Chtěla bych se zeptat, ženský co máte dvě děti, práci a ustájeného koně. Zvládáte to časově? Jde mi o to, že mám dvě malé děti, zatím jsem na mateřské. Jezdím na koních (půjčených), ale strašně ráda bych si už pořídila vlastního - ustájeného na farmě. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, dá se skloubit rodina, práce a koně? Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle me je to skoro sci-fi. Taky hodne zalezi na tom, jak moc to akceptuje manzel a jak pomaha s detmi.
Ja to mam tak, ze mam dve male deti a kone jsou soucasti moji prace. Takze se to zvladat da. Ale ze bych dokazala s konem pracovat nejak systematicky a mela presny rezim jezdeni, to je taky jen sen. Casteji nez 3x tydne se do sedla nedostanu a to mam chlapa, ktery za prve nepracuje do noci a za druhe je ochotny mi odebrat deti, abych mohla byt obcas u zvirat...
Jinak co znam zensky s malymi detmi, ktere si vydrzuji kone, tak je to vicemene ze jsou doma jako zeny v domacnosti a pak jezdit stihaji. Ale stejne uz to neni na zadnou zavodni pripravu.
Jiste jsou i zeny, ktere to davaji, ale urcite nikdo nebude tvrdit, ze ma dostatek casu, aby si u koni travil tolik casu, co by chtel a nehonil se. Proste pokud za zenskou nikdo jiny doma neuklidi, nenavari a neobstara deti, porad se jen hrnou ty prace pred sebou.
Kdybych nemela takhle spojenou praci s konma, tak bych sveho urcite nechtela - spolujizda je levnejsi a casove daleko mene zatezuje rodinu. A v tomhle svete sehnat nejakeho kone, ktereho majitel nestiha, je snadne skoro kdekoli ;).
Nejde mi o žádné závodění nebo něco podobného. Prostě jen rodinného miláčka a na ježdění po přírodě, mít s koněm blízký vztah a "vypadnout" s ním do přírody.Nevěřím, že bych ho stíhala jezdit každý den, ale obden ano. Děti koně také zbožňují.. Chci si ho pořídit, až si budu 100% jistá, proto se ptám na zkušenosti ostatních Děkuji za Váš názor.
VeronikaPrr
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, ženský co máte dvě děti, práci a ustájeného koně. Zvládáte to časově? Jde mi o to, že mám dvě malé děti, zatím jsem na mateřské. Jezdím na koních (půjčených), ale strašně ráda bych si už pořídila vlastního - ustájeného na farmě. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, dá se skloubit rodina, práce a koně? Díky za odpovědi.
Myslím, že první, s kým byste pořízení vlastního koně měla prodiskutovat je partner.
Ale dost podrobně.I s variantami typu, přijdem jeden o práci, jak uplatíme ustájení?Nepojedeme na dovolenou protože hajtra bude marodit a peníze polkne veterina.Budeš s jedním, nebo oběma dětmi doma, já jedu s koněm na vyjížďku.Nestihnu uvařit, nakoupit, vyzvednout děti, musím do maštale, přijede kovář apod.
Dokud jezdíte na koních cizích, vy si přijdete, když můžete.Když se vám chce, máte zajištěné hlídání, obstaranou domácnost a peníze na ježdění.
Tudíž máte dojem, že je vše zalité sluncem a kůň je prima relax.
V případě, že už bude kůň jenom váš, padne na vás spousta nároků časových a ještě víc finančních.
Nebude li připraven a srozuměn partner, stane se váš koníček břemenem, které vám bude vyčítat posléze celá rodina.
U nás je vše OK, máme koně doma.Kvůli nim jsme šli na ves, chtěli jsme to tak, oba.
Jsem manželka tony-jcb a zkusím to popsat z mého pohledu.
Ke koním mě to táhlo od malička, ale příležitost jsem dostala až když jsem měla manžela a dvě děti. Mladší bylo cca půl roku, když jsem začala chodit v sousedství ke koním. Už tehdy jsme tam chodili celá rodina, manžel ohlídal holky a při tom poklábosil s majitelem ranče a já mezitím drndlala na koni. Po dvou letech jsme pořizovali prvního koně, který mi rychle vysvětlil, že vlastně nic neumím Takže došlo na výměnu koně a pořízení druhého a ve finále máme čtyři a děti jezdí s námi.
Nebudu tvrdit, že skloubit rodinu, děti, domácnost, práci a koně je jednoduché, ale když se chce, všechno jde Ovšem snaha musí být oboustranná. Nemám načančanou domácnost, ale základní potřeby nás všech jsou zajištěné, na manžela čeká po návratu z práce hotový oběd, byť některý den jen ohřatý zbytek ze včerejška. Děti raději jdou s námi na koně, než sedět u počítače, takže ve škole to mají trochu složitější, protože v očích mnoha jsou divné, když nemají mobil a ani ho nechtějí, protože ho nepotřebují a neznají nejnovější PC hry...
Ještě podotknu, že tedy koně nemáme doma, ale v ustájení, nicméně jsme tam téměř denně. Doma mám jen slepice, králíky, psi, kočky a andulky Dovolenou plánujeme s ohledem na zvířata, takže moře s celou rodinou nehrozí, ale i ty naše dvě cácorky zatím chtějí na dovolenou s koňmi místo k moři
Takže když se chce všechno jde, jen je potřeba tomu jít naproti a nebát se trochy práce a nepohodlí
janahol
napsal(a):
Jsem manželka tony-jcb a zkusím to popsat z mého pohledu.
Ke koním mě to táhlo od malička, ale příležitost jsem dostala až když jsem měla manžela a dvě děti. Mladší bylo cca půl roku, když jsem začala chodit v sousedství ke koním. Už tehdy jsme tam chodili celá rodina, manžel ohlídal holky a při tom poklábosil s majitelem ranče a já mezitím drndlala na koni. Po dvou letech jsme pořizovali prvního koně, který mi rychle vysvětlil, že vlastně nic neumím Takže došlo na výměnu koně a pořízení druhého a ve finále máme čtyři a děti jezdí s námi.
Nebudu tvrdit, že skloubit rodinu, děti, domácnost, práci a koně je jednoduché, ale když se chce, všechno jde Ovšem snaha musí být oboustranná. Nemám načančanou domácnost, ale základní potřeby nás všech jsou zajištěné, na manžela čeká po návratu z práce hotový oběd, byť některý den jen ohřatý zbytek ze včerejška. Děti raději jdou s námi na koně, než sedět u počítače, takže ve škole to mají trochu složitější, protože v očích mnoha jsou divné, když nemají mobil a ani ho nechtějí, protože ho nepotřebují a neznají nejnovější PC hry...
Ještě podotknu, že tedy koně nemáme doma, ale v ustájení, nicméně jsme tam téměř denně. Doma mám jen slepice, králíky, psi, kočky a andulky Dovolenou plánujeme s ohledem na zvířata, takže moře s celou rodinou nehrozí, ale i ty naše dvě cácorky zatím chtějí na dovolenou s koňmi místo k moři
Takže když se chce všechno jde, jen je potřeba tomu jít naproti a nebát se trochy práce a nepohodlí
V každém případě budete šťastná rodina a děti máte rozumné, u zvířat se aspoň naučí zodpovědnosti a lásce k živým tvorům. Fandím vám.