Podpůrná léčba šlach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denisa1995

29.12.2015 20:13
Denisa1995

XXX.XXX.55.54

Ahoj, dobrý den. Dlouho se potýkám u svého koně s poraněnou šlachou na LZ končetině. Noha teď byla 5 týdnů v sádře a po sundání sádry zase otok :( Máte nějaké zkušenosti s doplňky stravy pro lepší šlachy ? Nyní mu krmím DROMY MSM 99,9% Koukala jsem na Gela Pony, zdá se mi ale dost drahý... Děkuji za rady ! :).

29.12.2015 20:30
keira

XXX.XXX.106.7

Krmím MSM a hydrolyzovaný kolagen (a chondroitin a glukosamin, ale ty se asi šlach netýkají) z lidského eshopu 4fitness. Noha se znatelně lepší (šlachové pouzdro), ale nikdy nevíš, jestli to není jako rýma- neléčená 7 dní, léčená týden.

U koňských preparátů mi vadilo, že je často uvedena na obale řada zajímavých a známých látek, ale protože stejně skoro nikdo neví, kolik je jich potřeba, aby to mělo šanci být účiné, tak jich tam dávají jen malé množství, aby se jim to moc neprodražilo.

30.12.2015 07:43
polárka.15

XXX.XXX.41.2

A jak starý koník to je? Já v nutnosti akutním podávám buď Gelapony Fast biosol (opravdu mi pomohl) poté pokračuji buď Gelapony Arthro nebo Alavis Celadrin a potom Alavis Duoflex.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2015 10:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pri ozajstných problémoch sú lepšie ozajstné preparáty. Väčšina tých bežne predajných majú slabé, alebo žiadne účinky.
Kone bohužiaľ lacná záležitosť nie sú, zvlášť ich liečba... Gelapony sú ešte tie najlacnejšie prípravky na trhu-treba sa hlavne pozerať aj na účinné látky a ich dávkovanie. Osobne v rámci prevencie mám rada aptus aptoflex, alebo glukoflex od trm. Možno by som skúsila aj ten ich stride, alebo gelapony fast...
Najlepśie by bolo ale konzultovať s nejakým dobrým ortopédom, je možné, že opuch sa postupne časom mierne vstrebe, zostane iba "banán", záleží aj od veku koňa a samozrejme aj od poškodenia. Moźno by vystačil pohyb( na pevnom povchu, pomaly krokom) a bandážovanie, ale keďže nevieme, aký problém vlastne kôň mal, nemôžeme ani adekvátne poradiť. Zavolajte veterinárovi a pýtajte sa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík