Řehtání na člověka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Koko331

19.1.2016 15:18
Koko331

XXX.XXX.167.152

Ahoj, myslíte si že když na mě můj kůň zařehtá tak je to znamení přátelství, nebo jde pouze o instinktivní chování ? Děkuji.

19.1.2016 16:09
Ludmilk

XXX.XXX.87.20

Většinou na mě řehtá ráno, když mě vidí, že jdu krmit. Asi něco jako, No zdar, kdepa jsi?"

19.1.2016 20:38
kapička

XXX.XXX.5.211

Na mě řehtaj, když jednou za sto let vyjde ve stáji krmení na mě. Když jdu se senem, vůdčí kobyla, když chce abych stádu otevřela paddock na pastviny, vůdčí a poslední kobyla, když chtějí otevřít box. Jednou jedinkrát na mě kobča zabublala jen tak bez důvodu, jinak se všechny hlasité projevy týkají žádostí o něco.

19.1.2016 21:28
mgtka

XXX.XXX.22.106

"Jupí, jídlo" "Jupí, jdeme ven" atd.

20.1.2016 07:05
avelanc

XXX.XXX.156.2

Někde kdysi jsem četla, že řehtání je způsob lokace. Takže něco na způsob "Já jsem tady".

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2016 11:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mgtko, taky mám pocit, že řehtání na člověka je spíš spojeno s "hurá, žrádlo jde". Nevím, jak to mají lidi se svými koňmi přes pastevní sezonu, ale na mě teda většinou neřehtaj. Maximálně se zachvěje chřípí...občas jsem ráda, že se vůbec odtrhnou od trávy a dojdou ke mě :).

20.1.2016 12:36
liva

XXX.XXX.78.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mgtko, taky mám pocit, že řehtání na člověka je spíš spojeno s "hurá, žrádlo jde". Nevím, jak to mají lidi se svými koňmi přes pastevní sezonu, ale na mě teda většinou neřehtaj. Maximálně se zachvěje chřípí...občas jsem ráda, že se vůbec odtrhnou od trávy a dojdou ke mě :).

Zvedne hlavu od trávy ve stylu, ano, vidím tě, ale kašlu na tebe...
Náš starý valach používá různé typy řehtání pro různé situace.
A jeden typ 100% znamená : "Pospěš si, otroku!" a nejčastěji je slyšet v čase krmení.

Rolf1

20.1.2016 22:53
Rolf1

XXX.XXX.211.89

Jj, řehtání různých druhů bylo u všech koní, u kterých jsem ho zažil, nějakým způsobem spojené se žrádlem, nejčastěji "dej mi něco", nebo "no tak, pospěš si", případně "já jsem tady!"
Asi by bylo milé myslet si, že takhle zdraví koník člověka z čisté radosti že ho vidí, ale obávám se, že to je minimálně hodně vzácné ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík