Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2015 15:58
Klára125

XXX.XXX.208.133

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: jaké vitamíny dáváte koním na ZIMU a jaké na SEZÓNU?
My jsme dávali Nutri Horse Standart, ale chtěla bych vědět Váš názor a zkušenosti...
Předem děkuji za odpověď

26.12.2015 23:05
keira

XXX.XXX.106.7

Jó kdybyste chtěla vědět, který je nejlepší pro lidi, to bych věděla hned, ale z těch koňských se mi nelíbí žádný smajlík

Ojntvv

30.12.2015 18:31
Ojntvv

XXX.XXX.236.2

My dáváme mega base :) doporučeno vetem, v zimě jeste navíc vit. C ;).

30.12.2015 19:09
keira

XXX.XXX.106.7

Ojntvv napsal(a):

Uhličitan vápenatý 40%, fosforečnan vápenatý 20%, dextróza 20%, chlorid sodný 10%, oxid hořečnatý 1%.

Doplňkové látky (v 1 kg):

Vitamin A 1 200 000 m.j., vitamín D3 125 000 m.j., vitamín E (jako tokoferolacetát) 5 000 mg, zinek (Zn – jako oxid zinečnatý) 2 900 mg, DL-methionin 0,25%, mangan (Mn – jako síran manganatý) 1 180 mg, železo (Fe – jako síran železnatý) 1 170 mg, měď (Cu – jako síran měďnatý) 500 mg.

Tak to teda netuším, proč to ten vet doporučuje. Samá špatně vstřebatelná anorganika.

31.12.2015 08:09
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ojntvv napsal(a):

Proč vit. C na zimu?

31.12.2015 08:10
polárka.15

XXX.XXX.41.2

keira napsal(a):
Jó kdybyste chtěla vědět, který je nejlepší pro lidi, to bych věděla hned, ale z těch koňských se mi nelíbí žádný smajlík

Vždyť u lidí je to samé, jen drahá chemie s polovičním účinkem...

31.12.2015 08:10
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Klára125 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat: jaké vitamíny dáváte koním na ZIMU a jaké na SEZÓNU?
My jsme dávali Nutri Horse Standart, ale chtěla bych vědět Váš názor a zkušenosti...
Předem děkuji za odpověď

Proč přidávat vitamíny? Z jakého důvodu?

31.12.2015 08:46
Terven

XXX.XXX.110.147

polárka.15 napsal(a):
Proč přidávat vitamíny? Z jakého důvodu?

Nejde jen o vitamíny, ale i o minerály a důvod podávání je ten, že koně mohou v jistých obdobích pociťovat jejich nedostatek.
V zimě, kdy jsou pouze na seně, někteří i bez příkrmu, ve sportovní zátěži, klisny během březosti a kojení, rostoucí koně, staří koně a koně, kteří nejsou v optimální kondici - tam všude ten důvod vidím.
Samozřejmě nejspíš přežijou i bez toho, ale většině (doufám) lidí, kteří mají koně pro radost, nejde o pouhé jejich přežívání, ale i o jistou kvalitu života.
Že by majitel měl mít jasno, co koni chce dávat a proč, o tom žádná. A že kvalita min. vit. přípravků je různá, to je taky pravda.

31.12.2015 08:59
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Vždyť u lidí je to samé, jen drahá chemie s polovičním účinkem...

Záleží, co člověk kupuje. V lékárnách jsou shity, ale přes net se dá objednat Nexgen a to je kvalitou uplně jinde.

31.12.2015 09:43
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Moc se do toho nemícham nejsem výživář ale je to tak že aby to mělo nějaký smysl musel by se udělat koni odběr kompletní rozbor a po té namíchat přesný doplněk chybějících látek koni na míru. To je docela alchimie kterou chápu i uznávam u výborných sportovních koní to co tady běžně univerzálně ládujem do koní i sebe je klasické nepomůže a neublíží

31.12.2015 09:55
keira

XXX.XXX.106.7

tony-jcb napsal(a):
Moc se do toho nemícham nejsem výživář ale je to tak že aby to mělo nějaký smysl musel by se udělat koni odběr kompletní rozbor a po té namíchat přesný doplněk chybějících látek koni na míru. To je docela alchimie kterou chápu i uznávam u výborných sportovních koní to co tady běžně univerzálně ládujem do koní i sebe je klasické nepomůže a neublíží

Odběr krve a zjištění hladiny minerálů je spíš na zjištění funkce ledvin, jestli má člověk/kůň dost minerálů se z toho zjistí až při mega deficitu.
Viděla jsem krevní rozbor anorektičky, které jistě chybělo naprosto vše, a byl zcela v pořádku. Tělo si minerály v krvi doplní ze zásob (kde pak ovšem mohou chybět).

Zajímavé je toto, otázkou je, odkud si vycucali referenční hodnoty.
http://www.depaoloequineconcepts.com/products/horse-hair-analysis.

31.12.2015 10:23
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Terven napsal(a):
Nejde jen o vitamíny, ale i o minerály a důvod podávání je ten, že koně mohou v jistých obdobích pociťovat jejich nedostatek.
V zimě, kdy jsou pouze na seně, někteří i bez příkrmu, ve sportovní zátěži, klisny během březosti a kojení, rostoucí koně, staří koně a koně, kteří nejsou v optimální kondici - tam všude ten důvod vidím.
Samozřejmě nejspíš přežijou i bez toho, ale většině (doufám) lidí, kteří mají koně pro radost, nejde o pouhé jejich přežívání, ale i o jistou kvalitu života.
Že by majitel měl mít jasno, co koni chce dávat a proč, o tom žádná. A že kvalita min. vit. přípravků je různá, to je taky pravda.

Spíše mi připadá, že je to móda podávat koni něco na přilepšení, přitom chyba je úplně někde jinde a koně to většinou ani nepotřebují jen jim dotujeme dražší moč a koblížky.

Pokud koni něco chybí, tak by to člověk měl vidět a pokud ne, tak raději udělat krev, zda to ten kůň opravdu potřebuje.

Pokud je pořádná vyvážená krmná dávka, do toho kvalitní seno a liz a kůň vypadá spokojeně, nic ho netrápí, tak proč budu něco přidávat? Pro moje svědomí?

Já nejsem ten typ člověka, který šetří. Svým zvířatům dopřávám to nejlepší co můžu - což se týká i finanční stránky, mám ráda kvalitu. Proto v prvé řadě investuji do kvalitní vyvážené krmné dávky, liz i opravdu kvalitní seno mám v ceně ustájení. S koněm sportuji a žádnými vitamíny ho nedopuju. Jen když je problém po konzultaci s veterinářem.

Chápu, když má kůň dědičně horší kopyta, horší výživový stav, je po zranění, stáří, nemoci apod. - v těchto případech je přidávání vitamínu po konzultaci s veterinářem opravdu vhodnou volbou, jinak ne.

Proto ta má otázka, proč dávat vitamíny právě u zadavatelčina koně.

31.12.2015 10:54
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Žijeme v době kdy na vše je třeba nějakej prášek nebo udělátko a reference jsou legrace stačí správní respondenti a správná otázka můžu vám klidně prodávat citrony aby vám nenarostla třetí ruka zeptejte se koho chcete kdo je jí že má opravdu jen dvě

31.12.2015 11:01
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Přesně tak, jen reklama, jak tahat peníze z kapes

31.12.2015 11:31
Terven

XXX.XXX.110.147

polárka.15 napsal(a):
Spíše mi připadá, že je to móda podávat koni něco na přilepšení, přitom chyba je úplně někde jinde a koně to většinou ani nepotřebují jen jim dotujeme dražší moč a koblížky.

Pokud koni něco chybí, tak by to člověk měl vidět a pokud ne, tak raději udělat krev, zda to ten kůň opravdu potřebuje.

Pokud je pořádná vyvážená krmná dávka, do toho kvalitní seno a liz a kůň vypadá spokojeně, nic ho netrápí, tak proč budu něco přidávat? Pro moje svědomí?

Já nejsem ten typ člověka, který šetří. Svým zvířatům dopřávám to nejlepší co můžu - což se týká i finanční stránky, mám ráda kvalitu. Proto v prvé řadě investuji do kvalitní vyvážené krmné dávky, liz i opravdu kvalitní seno mám v ceně ustájení. S koněm sportuji a žádnými vitamíny ho nedopuju. Jen když je problém po konzultaci s veterinářem.

Chápu, když má kůň dědičně horší kopyta, horší výživový stav, je po zranění, stáří, nemoci apod. - v těchto případech je přidávání vitamínu po konzultaci s veterinářem opravdu vhodnou volbou, jinak ne.

Proto ta má otázka, proč dávat vitamíny právě u zadavatelčina koně.

Mnoho dobře vypadajících koní nedostává krom objemu žádný příkrm nebo jen minimálně příkrmu z důvodu, že tloustnou ze vzduchu, hrozí jim schvácení či jiné metabolické problémy. Tito koně jsou mimo pastevní období pouze na seně (možná i to omezeně), možná s hrstkou příkrmu. Osobně nevěřím, že jim to zabezpečí všechny potřebné mikro a markoprvky.
Liz k dispozici je fajn, ale plno koní si ho ani nevšimne a hláškám typu: "pokud nelíže, asi to nepotřebuje" nevěřím.
Asi jsem slepá, ale na svém koni třeba nedostatek selenu nevidím - vy jo?
Ono totiž dlouho není vidět nic a poznáte až kritiký deficit - třeba se kůň odmítá hnout, protože mu ztuhnul zadek v důsledku myopatie - jen příklad.
Samozřejmě souhlasím s tím, že je třeba vědět, co chci dávat a proč a dávat něco jen proto, že to dávají ostatní ve stáji a vybírat podle obrázku na obale je blbost.

31.12.2015 11:43
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

keira napsal(a):
Odběr krve a zjištění hladiny minerálů je spíš na zjištění funkce ledvin, jestli má člověk/kůň dost minerálů se z toho zjistí až při mega deficitu.
Viděla jsem krevní rozbor anorektičky, které jistě chybělo naprosto vše, a byl zcela v pořádku. Tělo si minerály v krvi doplní ze zásob (kde pak ovšem mohou chybět).

Zajímavé je toto, otázkou je, odkud si vycucali referenční hodnoty.
http://www.depaoloequineconcepts.com/products/horse-hair-analysis.

Pěčlivě sem si to po sebě přečetl a o krvi ani slovo tak nevim ale odběr u nás znamená všech vzorků kdyby to měla být krev tak to napíšu ono takové rozbory komplet je pěkných pár tisíc

31.12.2015 13:50
polárka.15

XXX.XXX.33.214

Terven napsal(a):
Mnoho dobře vypadajících koní nedostává krom objemu žádný příkrm nebo jen minimálně příkrmu z důvodu, že tloustnou ze vzduchu, hrozí jim schvácení či jiné metabolické problémy. Tito koně jsou mimo pastevní období pouze na seně (možná i to omezeně), možná s hrstkou příkrmu. Osobně nevěřím, že jim to zabezpečí všechny potřebné mikro a markoprvky.
Liz k dispozici je fajn, ale plno koní si ho ani nevšimne a hláškám typu: "pokud nelíže, asi to nepotřebuje" nevěřím.
Asi jsem slepá, ale na svém koni třeba nedostatek selenu nevidím - vy jo?
Ono totiž dlouho není vidět nic a poznáte až kritiký deficit - třeba se kůň odmítá hnout, protože mu ztuhnul zadek v důsledku myopatie - jen příklad.
Samozřejmě souhlasím s tím, že je třeba vědět, co chci dávat a proč a dávat něco jen proto, že to dávají ostatní ve stáji a vybírat podle obrázku na obale je blbost.

Ano, pokud kun liz nelize - sul nepotrebuje je jen spatna povidacka a pravda to opravdu neni. Na strankach Pava je to moc krasne popsane (a vic nepravd je tam uvedeno).

Proto rikam, ze pokud vim co krmim, co to obsahuje a kolik toho davam, tak moc dobre vim co a jak. Pokud clovek krmi pouze senem - buh vi jakym senem, tak muze chybet daleko vice komponentu, nez jen selen. Vzdy jde kvalitne nakrmit i kone, kteri pribiraji ze vzduchu a ne jen senem. Ale cpat neco od oka, ze by to koni mozna mohlo prospet a zatezovat zbytecne travici trakt, tak to nee.

Přidejte reakci

Přidat smajlík