Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adinos

10.1.2016 16:41
adinos

XXX.XXX.32.182

Ahoj, potřebuji vůbec chapsy na jízdárenskou lekci (krok, klus, cval)?

10.1.2016 17:22
kapička

XXX.XXX.77.39

Ve stáji, kde se učím jezdit vídám dost zákazníků, kteří jezdí bez minichapsů. Já osobně mám ráda svá lýtka a nemám tak klidnou holeň a/nebo neumím správně našlápnout třmen, takže se čas od času skřípnu, když jsem líná v létě nosit chapsy a pak si nedávám, že musím chodit s modřinou...
Zažila jsem borce, co lezl na koně v kraťasech (začátečník) asi potřeboval epilaci...

10.1.2016 18:21
peggi16

XXX.XXX.61.147

A co jezdecké ponožky? Ochrání lýtko? Asi moc ne, řekla bych...ale nevím.

10.1.2016 19:22
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

No a když máš na sedle fendry tak je ti to jedno

10.1.2016 20:25
kapička

XXX.XXX.5.211

Já myslím, že ponožky jsou lepší než nic, aspoň když porovnám komfort v tenkých plátěných kalhotech bez chapsů a tlustých bavlněných rajkách bez chapsů, tak u těch rajtek se bez chapsů jezdit dá.
Mě je nepříjemné mít v létě propocenou holeň od koně, takže i na bezsedlovou vyjížďku jsem schopná si vzít chapsy. I do toho westernového sedla sedám oblečená hezky po anglicku

10.1.2016 20:38
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

I anglický sedla mají fendry např eduranční

11.1.2016 11:38
peggi16

XXX.XXX.41.2

kapička napsal(a):
Já myslím, že ponožky jsou lepší než nic, aspoň když porovnám komfort v tenkých plátěných kalhotech bez chapsů a tlustých bavlněných rajkách bez chapsů, tak u těch rajtek se bez chapsů jezdit dá.
Mě je nepříjemné mít v létě propocenou holeň od koně, takže i na bezsedlovou vyjížďku jsem schopná si vzít chapsy. I do toho westernového sedla sedám oblečená hezky po anglicku

Mně se ponožky docela líbí, ale když si vezmu, že chapsy lýtko líp ochrání než ponožky, např. před poškrábáním, odřením, tak radši vezmu chapsy (a to propocení holeně mě taky neláká ). Jezdím teda pouze do terénu...

lina225

11.1.2016 12:26
lina225

XXX.XXX.172.226

Ja bezne jezdim bez chapsu, kdyz je vedro, nebo se mi na tu chvili nechteji zapinat. S holou nohou (kratasy ci 3/4 leginy) se jezdit vazne nevyplaci, ale v normalnich dlouhych rajtkach jsem nikdy modriny nemela. Chapsy spis beru jako pomucku na zpevneni holene.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2016 12:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boli doby, keď som si nedokázala predstaviť, ako je možné jazdiť bez chapsov, vrátane modrín. Tipujem ale, že za to mohli klasické strmene. Momentálne používam (na drezúrnom sedle, aj to asi bude mať svoju váhu) remene od wintecu( http://m.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/trmenove-remeny/trmenove-remeny-wintec/trmenove-remeny-wintec-cerne.html ) a žiadne modriny, jazdím pokojne bez chapsov. Aj náročné tréningy nad 15km.
Ale začínajúcemu jazdcovi chapsy určite pomôžu, tam noha trochu lepšie priľne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík