Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adalasik :)

29.12.2015 22:36

XXX.XXX.155.247

Jaký je lepší způsob jízdy? Westernový, nebo anglický?

29.12.2015 22:42
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

A co takhle se naučit dobře jezdit na koni a pak si vybrat co vám sedne ?

29.12.2015 22:47

XXX.XXX.155.247

Taky možnost, Díky. A jaký způsob používáte vy?

29.12.2015 22:56
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Odjezdim oboje na dlouhý jízdy je přeci jenom lepší westernová výbava vyrobeno na práci aby v tom honák mohl 12h sedět a hnát dobytek anglie je tak nějak víc pro krásu než na pohodlí no a když jdu lítat po lesích na 2-3 hodinky tak si neberu nic za prvé na takovou chvíly nemá cenu sedlat a víc si to užijem já i kobča to samí když jdem pár skůčku do metru jen tak pro zábavu jdu taky bez

30.12.2015 12:58
kapička

XXX.XXX.5.211

Já neumím ani jedno ani druhé pořádně, anglii se učím, westernové zatáčení jednoruč s přikládáním otěží a ježděním na váhu mě naučila kobyla, takže kdo ví, jak to umí ona...
Ale vážně. To že kůň má na sobě westernové cajky ještě neznamená, že je přiježděn westernově. Řekla bych, že spousta lidí má na koni westernové sedlo, protože jim je pohodlnější, ale jinak koně ovládá stejně jako v anglickém ježdění.
Já osobně preferuji anglii i ven. Je to asi i tím, že nemám příležitost jezdit ve westernovém sedle pro ženskou, ale musím se se svýma 169 cm skládat do sedla vyrobeného pro 180 cm vysokého chlapa, to je utrpení i po hodině.
Na podzim jsem jela 5 h v tomhle westernu a pak 4 hodiny v anglickém skokovém sedle v krátkých třmenech (skokový hubert...). Když porovnám stav kolen, třísel a sedací části celkově, tak zlatá anglie. Ale je to fakt individuální.
A pokud ti jde opravdu o to zda anglie nebo western ve své čisté podobě, tak je mi bližší anglický styl, i v tv nebo na netu se radši kouknu na videa z anglického ježdění než z westernu.

30.12.2015 17:08
peggi16

XXX.XXX.61.147

Řekla bych, že se to nedá hodnotit lepší/horší. Western je spíš takový styl života, anglie na parádu. Asi to chce vyzkoušet obojí a rozhodnout se, co Vás víc baví, co se líbí. Já osobně jezdím anglii, na bezkostráku, a jsem spokojená (jsem ale začátečník a jezdím na koně docela daleko, takže tam nejsem tak často jak bych chtěla).
Pokud budete chtít někde zkoušet western, asi by bylo lepší nesedat do nějakého levného sedla co používají na rančích, nemám s tím dobrou zkušenost, jsou strašně nepohodlná, několik dní mě bolela kolena a zadek. U kvalitnějšího sedla je to úplně jiné svezení. Tak aby Vás to třeba neodradilo.
A můj názor je, že obojí je fajn.

31.12.2015 08:14
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Takových diskuzí už tu bylo...

Na dotaz, zda je lepší anglie nebo westernneexistuje odpověď.

Jsou koně, kteří jsou na to vhodní a nevhodní, stejně tak lidé, kterým je to bližší a více je to baví a anglie jim nic neříká.

Základ je naučit se s koněm manipulovat jak ze země, tak ze sedla a najít si to své a v tom se realizovat

1.1.2016 22:22
careta2

XXX.XXX.96.17

Myslím, že je to na vkusu každého soudruha/soudružky. Třeba mě nejvíc vyhovuje dámské sedlo a vojenské ježdění

1.1.2016 22:29
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Vždyt jo vyzkoušet si všechno a zjistit co komu sedí kdyby dobře bylo jenom jedno tak to dělaj všichni stejně

3.1.2016 17:38
lenacia

XXX.XXX.142.234

Adalasik :) napsal(a):
Jaký je lepší způsob jízdy? Westernový, nebo anglický?

Blbě se vybírá... nicméně já, ačkoliv ěm to prostě táhne k westernu jsem se rozhodla pro anglii.
Z jednoduchého důvodu. V anglii se dá kvalitní sedlo sehnat mnohem lacinějc, než ve westernu.

4.1.2016 07:19
polárka.15

XXX.XXX.41.2

lenacia napsal(a):
Blbě se vybírá... nicméně já, ačkoliv ěm to prostě táhne k westernu jsem se rozhodla pro anglii.
Z jednoduchého důvodu. V anglii se dá kvalitní sedlo sehnat mnohem lacinějc, než ve westernu.

Promiň, ale to pro mě není pádný důvod.

Styl ježdění se nevybírá podle cajků, ale podle toho, čemu se jezdec s koněm věnuje.

Sophii

4.1.2016 18:30
Sophii

XXX.XXX.82.220

polárka.15 napsal(a):
Promiň, ale to pro mě není pádný důvod.

Styl ježdění se nevybírá podle cajků, ale podle toho, čemu se jezdec s koněm věnuje.

Ano, souhlasím, to také, ale pokud jde o rekreaci a výběr tak jak říkám, lepší jezdit ve starším kvalitním anglickým sedle za, řekněme,8000 než e Sklolaminátové Natowě ve westernu...

4.1.2016 18:52
kapička

XXX.XXX.77.39

Sophii napsal(a):
Ano, souhlasím, to také, ale pokud jde o rekreaci a výběr tak jak říkám, lepší jezdit ve starším kvalitním anglickým sedle za, řekněme,8000 než e Sklolaminátové Natowě ve westernu...

To určitě, ale to není o stylu. To je ve většině případů furt anglie, akorát s westernovým sedlem...

Přidejte reakci

Přidat smajlík