Nicnevi

XXX.XXX.242.21
Zdrávím,
Chtěla bych se zeptat, jak vybrat správné sedlo na koně. Nově jsem si pořídila plnokrevníka 170 KHV, majitelka mi k němu prodala i sedlo, ale je staré a já bych mu chtěla pořídit lepší :) Tak aby mu opravdu sedlo.
cx

XXX.XXX.206.48
Čemu se plánujete s koněm věnovat? Chcete univerzál, drezurní nebo skočku?
Co se týká padnutí sedla - je to věda. Mně sedlo odsouhlasila majitelka stáje, trenérka i koňský fyzioterapeut, takže 3 zkušení lidé. A stejně na zpomalených záběrech z videa vidím, že nesedí dobře a budu volat sedláře, aby řekl, jestli to půjde upravit nebo mám zkusit koupit nějaké jiné.
Někdy mám pocit, že budu dřív já i kůň v důchodu, než najdu něco skutečně padnoucího.
Pokud nemáte tušení, tak bych to alespoň na poprvé nechala odborníkovi, který k vám dojede s více sedly a vyzkoušíte, co sedí koni i Vám. Navíc si můžete nechat vysvětlit alespoň základy, podle čeho se sedlo posuzuje. Samozřejmě také bude záležet čemu se chcete věnovat (existují i jiná sedla než anglická). Můžete se podívat např na videa na equi.tv a uvidíte, že to není jen tak. např.: http://www.equitv.cz/video/Zasady-spravneho-sedlani.html.
Nicnevi
napsal(a):
Zdrávím,
Chtěla bych se zeptat, jak vybrat správné sedlo na koně. Nově jsem si pořídila plnokrevníka 170 KHV, majitelka mi k němu prodala i sedlo, ale je staré a já bych mu chtěla pořídit lepší :) Tak aby mu opravdu sedlo.
Nejde o kohoutkovou výšku, nejde o plemeno, nejde o kohoutek, jde o celkové sedlo. Když nemáte páru, určitě zavolejte odborníka, je to levnější a máte jistotu než platit draze fyzioterapeuta a mít odřeného, otlačeného a bolavého koně
Nicnevi

XXX.XXX.242.21
Chtěla bych se věnovat všestrannosti, tak přemýšlím nad univerzálním nebo skokovým... Poradím se tedy s pár lidma ze stáje, děkuju :).