Koko331

XXX.XXX.167.152
Ahoj, myslíte si že když na mě můj kůň zařehtá tak je to znamení přátelství, nebo jde pouze o instinktivní chování ? Děkuji.
Na mě řehtaj, když jednou za sto let vyjde ve stáji krmení na mě. Když jdu se senem, vůdčí kobyla, když chce abych stádu otevřela paddock na pastviny, vůdčí a poslední kobyla, když chtějí otevřít box. Jednou jedinkrát na mě kobča zabublala jen tak bez důvodu, jinak se všechny hlasité projevy týkají žádostí o něco.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mgtko, taky mám pocit, že řehtání na člověka je spíš spojeno s "hurá, žrádlo jde". Nevím, jak to mají lidi se svými koňmi přes pastevní sezonu, ale na mě teda většinou neřehtaj. Maximálně se zachvěje chřípí...občas jsem ráda, že se vůbec odtrhnou od trávy a dojdou ke mě :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Mgtko, taky mám pocit, že řehtání na člověka je spíš spojeno s "hurá, žrádlo jde". Nevím, jak to mají lidi se svými koňmi přes pastevní sezonu, ale na mě teda většinou neřehtaj. Maximálně se zachvěje chřípí...občas jsem ráda, že se vůbec odtrhnou od trávy a dojdou ke mě :).
Zvedne hlavu od trávy ve stylu, ano, vidím tě, ale kašlu na tebe...
Náš starý valach používá různé typy řehtání pro různé situace.
A jeden typ 100% znamená : "Pospěš si, otroku!" a nejčastěji je slyšet v čase krmení.
Rolf1

XXX.XXX.211.89
Jj, řehtání různých druhů bylo u všech koní, u kterých jsem ho zažil, nějakým způsobem spojené se žrádlem, nejčastěji "dej mi něco", nebo "no tak, pospěš si", případně "já jsem tady!"
Asi by bylo milé myslet si, že takhle zdraví koník člověka z čisté radosti že ho vidí, ale obávám se, že to je minimálně hodně vzácné ;-).