale zase si říkám, že při tom počtu poníčků, co máte, už to asi ani jinak nejde Každopádně držím palečky, ať se na jaře narodí spoustu miminek a hlavně se tu pochlubte, protože se na fotkách vždycky těch vašich prcků nemůžu nabažitsmajlík Když hříbátko nevyjde, jedu si k Vám příští rok pro poníka Odkud jste?

17.11.2015 23:43
vet.

XXX.XXX.61.6

Nám vždycky na klinice říkali, že pomůže pošimrat kobylu trochou suché slámy v okolí stydkých pysků a přilehlé straně stehen (vnitřní zadní strana). Že by se pak měla vymočit, má-li co smajlík Zkuste. A také je fajn, když je ta odběrová nádoba na nějaké tyčce, aby se kobča nelekla a nepřestala močit, když k ní přiskočíte smajlík

18.11.2015 10:06
aggitta

XXX.XXX.249.59

Canko, moc lehce ne. Letos jsem se asi 3 měsíce pořádně nevyspala. Začne to zjara okukováním vemínek...a když už se nějaké vemínko naplňuje, držím pohotovost ve dne v noci. Dobré je, že mám vždycky něco březí, takže okukuji, jak se tyto připravují, a ty, u kterých si jistá nejsem, hlídám s nima. A když se u těch nejistých objeví zjara hříbě, škrtám ji ze "seznamu".
Někdy fakt dlouho doufám, protože ne všechny říje jsou zjevné. Spíš podle chování hřebce ve stádě, a klisen k němu, jak jsem ho letos pustila zjara k holkám, a dvě z "pochybných" hurá k němu, bylo jasné, že nejsou březí. Březí klisny na hřebce zvysoka ehm.
Jinak to pouštění násilím, tedy klisna s pouty nebo dost držená, je opravdu většinou na prd. Někdy troška násilí pomůže, když člověk chytne začátek říje, další dny stojí klisna lépe, nebo jsou některé klisny fakt netykavky, ale takové jsou pořád protivné, v každé říji. Takže pokud jindy kobyla držela a nyní nechce, tak asi ví proč.
Jsme od Plzně.

19.11.2015 10:53
canka

XXX.XXX.33.9

Aggitto samozřejmě chápu, že zas tak lehké to pro Vás není, tak jsem to ani nemyslela, jen že obdivuji, že to prostě dokážete takhle zvládat. Já se svojí hysterickou povahou, co se týče zvířat, řvu kvůli úplně všemu a všechno si hrozně beru. Teď už jsem dospěla alespoň k tomu, že tu březost u té mojí černý můry tolik neřeším, že už se z toho nesložím, když to zase nevyjde, protože nejdůležitější je, aby byla zdravá a spokojená a k tomu určitě hříbě nepotřebuje. To jen já se tím pomalu dva roky trápila .
Nechtěla jsem, aby kobyla byla připouštěná tak, jako při tomto posledním skoku. Před tím byla pokaždé jen ve výběhu s hřebcem, jen na noc se převáděla do jiného výběhu. Tak jsem si to i představovala. Ale to poslední připouštění bylo jiné, s kobylou jsme přijeli do rozbahněného klouzavýho výběhu, protože u nás tenkrát dva dny pršelo, kobyla se hned říjela, hřebec skákal, ale klouzalo mu to, takže akorát vysemenil, když z ní vyklouzl ven...druhý den jsem musela do práce, dělám 12 hodinový šichty, takže jsem neměla šanci se za kobylou u hřebce dostat, no a další den už hřebce prý nechtěla, i když se říjela a pak ten další den mi právě volal ten majitel hřebce, že se rozhodli ji podržet z ruky, protože stále říji, ale kope po něm...to se mi nelíbilo, ale už mi to oznámil jako hotovou věc po té, akci,. A pak mi sám řekl, že tohle asi nemělo cenu, že tímhle v podstatě znásilněním jsme si asi s ničím nepomohli.
Každopádně moč už je u doktorky, Doktorka mi říkala, že pokud je moč odebrána v rozmezí 120. - 150. dne, tak je test z moči 100% průkazný. Pracuje v místní Zoo, je to už starší paní, a myslím, že ví, o čem mluví. Tak uvidíme, co z toho bude.
Plzeň od nás není zase tak daleko, jsem z Ústeckého kraje, a do Plzně to máme nějakých 90 km..to by šlo, koukejte se mnou eventuelně počítat

Přidejte reakci

Přidat smajlík