Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

8.1.2016 18:20

XXX.XXX.165.211

Zdravím, chcem kúpiť nové sedlo na môjho koníčka keďže nasvaluje len tak trochu som dilino z toho značenia pri komorách. Ako sa v tom mám vyznať a ako správne merať?

Moje staré sedlo má komoru 27, viem len to že je to úzka no ako mám vedieť napr. u sedliel Prestige aký je to rozmer?
Alebo príklad, v inzeráte je napísané širka komory 32-štandard... to je predsa široká nie?

Potrebujem sedlo širšie ako je 27cm, napríklad 29... čo mám sledovať v tých značeniach? :D už som fakt zúfalá z toho

Ďakujem za každú reakciu :).

8.1.2016 18:37
mgtka

XXX.XXX.22.86

Pokud se jedná o koupi ojetiny myslím, že by prodávající neměl mít problém změřit, či vyfotit s metrem ať víte velikost v cm:).

8.1.2016 18:52
keira

XXX.XXX.106.7

Problém je ten, že každý výrobce má jiné číslování. Takže pokud jste spokojena s modelem sedla, jen potřebujete širší, tak bych se na vašem místě pokusila najít v inzerci to samé, je o číslo větší.

S měřením to bohužel není tak jednoduché, jak si to mgtka představuje. Záleží na stavbě sedla, na tom, kde to prodávající změří, jak jsou nacpané polštáře...

Kupování ojetého sedla je dost o štěstí a pokud štěstí není, tak o otravném zkoušení a vracení/prodávání dál.
Dobré je, pokud byste si mohla vyzkoušet sedla stájových kolegů a udělala si představu, jaká by mu padla velikost u jiných výrobců. Lidé často berou jako nejuniverzálnější míru sedla od Kentauru, která jsou u nás asi nejrozšířenější, takže i v inzerátech bývá info typu: "sedlo má komoru 32, což je jako 2 u kentauru".

8.1.2016 19:21
kallisto

XXX.XXX.135.38

27 ale není šířka komory v centimetrech, ale označení velikosti.

Já doporučuju buď si udělat koni na zádech drátkem otisk v místě za kohoutkem kde sedlo sedláš a s tím pak přiměřit ke kupovanému sedlu, nebo si půjčit (vyrobit) měrku od wintecu a řídit se tou velikostí stejně jako s tím drátkem.

jinak komora se většinou měří těsně nad sedlovými polštáři.

Nicméně velikost komory ještě nezaručí že sedlo bude sedět, důležitý je tvar a sklon polštářů.

Porovnej fotky, obě sedla jsou střední komora.

Přidejte reakci

Přidat smajlík