Ošetření sedla a uzdečky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 19:54
Anit

XXX.XXX.248.238

Ahoj,
potřebovala bych poradit nebo spíše doporučit jaké přípravky na ošetření sedla a uzdečky jsou nejlepší, tudíž jestli použít tuk, krém nebo olej ? Předem moc děkuji za odpovědi

3.1.2016 20:58
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Anit napsal(a):
Ahoj,
potřebovala bych poradit nebo spíše doporučit jaké přípravky na ošetření sedla a uzdečky jsou nejlepší, tudíž jestli použít tuk, krém nebo olej ? Předem moc děkuji za odpovědi

Záleží na tom, z čeho je sedlo vyrobené, zda je to pravá kůže, syntetika, nebo umělá kůže.

3.1.2016 21:08
Anit

XXX.XXX.248.238

Je vyrobené z pravé kůže :).

3.1.2016 21:08
Terezín

XXX.XXX.45.3

Předpokládám, že je řeč o kůži, takže 100% doporučuji sedlové mýdlo "Leather New Liquid" od Farnamu, inspirovala jsem se u známé, která tím ošetřuje opravdu drahá sedla a je to super věc, kůže zůstává vláčná a vypadá jako nová, sedlo tim otřu i několikrát do týdne a mazat stačí párkrát do měsíce, to používám Veredus tuhé mazání, ale až vypotřebuju koupím Veredus olej.
Fajn věcičky, "rozhýbala" jsem tim i starší kůži

3.1.2016 21:36
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Já používám na western z pravé kůže od Tattini olej na pravou kůži a jsem velice spokojená, uzdečku taky krásně zjemnil.

4.1.2016 07:11
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Na nové sedlo určitě olej, na starší sedlo stačí normálně tuhé a mýdlo na ošetření.

Resp. já mám na umývání a ošetření používám LEOVET pěna na kůži (skvěle se s tím manipuluje a sedlo je po tom skvělé)

a na mazání mám od Effaxu s včelím voskem (mám s tím dlouhodobé skvělé zkušenosti a krásně to voní po vosku).

4.1.2016 07:56
keira

XXX.XXX.106.7

Lidi, vy mi dáváte. Vždy jsem si myslela, že tuhý Effax je sázka na jistotu. Mazala jsem s ním i nové sedlo, všechny cajky... ale poslední dobou slýchám, že oleje jsou lepší. V čem?

Asi srovnávám jablka a hřebíky, ale mně na (moji živou lidskou) kůži dělá lépe tělové máslo než oleje, z těch mám pocit, že si kůže nic moc nevezme (zkoušela jsem i argánový, saloos a podobné specialitky).

Cca před rokem jsem si v ruce vyprala koženou kabelku - mýdlem na kůži. Pomalu usušila a půlku namazala Efaxem, půlku Renapurem. No a již po pár týdnech byl vidět veliký rozdíl, jedna půlka vypadala jak kdybych ji neošetřila ničím. Bohužel jsem ale hlupák neudržela informaci, kterou půlku jsem mazala čím. Tak si asi koupím v kutilovi kousek samotné kůže a zkusím to otestovat. Případně i s nějakým olejem.

4.1.2016 08:51
polárka.15

XXX.XXX.41.2

keira napsal(a):
Lidi, vy mi dáváte. Vždy jsem si myslela, že tuhý Effax je sázka na jistotu. Mazala jsem s ním i nové sedlo, všechny cajky... ale poslední dobou slýchám, že oleje jsou lepší. V čem?

Asi srovnávám jablka a hřebíky, ale mně na (moji živou lidskou) kůži dělá lépe tělové máslo než oleje, z těch mám pocit, že si kůže nic moc nevezme (zkoušela jsem i argánový, saloos a podobné specialitky).

Cca před rokem jsem si v ruce vyprala koženou kabelku - mýdlem na kůži. Pomalu usušila a půlku namazala Efaxem, půlku Renapurem. No a již po pár týdnech byl vidět veliký rozdíl, jedna půlka vypadala jak kdybych ji neošetřila ničím. Bohužel jsem ale hlupák neudržela informaci, kterou půlku jsem mazala čím. Tak si asi koupím v kutilovi kousek samotné kůže a zkusím to otestovat. Případně i s nějakým olejem.

Však já ale píšu, že požívám léta páně tuhý Effax

Olej mi doporučil i sedlář, když jsem si kupovala nové sedlo - lépe to sedlo "promastí" a lépe konzervuje, což je výhoda, aby nové sedlo nepopraskalo a poddalo se, vždy po každé jízdě, dál normálně používám tuhý Effax.

Přidejte reakci

Přidat smajlík