Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2015 11:55
neluše

XXX.XXX.146.210

Zdravím, mám dotaz ohledně zpevnění povrchu u přístřešku.
Do teď jsem vždy jednou za čas navezla kačírek, ale ten, jak všichni víme, za čas "zmizí".
Sestra přišla s tím, že u nich v betonárce si lidé jezdí pro betonovou drť. To vlastně zbude na formě po sklopení kusu. Oni to oškrabou a mají tam toho hromadu. Když se to naveze např. na cestu, auta to udusají, tak to udělá pevnou vrstvu.
Nejdříve jsem to zavrhla, protože si nejsem jistá, jestli by to holkám neudělalo něco s kopyty.
ALE ten beton je vlastně už ztvrdlý, ony ho jen zašlapou jako ten kačírek, jenže se neztratí ale zpevní to, jestli mi rozumíte.

Nejlepší by bylo, kdyby jste s tím měl někdo osobní zkušenost.

PS. Nebudu tady diskutovat o rohožích a jiných alternativách. Ptám se jen a pouze na betonové zbytky.

Díky

15.11.2015 12:41
aggitta

XXX.XXX.249.59

Ztratí se taky. Nám se pod blátem nakonec zcela ztratila i asfaltová drť... Jak to nemá jednolitý povrch jako litý beton, ale jsou to jen drobnější části, tak je bláto nakonec pohltí a bohužel nepomůže už ani zkusit to vymýt proudem vody...
Na odvodněné cestě, kam se zajíždí ze silnice, a jezdí jen auta, to asi funguje - fungoval by tam i ten kačírek. Na polňačce, kam jezdí traktory obalené bahnem, se rozjezdí i toto.

15.11.2015 13:24
neluše

XXX.XXX.146.210

Takže myslíte, že co se týče kopyt, tak by to vadit nemělo? Protože bych to jinak asi vyzkoušela, je jedno jestli zašlapou kámen, nebo beton.

15.11.2015 15:50
aggitta

XXX.XXX.249.59

Není důvod aby to ničilo kopyta víc než kamení...

16.11.2015 06:08
ustulina

XXX.XXX.22.113

Betonovou drť taky používáme, ale je dobré udělat silnější vrstvu a udusat to "žábou" - nevím, jak se to oficiálně jmenuje :) My si to půjčujem na víkend za pár stovek z půjčovny. Jak to neudusáte, rošlapou to a pěkně blbě se to uklízí. Mám u koní jak udusanou drť, tak neudusanou a ta naudusaná už není škoro ani vidět a vybrat z toho bobky je na chocholouška.

16.11.2015 19:17
neluše

XXX.XXX.146.210

ustulina napsal(a):
Betonovou drť taky používáme, ale je dobré udělat silnější vrstvu a udusat to "žábou" - nevím, jak se to oficiálně jmenuje :) My si to půjčujem na víkend za pár stovek z půjčovny. Jak to neudusáte, rošlapou to a pěkně blbě se to uklízí. Mám u koní jak udusanou drť, tak neudusanou a ta naudusaná už není škoro ani vidět a vybrat z toho bobky je na chocholouška.

Děkuji za reakci Než jsem se rozhoupala, tak mi holky před přístřeškem udělaly pěkný bahýnko. No až bude počasí, tak vyzkouším ten beton.

Přidejte reakci

Přidat smajlík